taky už jsem na to narazil, bohužel už nevim kde

ale bylo to tam popsaný podrobněji, logicky a hlavně i docela prakticky ...
zaprvý bych to neviděl tak univerzálně pro všechny paliva, právě to "nastavení" a "udržení" poměru směsi je klíčový a když se vychytá, tak věřim, že to může bejt i větší úspora než u "jednavodu" (20-30%) ... záleží na celkový účinnosti ... větší baterka by bejt nemusela, ale altík, kterej by sám o sobě spotřebu spíš zvyšoval ... *
další věc je účinnost elektrolýzy - aby to mělo smysl opravdu v reálným čase i při sešlápnutým plynu to asi bude chtít několikrát víc než nějakejch 30A ...
s tim souvisí, že taky nemůžeme míchat jablka s hruškama v případě kyslíku/vzduchu - láhev s kyslíkem bezpochyby zvýší výkon, stejně tak při delší zátěži spolehlivě (minimálně) zadře motor v momentě kdy se motor zahřeje natolik, aby byl kyslík schopnej se vznítit sám kompresí - jak vznětlivost, tak teplota hoření samotnýho kyslíku je pak vyšší než benzínu (chemie taky nikdy nebyla mojí silnou stránkou a v číslech to taky nevim, ale mam pocit, že to tak je

... i z toho důvodu, že omezovač motoru u závodních aut palivo neutne úplně ...) a taky je kyslík suchej, selsky bych nedával víc jak dvojnásobek ve vzduchu, ovšem v případě elektrolýzy máme dvakrát víc vodíku, takže budem rádi, když nám tam potom zbyde i nějakej ten dusík, ap.

...
podle mě to je reálný, ale českej kutil by k tomu potřeboval krom silnýho dalšího altíku, atd. i (zkušenosti)světovýho chemika a dost možná i "ladiče"... taky by to chtělo hlídat teplotu spalování, mít vychytanou "produkci elektrolýzy" ... třeba nafta je mastná, ale nafťáky maj taky vyšší kompresi, což by mohlo zvyšovat teplotu hoření směsi ... ani si nejsem jistej, jak to je reálně proveditelný u turbomotorů(tady bych byl spíš pro ty dodávky než osobáky), aby to při ostřejší jízdě nemělo tendenci blafnout u turba :-k ... taky by nebylo od věci zjistit vliv (ne)předehřívání tý destilky apod. D:_)

* - ještě mě napadlo, že to ohřátí by tý elektrolýze pomoct mělo (tim pádem snížit vytížení altíku), otázka je kterou částí(na jakou teplotu) jí přesně ohřívat a možná by na účinnosti(ale zas ne na bezpečnosti) přidala expanzka, i když ten rozdíl teploty nebude takovej při relativně bezpečnejch tlacích, ale mohlo by se tim třeba chladit právě to turbo

:-k