Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pokuty

Pokuty 13. kvě 2013 08:22 #120601

• kasuh
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 17

lada t5 napsal: Obávám se, že pokud je zákazová značka pro nákladní automobily, nákladní auto tam prostě nesmí, ani Felda pick up. Pokud u této značky bude dodatková tabulka nad 3500 Kg, můžeš tam s Transporterem.
Jinak ale ne, MP má pravdu - prostě všechna nákladní tam nesmí a hotovo.

Láďo co si tu napsal není pravda. Pokud máš v TP nákladní automobil a celková hmotnost vozidla je do 3 500 kg tak se na tebe zanačka zákaz vjezdu nákladním automobilů nevztahuje.

uvádím přesné znění z vyhlášky č. 30/ 2001 Sb.:
Zákaz vjezdu nákladních automobilů“ (č.B 4), která platí pro nákladní automobily i pro tahače přívěsu nebo návěsu a speciální automobily o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg; neplatí však pro obytné automobily,

Aby zákaz vjezdu platil pro auta co mají v TP napsáno nákladní automobil a mají pod 3 500kg, musela by být značka opatřena dodatkovou značkou č. E 9 na které by muselo být stanoveno že to platí pro všechna nákladní vozidla ( i ta do 3.5 t ).

Takže pánové co dostali od měšťáků pokuty za projetí zákazem vězdu pro nákladní vozy bez dodatkové značky, dostali pokutu neoprávněně. D:_)23 D:_)23 D:_)23
VW Transporter T4 2,5 TDI 75kW
Škoda Octavia 1,9 TDI 66kW
A-team (Almara team)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Pokuty 13. kvě 2013 11:13 #120610

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Aha, tak takhle to tedy je.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Pokuty 13. kvě 2013 11:42 #120612

No tak to si nemyslím, výklad souvětí může být různý:

Zákaz vjezdu nákladních automobilů“ (č.B 4), která platí pro nákladní automobily i pro tahače přívěsu nebo návěsu a speciální automobily o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg = nejsou v kategorii "nákladní automobil"
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

Pokuty 13. kvě 2013 13:12 #120621

• kasuh
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 17
Máš pravdu, můžeš si myslet co chceš. Já rozhodně s takovou pokutou nebudu souhlasit a ani jí platit. D:_)23
A-team (Almara team)

Pokuty 15. kvě 2013 20:26 #121078

• Mirek M.
  • Avatar uživatele Mirek M. Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Zkusil jsem sepsat takovou žádost o vysvětlení paní starostce (velitelce MP) tak uvidím co přijde ...

Pokuty 15. kvě 2013 21:27 #121091

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Tak pak dej vědět, jsem zvědav jak se k tomu postaví.
Hyundai Getz

Pokuty 20. kvě 2013 16:23 #121418

zrovna na tuto značku jsem se ptal ted v autoškole když jsem si dělal řidičák na ,,E,,
a instruktor mi řekl že řídíme dodávku (fiat ducato) + vozík kategorie nad 750 s tunovým nákladem a že jsme jízdní souprava o celkové váze 4,3 tuny,nikoliv nákladní auto,takže tam můžem vesele vjet...
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Pokuty 21. kvě 2013 17:59 #121484

• Mirek M.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tak dneska přišlo rozhodnutí , že pokuta byla neoprávněná ... Věc bude podstoupena krajskému soudu a peníze vráceny ...

Pokuty 21. kvě 2013 18:57 #121486

No to mě pos.... a nějaké odůvodnění? Vysvětlení? Nebo to je až na soudu?
Povídej, to mě tedy zajímá.
T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

Pokuty 21. kvě 2013 19:39 #121492

• Mirek M.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
ono toho tam vpodstatě víc nebylo ... jen popis události (včetně jmen kdo to vyšetřoval atd .) a dávají mně za pravdu .. a nakonec omluva ...

Jo já koukám , že tam píšu blbě konec ... peníze BUDOU vráceny ...

Pokuty 22. kvě 2013 20:50 #121572

• kasuh
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 17
Dobře že si starostce napsal. D:_)18
A-team (Almara team)

Pokuty 19. lis 2013 21:18 #130183

T4 2,5 TDi 75kW
OCTA 1,9TDi 81kW

Pokuty 19. lis 2013 23:18 #130188

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
To nic moc, ale v podstatě je to pravda. Stačí, aby kamioňák řekl, že ho v tu chvíli někdo vytlačil, proto uhnul doprava a jel v odstavném pruhu.
Hyundai Getz

Pokuty 20. lis 2013 00:50 #130192

• myšák
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Každopádně bych osobně pokutu odmítl s tím, že počkáme na rozhodnutí správního řízení bo člověk má chladnější hlavu a hlavně má čas se poradit třeba s právníkem, jak jednou zaplatíš flastr znamená to uznání přestupku.

