Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: soudy a vyzivovaci povinnosti....

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 13:11 #101212

• kaktusacek74
  • Avatar uživatele kaktusacek74 Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 33
Tak jsem si to tu procetl cele a nikde jsem tohle tema nenasel.Jak jste na tom ze soudama a jejich rozhodnutima ohledne vyzivovacich povinnosti? Ja mam dnes cerstvou zkusenost a popravde receno,chlap v techto soudnich vecech nema moc velke sance na uspech(hlavne kdyz to rozhoduje soudkyne).Podelte se se zkusenostma at vim co me jeste ceka do budoucna....
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 13:45 #101215

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Moje zkušenosti jsou docela úsměvné, pokud si nepřipouštím, kolik jsem bývalé polovičce musel zaplatit.

Nejlepší je vždy dohoda obou rodičů a smysl pro adekvátní výši výživného, do kterého se musí započítávat i osobní starost o dítě a jeho výchovu. Např. moje současná žena má s bývalým manželem dohodu o SPOLEČNÉ péči o děti, to znamená že si navzájem alimenty neplatí a starají se o děti tak, jak to zrovna každému vyhovuje a vždy se v pohodě domluví. V době jejich rozvodu byly v republice asi jen další dva páry s takovouto dohodou.

Mě taky soudila žena a mezi její nejlepší výroky patří např. že mohu platit takto vysoké výživné, neboť jsem dostal vyrovnání za majetek a mám tedy z čeho platit. Že nemám kde bydlet a že jsem přišel o příjmy z pronájmu ji nezajímalo. Nebo, že výdaje na brigádníky z daňového přiznání jsou moje příjmy...

Na adekvátní výši jsem se dostal až po několika letech, kdy jsem byl bez práce a předložil jsem potvrzení z úřadu práce.
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 13:57 #101217

• kaktusacek74
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 33
No vidis a mne dnes bylo receno,ze si mam najit lepsi praci a dokonce me predhodila jako dukaz,ze prace za lepsi penize je na prac uradech docela dost.Sice to byli jen nabidky na ridice,ale ,ze to bylo na skupinu "C",ktere nevlastnim, tak to uz neresila a to dokonce mnela nabidky prace z jineho mesta.Brala jen v potaz to,ze prumerny vydelek ridice(jedno jake skupiny) cini cca 20tis tak mne naparila tretinu z tech 20tis.To,ze ve skutecnosti moje prijmy cini cca 16tis a ze mam i nejake vydaje co se rekonstrukce domu tyka nebrala vubec v potaz.Pak mne rekla dalsi perlicku a to,ze jsem asi dost velkej frajer kdyz se podilym na placeni hypoteky baraku kterej je jen psanej na moji soucasnou zenu.To,ze mame predmanzelskou smlouvu ve ktere je jasne uvedeno ze na nemovitost mam stejnej narok jako ona nebrala vubec v potaz.
P.S: s moji byvalou neni vubec rec...
tak ze dohoda nemozna #-o
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 15:12 #101222

• yetti
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Mě to čeká za 14 dní, tak jsem zvědavej co na mě vybalí. S bejvalkou jsme ale na něčem dohodnutí, tak ať mě napaří jakoukoliv částku, budu dávat stejně jak teď, jen na doklad budeme psát víc.
Volkswagen Caravelle 2,5Tdi, 75kw (pohřebák) Oo===VW===oO

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 16:15 #101224

• kaktusacek74
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 33
Taky jsme byli domluveni a ejhle...k soudu dosla s pravnickou(a to jsme si rekly ze je do toho nebudeme zatahovat ze je to skoda penez).Byli jsme domluveni na nejake castce a najednpou jeji pravnicka chtela 7 nasobek nasi dohody a to ja vul ji uplne vse nechal-co se majetku tyce(barak,auto,vybaveni domacnosti atd...)jen podotykam,ze rozvadet se chtela ona a to s duvodu,ze jsem byl vecne v praci...
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 17:43 #101227

