Tak a ted napíšu něco i já o (ne)řešení pokuty...
dne 22.10.2012 jsem si to hrnul po praze po obchvatu na plzen víc než je povoleno-asi o 20km/h,změřil mě automatickej radar...
za týden to stejný při zpáteční cestě z montáže,znáte to,člověk spěchá večer domů

opět změřen...týden na to mi přišel dopis že se mám dostavit k podání vysvětlení do prahy za rychlou jízdu.říkám si přece nedám 2 tisíce za naftu abych jim jel něco vysvětlovat a k tomu ještě zabiju celej den.takže následoval telefonát na policii praha aby mě to přeposlali k projednání do brna...fajn poslali to,za 14 dní příšel !!obyčejnej dopis do schránky!! od policajtů z brna-dostavte se k podání vysvětlení atd...takže co s obyčejným dopisem,jak jinak než že letěl do koše.
15.prosince,další dopis-dostevte se k podání vysvětlení...opět adresa zvaná odpadák :snoty:
6.ledna,další dopis-dostevte se k podání vysvětlení...opět adresa zvaná odpadák :snoty:
25.ledna-návštěva policie u nás doma-a just jak na potvoru \

/ jsem nebyl doma,takže celá policejní mise kamsi do hor dopadna neúspěšně,dopis nepřevzat
20. února-policajtům dochází trpělivost a volají mi na mobil ze skrytýho čísla-dobrý den,tady ale p.XXX není,simku s tímto číslem jsem koupil v bazaru...
25.února-opět další policejní zátah do hor s naprosto jasným cílem-chytit p. XXX a předvolat ho k podání vysvětlení nebo rovnou odvést :snoty: to už na naše zkoušeli u dveří kdejaký finty jako výhružky že to se mnou ještě myslí dobře,jinak že po mě vyhlásí celostátní pátrání a zadělávám si na řadu problémů,atd.opět jim blo sděleno že jezdím různě po celé čr na montáže a doma se ukazuju jen tak sporadicky...
15.března-obyčejný dopis do schránky-dostavte se k podání vysvětlení...zase koš...
10.dubna-doporučený dopis s úložní dobou 14 dní-celých 14 dní jaksi nebyl čas ho s pošty vyzvenout-znáte to moc práce :greenangel: takže 24.dubna přebrán a otevřen na poště-a hádejte co v něm bylo-dostavte se k podání vysvětlení dne 18 dubna :confused:
tak jsem jim do toho jejich monstrlejstra napsal rukou-dne 18 dubna jsem se nebohl dostavit protože jak ja zřejmé z doručenky vyzvedl jsem si ho 24.dubna,podpis a doporučeným dopisem zpátky...
15.května-doporučený dopis s úložní dobou 14 dní,takže jak na potvoru v květnu bylo mrak práce,do toho jsem si dělal řidičák na Ečko a vyzvedl jsem ho poslední den úložní doby.ten záchvat smíchu co mě u přepážky chytil když jsem dopis otevřel a tam byla stejná situace co v dubnu,to se na poště stalo legendou,takže šup spátky,doporučeně (kdo má lejstro vyhrává)
20.července-čert a policajt nikdy nespí.celou dobu to totiž zkoušeli hodit na jakýsi veledůležitý ředitelství až kdesi u víděnské až se jim to povedlo.
na vídenské ovšem byli chytřejší a dali si měsíc na předvolání,takže kolem 16 srpna jsem se dostavil osobně k podání vysvětlení,naleštěný lakýrky,drahej oblek,upravenej vyvoněnej s X5tkou jsem si to přištrádoval na nejvyšší velitelství na moravě :cheers:
otevřel mi celkem sympatickej policajt,kterej měl spousty času a dobré nálady po ránu
(to není ironie) když jsem mu vysvětlil o co jde,pochopil,vzpoměl si,a začel hledat v papírech :-k ,,tak pane XXX, Vás není jednoduché sehnat :snoty: ,,
:-AD(A to víte když mě policie není schopna řádně předvolat :-" ,na jazyku dalších pár argumentů a jízlivých nevytažených poznámek...tak jste vlastníkem tohoto a tohoto vozidla? ANO, ....řídil jste toto vozidlo v této době? nevím,o vozidlo se dělím,pokud máte v rukách fotku z radaru tak tam musí být něčí ksicht...(pořád mi nechtěl ukázat fotku)
No, něco tam je...no co tam je? to už jsem nevydržel a s mírným vstáním ze židle jsem viděl okraj fotky kde byla tma jako v pytli...koukám ale že tam je docela tma...policajt-no :-k :-k je tam tma...tak mi tu fotku ukažte...fotku Vám samozřejmě ukážu,ale řídil jste to vozidlo nebo ne?...mě už to tady nebaví-chci vidět kalibraci radaru,tolerance,úhel měření...tak to je všechno tady,tahal policajt trumfy z rukávu,tak řídil jste to vozidlo nebo ne?...chci vidět povolení policie v daném úseku měřit...policie tam samozřejmě má právo měřit,soukal se sebe policista se suchým polknutím v krku...tak ukážete mi tu fotku?kde to je tady? aha-tma,obrys auta a čelní sklo jedna velká černá díra jak ve vesmíru :-" \

/ :-AD(A tak co řídil jste to? ...nebudu se s Vámi bavit,přeji si toto předat do správního řízení...
zaprotokolovat a pryč.
při odchodu mi policajt (říkal jsem že byl sympatickej) děkoval že už to má z krku a o blbost
mín má na stole,at si úřadujou úředníci na magistrátě
22 a 28. října-otevřena flaška šampusu že bylo vše řádně a v roční lhůtě promlčeno,odloženo a neprojenáno \

/