A taky je dobrý pročíst tohle forum. Je tu hodně informací, zejména o salbých místech T4. Dej si pozor hlavně na rozvody a řemenici kliky. Musí to dělat kdo to umí a nešetřit na materiálu (za mě jen origo, Contitech nebo INA). U řemenice je ještě jeden problém. Origo je zaaretovaná jen klínkem, kterej se střihne a je konec (motor na výměnu). Pokud nevíš jestli to už u tebe někdo předělal, tak musí řemenice dolu (a nejlépe dát novou, je to dvouhmota). Dále spojka s dvouhmotou vydrží cca 300 -350 tkm. Mě začalo řvát ložisko na 310tkm, ještě by chvilku vydržela, ale nechtěl jsem riskovat, protože taky jezdim často daleko. Spojka jde sice vyměnit i na cestě, ale musel bys mít připravenej baťoh peněz a věřit neznámýmu zahraničnímu servisu že ti tam motor vrátí tak, že dojedeš aspoň domu. Taky je dobrý na T4 vyměnit chladič pokud je tam původní. Po 14 letech provozu toho má origo chladič fakt dost a je to časovaná bomba. Ostatní věci už nejsou v případě poruchy snad tak tragický (nemusíš vyndavat motor, popřípadě shánět novej).
edit: Ještě zkontrolovat stav řízení (jestli neteče, velká slabina T4) a servočerpadla
edit2: bavím se tedy o 2.5TDI - což by mělo asi sedět podle žlutý a kulatýho předku