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
To s moji bejvalkou byla taky dohoda nemožná. Přiznávám, že k rozvodu došlo z větší části moji vinou, ale to je dlouhá historie, kterou nehodlám zveřejňovat.
Takže byla ublížená a rozhodla se mě zruinovat, k čemuž neváhala použít naše dítě. Došlo i ke svévolnému omezování návštěv syna, jednou ho nepustila s námi ani na prázdniny
Když jsem si spočítal rodinné výdaje, vycházelo nám všem průměrně každému 3000,- na výživné. Ona požadovala dvojnásobek. Nechápal jsem, proč by jedno dítě z rodiny mělo mít takový nadstandard na úkor ostatních. Ale soudkyni to nevysvětlíš, sociálka ji v tom podporovala. Bohužel rozhodovali ve prospěch pouze jednoho jediného dítěte. Pak jsem byl za blbce, který si ani nemůže dovolit vzít syna na prázdniny, dát mu dárek k narozeninám, protože na to jednoduše nemá. To jsme ještě bydleli v tržním podnájmu.

Taky jsem musel obhajovat svou práci a zdůvodňovat nepřijetí lépe placené práce např. že nemám svařečský průkaz. Nabídky na řidiče C bych vetoval s odkazem na to, že kamioňáci jsou věčně v p :-AD(A a svoje děti pak nevidí vůbec, což rozhodně není ve prospěch dítěte. Peníze mu rodiče nenahradí.

Takže: Vezmi řidiče C (napřed si samozřejmě udělej papíry) Pak si budeš jezdit po světě, dětem posílat tučné alimenty a druhá žena se sTebou rozvede, páč budeš věčně v práci d:_(

Nevím, zda má smysl něco radit, ale soud má rozhodovat především VE PROSPĚCH DÍTĚTE. Třeba se Ti podaří přesvědčit sociálku a soudkyni o tom, že fyzický kontakt rodičů s dětmi, jejich osobní výchova je lepší než miliony na kontě a že i mezi rozvedenými partnery může být klidná atmosféra právě ve prospěch dětí.

Taky osobně znám opačný extrém, kdy se můj bývalý kamarád chvástal, jak vy..... se soudem, když díky škole mu dali platit jen 500,- měsíčně. To stejně neplatil, o dceru se nestaral. Teď je dospělá a jejich vztah je pod bodem mrazu.
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 18:38 #101232

• kaktusacek74
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 33
No vidis to a v mem pripade,kdyz jsem rekl,za ma moje nova manzelka zdravotni problemy kvuly kterym nemuze nikdy otehotnet tak musime zaplatit cca 20tis za umele,tak me rekla,ze to nesmim ze ty penize mam dat mym detem.Takze je to tak,ze moje byvalka muze rodit o sto sest(vsak tatkove musi platit) a ja vlastne nemam narok na zalozeni nove rodiny dokud budu met vyzivovaci povinnost na moje deti z prvniho manzelstvi.Tak se sam sebe ptam:kde je ta spravedlnost a rovnopravnost na zivot?????Kdybych vedel,ze ty penize da detem tak s tim az takovej problem nemam,ale kdyz vim,ze na decka kasle(kluk ted prave propadl a holka je vecne nemocna) a ju vidim akorat tak porad vykurovat a popijet vinecko tak je me s toho na nic....
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 19:49 #101234

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Věř mým slovům, dobrý právník se ti vyplatí, i kdyby to stálo dost peněz!
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 25. čec 2012 20:11 #101236

• kaktusacek74
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 33
#-o #-o #-o Jj,to uz ted vimtaky,bez nej ani krok.Vsak budu podavat odvolani,tekze se s ni opet sejdu u krajskeho soudu.Tentokrat,ale s posilou,tak doufam,ze to klapne tak nejak rozumne....
Ted jeste jen sehnat nejakeho dobreho pravnika.... :-k :-k :-k
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 26. čec 2012 06:58 #101267

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Mě právník moc nepomohl. Soudkyně naopak nejspíš nabyla dojmu, že když mám na právníka, mám i na placení.
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 26. čec 2012 07:18 #101269