Pokuty 23. lis 2013 22:00 #130506

Tak a ted napíšu něco i já o (ne)řešení pokuty...
dne 22.10.2012 jsem si to hrnul po praze po obchvatu na plzen víc než je povoleno-asi o 20km/h,změřil mě automatickej radar...
za týden to stejný při zpáteční cestě z montáže,znáte to,člověk spěchá večer domů :)
opět změřen...týden na to mi přišel dopis že se mám dostavit k podání vysvětlení do prahy za rychlou jízdu.říkám si přece nedám 2 tisíce za naftu abych jim jel něco vysvětlovat a k tomu ještě zabiju celej den.takže následoval telefonát na policii praha aby mě to přeposlali k projednání do brna...fajn poslali to,za 14 dní příšel !!obyčejnej dopis do schránky!! od policajtů z brna-dostavte se k podání vysvětlení atd...takže co s obyčejným dopisem,jak jinak než že letěl do koše.
15.prosince,další dopis-dostevte se k podání vysvětlení...opět adresa zvaná odpadák :snoty:
6.ledna,další dopis-dostevte se k podání vysvětlení...opět adresa zvaná odpadák :snoty:
25.ledna-návštěva policie u nás doma-a just jak na potvoru \:D/ jsem nebyl doma,takže celá policejní mise kamsi do hor dopadna neúspěšně,dopis nepřevzat
20. února-policajtům dochází trpělivost a volají mi na mobil ze skrytýho čísla-dobrý den,tady ale p.XXX není,simku s tímto číslem jsem koupil v bazaru...
25.února-opět další policejní zátah do hor s naprosto jasným cílem-chytit p. XXX a předvolat ho k podání vysvětlení nebo rovnou odvést :snoty: to už na naše zkoušeli u dveří kdejaký finty jako výhružky že to se mnou ještě myslí dobře,jinak že po mě vyhlásí celostátní pátrání a zadělávám si na řadu problémů,atd.opět jim blo sděleno že jezdím různě po celé čr na montáže a doma se ukazuju jen tak sporadicky...
15.března-obyčejný dopis do schránky-dostavte se k podání vysvětlení...zase koš...
10.dubna-doporučený dopis s úložní dobou 14 dní-celých 14 dní jaksi nebyl čas ho s pošty vyzvenout-znáte to moc práce :greenangel: takže 24.dubna přebrán a otevřen na poště-a hádejte co v něm bylo-dostavte se k podání vysvětlení dne 18 dubna :confused:
tak jsem jim do toho jejich monstrlejstra napsal rukou-dne 18 dubna jsem se nebohl dostavit protože jak ja zřejmé z doručenky vyzvedl jsem si ho 24.dubna,podpis a doporučeným dopisem zpátky...
15.května-doporučený dopis s úložní dobou 14 dní,takže jak na potvoru v květnu bylo mrak práce,do toho jsem si dělal řidičák na Ečko a vyzvedl jsem ho poslední den úložní doby.ten záchvat smíchu co mě u přepážky chytil když jsem dopis otevřel a tam byla stejná situace co v dubnu,to se na poště stalo legendou,takže šup spátky,doporučeně (kdo má lejstro vyhrává)
20.července-čert a policajt nikdy nespí.celou dobu to totiž zkoušeli hodit na jakýsi veledůležitý ředitelství až kdesi u víděnské až se jim to povedlo.
na vídenské ovšem byli chytřejší a dali si měsíc na předvolání,takže kolem 16 srpna jsem se dostavil osobně k podání vysvětlení,naleštěný lakýrky,drahej oblek,upravenej vyvoněnej s X5tkou jsem si to přištrádoval na nejvyšší velitelství na moravě :cheers:
otevřel mi celkem sympatickej policajt,kterej měl spousty času a dobré nálady po ránu
(to není ironie) když jsem mu vysvětlil o co jde,pochopil,vzpoměl si,a začel hledat v papírech :-k ,,tak pane XXX, Vás není jednoduché sehnat :snoty: ,,
:-AD(A to víte když mě policie není schopna řádně předvolat :-" ,na jazyku dalších pár argumentů a jízlivých nevytažených poznámek...tak jste vlastníkem tohoto a tohoto vozidla? ANO, ....řídil jste toto vozidlo v této době? nevím,o vozidlo se dělím,pokud máte v rukách fotku z radaru tak tam musí být něčí ksicht...(pořád mi nechtěl ukázat fotku)
No, něco tam je...no co tam je? to už jsem nevydržel a s mírným vstáním ze židle jsem viděl okraj fotky kde byla tma jako v pytli...koukám ale že tam je docela tma...policajt-no :-k :-k je tam tma...tak mi tu fotku ukažte...fotku Vám samozřejmě ukážu,ale řídil jste to vozidlo nebo ne?...mě už to tady nebaví-chci vidět kalibraci radaru,tolerance,úhel měření...tak to je všechno tady,tahal policajt trumfy z rukávu,tak řídil jste to vozidlo nebo ne?...chci vidět povolení policie v daném úseku měřit...policie tam samozřejmě má právo měřit,soukal se sebe policista se suchým polknutím v krku...tak ukážete mi tu fotku?kde to je tady? aha-tma,obrys auta a čelní sklo jedna velká černá díra jak ve vesmíru :-" \:D/ :-AD(A tak co řídil jste to? ...nebudu se s Vámi bavit,přeji si toto předat do správního řízení...
zaprotokolovat a pryč.
při odchodu mi policajt (říkal jsem že byl sympatickej) děkoval že už to má z krku a o blbost
mín má na stole,at si úřadujou úředníci na magistrátě
22 a 28. října-otevřena flaška šampusu že bylo vše řádně a v roční lhůtě promlčeno,odloženo a neprojenáno \:D/
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vygenerováno za 0.125 sekund

Login