Zevl napsal: Tak mě napadá, co pronajmout reklamní prostor na webu a fóru, banery, vyskakovací okna a podobně, vždyť už dneska i před každým videem na novinkách musíte strpět pár vteřin reklamy. Asi to nepřinese žádný velký zisk, ale kapka ke kapce... platící členové by mohli být reklamy ušetřeni, to by mohl být jeden z argumentů pro placené členství.
Reklama je opravdu jedna z možností. Byl bych rád, kdyby nebyla řešena bannery a pop-up okny, to říkám na rovinu. Platící členové by jí museli být ušetřeni, to je taktéž samozřejmostí. Tohle téma - tedy externí reklamu - ale zatím beru jako otázku hypotetickou. I my jsme nějak smluvně vázáni s importem a ne každá reklama by prošla a pro změnu ne pro každou reklamu jsme zajímaví zase my jako úzce tematicky zaměřené stránky.
kasuh napsal: Video jsme viděli a co teď?
Uděláme anketu zda zdražit či nikoliv, anketu zda zamkneme vlákna? /kdo bude smět hlasovat?
Měl bych takový nápad, do fóra od nějaké doby povolit přístup pouze pro registrované i pro ty co nejsou členy klubu, ale ve chvíli kdy se nečlen přihlásí, by na něho vyskočilo okno s textem ve smyslu, že provozování fóra je finančně náročné a že je možné zaplatit příspěvky tam atd. Třeba po pár vteřinách by okno zmizelo a nečlen by byl teprve poté vpuštěn do plnohodnotného fóra. Otázkou je kolik nečlenů se měsíčně na forum hlásí a tato informace by je mohla nalákat zaplatit. Proto dotaz na blondýnu, dokážeme zjistit kolik nečlenů se měsíčně na fórum přihlásí?
Obecně vzato bychom rádi prezentaci toho, že existuje něco jako placené členství a jaké z toho plynou výhody daleko lépe prezentovali na fóru samotné. Ideální je pro mě podobné řešení, které navrhuješ. Pokud by se přihlásil neplatící člen, dostal by informaci, která ho upozorní na nezaplacení příspěvků, ale zároveň mu i řekne, může se ti to hodit, protože... Fórum x let existovalo naprosto odděleně od webu a defacto od clubu samotného a paradoxně to v lidech začalo vzbuzovat pocit, že jde o dvě odlišné nádoby. Nejde.
Co se týče sledování přístupu nečlenů na forum, v tuto chvíli jsem schopen na základě posledních přihlášení ten počet zjistit. Je to sice manuální klikačka, nemoho filtrovat, ale realizovatelné to je.
dins. napsal: Ahoj,
jsem neplaticim clenem.
Club jako takovy a Forum jsem povazoval za dve oddelene veci.
Na Forum rad prispivam i dokonce si myslim ze docela že můžu v ledčems pomoci.
Ale.... nevyužívám clubove slevy ani ostatni věci....Pojištění (mám lepší) dily(mam levnější), na servis(dělám sám), akce pro děti(nemám), spanilé jizdy(nemám rád, jen se bojím kdo to neubrzdí), srazy nejezdím byl jsem na jednom malem, me vyhovujicim, (BRDY) byl super REBELANTOVI,TRCKOVi i ostatnim děkuji.
Napada mi jestli z FORA pak těmi navrhy nechcete "nadsazeně" udelat placenou seznamku dame ti kontakt na prijemne lidi mozna ti pomuzou pokud si sednete, ale prvne nam klubu zaplat ze si s nimi muzes napsat par radku.
Dále si myslím, že navrhy jako uzavrit TECh vlakna pro platici cleny,dvomesicni zkusebni doba....atd. Clubu asi nepomuze a Forum to posle do kytek. Bude odliv lidi píšících něco kloudného a pribude "TO JSEM SE VCERA ZAS NAJEDL V....atd" zkratka nic neříkajících vláken.
Nevsimnul jsem si nevšimnul že by
www.t4-wiki.de/
byla za penize.
Proč neplatim? Snad proto, že jsem švorc, nebo, že se snažím přispět na forum něčím užitečným a ne za to ještě platit.
Dins.
Umím porozumět i tomuto pohledu. Ale rád bych při té příležitosti zároveň zkusil odpovědět maličko z jiného úhlu. Už jsem to nakousl v odpovědi kasuhovi výše. Je tu trochu zažitá představa, že forum a club jsou dvě odlišné věci. Nejsou. Jen tak byly dlouhá léta prezentovány. Však web clubu a forum existovaly zcela odděleně od sebe, na různých platformách, provázány jen odkazy. Byla to chyba. Tohle jsem chtěli změnit novým webem a podobou fóra. Přesto jsou lidé už tak naučení na forum, které je ovšem logicky tím žijícím podhoubím clubu, že to okolní často vlastně ignorují. Neexistovalo by toto forum bez clubu a obráceně. Nejprve tu byla myšlenka se setkávat spolu, osobně. Spolčit se, založit club. Pak teprve se hledaly platformy, jak toho dosáhnout na více úrovních a jednou z nich je třeba forum. Stejně podstatnou jsou ale třeba také srazy. Nebýt clubu, nebylo by forum. Nebýt fora, špatně by se domlouvaly srazy. Nebýt fóra, špatně bychom si sdělovaly zážitky ze srazů. O technických věcech teď nemluvím. To je jasná přidaná hodnota, která vznikla přirozeně z povahy zaměření Transporterclubu. Nebýt clubáků, nebyli by tu moderátoři a administrátoři, kteří věnují spoustu volného času - a dělají to nezištně - aby forum bylo použitelné. Mažou spoustu zbytečností, přesouvají, uklízejí, hledají, radí. Jde o to změnit i celé to vnímání - všechno je to tady součást jednoho celku. Všechno vyrůstá ze stejných kořenů jako jeden strom, který má řadu větví...a ty kořeny musí něco živit. Zdroj těch živin je jednotný. Dnes by se podobný příklad nabízel třeba s bankami. Nabídnou účet bez poplatků, ale protože tím tratí, navyšují zisky jinde, třeba hypotékou, která je dražší než u konkurence nebo nadstandardním poplatkem při platbě v jiné měně. Také fungují jako jeden celek, byť nabízí služby o různém rozsahu a třeba bezplatně...
Za délku tohoto příspěvků včetně několika citací se omlouvám, ale chtěl jsem to vzít najednou. Hafovo video někomu ukázalo, že je málo peněz a je potřeba zvýšit příspěvky. Někomu ukázalo, že je tu obrovský nepoměr mezi lidmi, kteří chtějí podpořit něco, co využívají a těmi, kdo to nedělají (třeba i proto, že o tom neměli dostatek informací). Někomu ukázalo třeba úplně něco jiného. Nám Vaše reakce každopádně ukazují určitou cestu, kam se vydat dál.