Dušan má pravdu, dobrý právník se vyplatí. V Přerově máme jednu rozvodovou právničku, která do toho hodně šlape a má znalosti. Byl jsem u ní na pohovoru a hodně na mě zapůsobila svým nekopromisním a suverenní jednáním. Kamarádka od ní utekla s brekem, po tom co ji postavila před hotovou věc a další to raději hned podepsala.
Já jsem zastánce toho, aby se obě strany navzajem dohodnuly a nenechat to dojit k zájemnému nadapání a vytahování špíny jeden na druhého, ale asi to nejde vždy udělat.
Můj rozvod trval 15 minut, jen jsem si odběhl z práce :) a úprava péče o dítě asi 30min. S exmanželkou jsem se po roce vychladnutí na všem dohodnul a máme spolu kamarádský vztah. OK!
VW T2 Doka 1,6 74 už se do ní pustím :-)
VW T3 Caravelle 1,6 TD syncro :kiss:
T3 1,6TD multivan Magnum :-)
T4 2,5TDI
T5, T6 už asi nechci :-D

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 26. čec 2012 07:34 #101270

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
Jenze rozvod a aliky jsou neco jineho.

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 26. čec 2012 21:27 #101295

Vidíte já s bývalkou teda oběma vycházel zcela luxusně, jezdily k nám na kávičku a moje čerstvá zkušenost je taková, že mě můj mladší synek málem dostal do lochu. Právník je fajn, ale musí mít oba rozum, pakliže je jeden vychcanej jak díra do sněhu, je to nekonečný boj. Pánbůh zaplať mám to z krku včetně protiaktérů. =D>
VW t4 Caravelle 2,5 Tdi 75kW

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 27. čec 2012 22:45 #101333

• verny
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Je blbý, když se dva nedomluví...

Já jsem s bývalkou v pohodě. U soudu jsme řekli, že se domluvíme. Nemáme ani určený styk. Synka si beru kdy chci a kdy on chce. Platím málo, ale bývalka zase vidí, že si ho beru, jezdím s ním na různé výlety, dovolenou, kupuju mu věci, atd. Naštěstí má rozum a ví, že to taky něco stojí.

Teď jsem na tom dost bídně a chápe to. Ví, že jsem mu dopřával, když jsem mohl. Teď si to dovolit nemůžu. Ví, že až na tom budu líp, zase mu dopřeju.

Synek mi volá, abych přijel na kafe a že třeba potřebují něco opravit na PC, kde jsem, že viděl kousek od nich moje auto a abych přišel, apod. Bývalka se u mě staví na kafe když jde do města něco vyřizovat a má čas než někam jde, apod.

Tedy to bylo donedávna. Teď jsem v jiném městě tak kávy nejsou tak časté.

Ale mám zkušenost i s druhým extrémem... (jsem rozvedený dvakrát, no :) ). Tam jsme se soudili protože mi kluka nechtěla půjčovat. Musel jsem každý týden otravovat na sociálce, několikrát soud. Nakonec jsem si to vysoudil - dva víkendy v měsíci a půlku všech prázdnin. Po letech to skončilo tak, že jsem od 11ti let synka měl ve výchově já. Jeho matka mi platila 600,-. Když šel do učení, nechal jsem jí to zvednout na 1500,-. Od doby co byl u mě mu nikdy nic nedala. Ani dárek k svátku, narozeninám, Vánocům. Za první půlrok co byl u mě ho viděla 3x. Pak už nikdy. Nevěděla jak skončil základku a kam jde dál. Nevěděla jak se učí ani, že se vyučil. Nezajímalo jí jak ani kde bude dělat. Jen v jeho 18ti stopla alimenty. Asi měla trvalák do toho měsíce a roku. Ani se nezeptala jestli třeba nebude pokračovat nějakou nástavbou. Prostě šlus. Dneska je to dospělej chlap, pracuje, žije s holkou a o mámě nemluví. Jakoby neexistovala.
VW Transporter T4, 1.9D, 91, 4 mí­sta, rybářské vozidlo a úžasný pracant. Je starej a orezlej, ale mám ho rád...

soudy a vyzivovaci povinnosti.... 30. čec 2012 22:05 #101411

jo Verny, takhle to znám, je to občas na pytel
VW t4 Caravelle 2,5 Tdi 75kW

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.111 sekund

Login