Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 12. čec 2011 00:34 #76189

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Hele,já nikdy nevěřil žádným tabletám do paliva ani ničemu podobnému,ale na vodík je už v Mnichově 7 čerpacích stanic,BMW vyrábí vodíkové hybridy a tady máte za pár korun přestavbový set pro Vaše auto.
Doporučuji shlédnout a jsem zvědav na Vaše komentáře.
Upozornění,je to dlouhé ale nikdo nic nenabízí,zní to věrohodně.
Nejlepší pasáž začíná od cca 30 minuty a trvá v podstatě až do konce

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultur ... dla-kampa/
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 18:03 #76350

Ales-X napsal: Před pěti až šesti lety jsem s kamarádem zkoušeli dodávat do sání kyslík z kyslíkové láhve od autogenu, spotřebu nedokáži posoudit jak to ovlivnilo, ale výkon vzrostl. Problém byl ale s dávkováním kyslíku v závislosti na sešlápnutém plynovém pedálu. v podstatě na jízdu se nám to nepodařilo připravit a zvládali jsme jen volnoběh. Proto jsme přešli na zkoušky a odladění na zahradní sekačce kde je trvale stejné dávkování směsi, přibyl výrazně výkon, ale asi po 5hodinovém sekání se motor zadřel protože se již nestíhal chladil. Tím jsme od toho upustili ...

a k tomu vynálezu elektrolýzy vody .. asi by to chtělo silnější alternátor a větší baterku když si toto zařízení trvale bere 30A .. to by stávající těžko zvládalo.

http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=1301100956

Ten kyslík. . . je fajn. . dělá to divy ale. . .
Kamarád si před x lety takhle upravil Pionýra! pod sedlo dal malou kyslíkovou lahev. . . na Trojku jezdil po zadním. . .! ale asi jen 5min, Hlava svítila jako žárovka, pak odhořela. . .
Jaguar XJ-R 4.0 V8 Kompresor 305Kw

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 18:21 #76351

Transportérák napsal: No nevím nevím.Jak píše kawa tak jestli někde do systému vřadím další člen, tak by o tom měla bejt informována řj motoru když je vozidlo jí vybaveno aby upravila množství toho normálního paliva ne?Takhle mi to přijde jako když táta jezdil v 70a 80 letech rally s karburátorem a mezi něj a sání píchnul injekční jehlu která byla propojena hadičkou s nádobou vody.Samo si to přisávalo tu vodu cca 1l/100km dle velikosti jehly a motor chodil prej trošku líp(inspiraci tenkrát čerpal z info z německých proudových stíhaček co za války měli při plné forsáži vstřikování vody).Simulovalo to defakto jízdu v dešti kdy auta taky nasávají "mokrej" vzduch a jedou líp.O úspoře paliva nemohla být řeč ani náhodou...Hlavně to bylo za pár korun ;)
Na turbo motory se to dnes taky dělá s tím, že se ta voda tam vstřikuje čerpadlem a má to svojí řj.apod. Co rozhodne na základě mnoha naměřených veličin kolik a jak dlouho bude vodu vstřikovat.Prodávaj to v Němec (asi i jinde) a jezdí se to tam i na vrchách apod.Doma mám na to odkaz v PC.Ten sem můžu pak klidně dát.
Takže klidně ať to někdo zkusí ale dle mě ať nečeká nějakej zázrak ale spíš nepatrnou změnu jak ve výkonu tak možná i ve spotřebě ale tam bych byl s tvrzením opravdu opatrnej...
Tohle je jen můj pohled na věc a nikomu ho nevnucuju.

No nikdy jsem toto téma nijak nestudoval, ale jak bylo již řečeno něco (málo) na tom asi bude. . . Vždyť např. když poprší je vlhko a chladno, tak je znát docela citelně nárůst výkonu, auto jede prostě lépe, nejvíc to bylo zase znát např. na dvoutaktech. . . Selským rozumem si říkám že pokud tam trošku toho vodíku (osobně si myslím že stačí ve správném množství vstříknout jen rozprášenou vodu) tak naroste o kapku efektivita spalování. Nejen v USA ty jejch šílené náklaďaky také upravují a vstřikují vodu pro snížení kouřivosti, a když snížím kouřivost logicky snížím spotřebu protože kouřivost = nespálená nafta. Vždyť voda v podstatě ve správném množství podporuje hoření, takže pokud takhle nějak zvednu efektivitu spalování tedy výkon, mohu méně šlapat na plyn abych jel stejně jako předtím a Tím ale šetřím palivo, defakto tak nějak se to projevuje na spotřebě i u správně nachipovaného motoru ne?

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 18:39 #76353

Jasně, jak jsem psal. Výkon nahoru logicky půjde o tom není pochyb ale ta spotřeba bude tak v řádu pár % dle mě ani ne deseti nižší. Hele osobně jsem do ropáka nic takovýho neimplantoval takže jen teoretizuju ale to co tenkrát ten pán na tom videu prezentoval je dle mě holej nesmysl a klidně bych se sklonil až k zemi když by mě to někdo v tomhle rosahu předvedl.
Kdo to teda zkusí :?:

PS: na čipu jsem sundal na svých TDI autech cca 1 litr na 100km možná tenkrát v tom automatu to bylo spíš 1,5litru.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 18:47 #76354

Transportérák napsal: Jasně, jak jsem psal. Výkon nahoru logicky půjde o tom není pochyb ale ta spotřeba bude tak v řádu pár % dle mě ani ne deseti nižší. Hele osobně jsem do ropáka nic takovýho neimplantoval takže jen teoretizuju ale to co tenkrát ten pán na tom videu prezentoval je dle mě holej nesmysl a klidně bych se sklonil až k zemi když by mě to někdo v tomhle rosahu předvedl.
Kdo to teda zkusí :?:

PS: na čipu jsem sundal na svých TDI autech cca 1 litr na 100km možná tenkrát v tom automatu to bylo spíš 1,5litru.

No tak jasně že T4 za 2l jezdit opravdu asi nebude. . . pokud teda neměl upravený chip na spotřebu na úkor výkonu. . . Což si myslím by dnes byl dobrý podnikatelský záměr. . . upravovat auta za spotřebu na úkor výkonu. . . mně teď tak napadlo. . . :-D Kdo potřebuje ve městě 150PS?

ale k věci, pokud by to někdo vyzkoušel a také mne přesvědčil ihned to kupuju do všech mojich aut a koupím to aj celé rodině. . . :-D

také jsem ochoten uvěřit 5 - 10 % víc ne

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 18:57 #76355

Hele teď mě napadá... Když jsem koupil svojí krabici tak měla mimo jiné mrtvou váhu vzduchu. Dávala strašně málo a to auto sice nejelo ale co jsem tenkrát za to natankovaný pětikilo najel bylo neuvěřitelný. Šacuju to tak na 6l/100km. Pochopitelně jsem jí hned vyměnil a polil živou vodou zároveň a to bylo pak letadlo. d:_(
Takže bych jí teď mohl v regále najít a pěkně zpeněžit ne :?: :mrgreen: Nebo dám dvě za sebe a na přístrojovku vypínač ECO MODE-POWER MODE :lol:
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 14. čec 2011 19:09 #76357

No já mněl před x lety Volvo V70 2,5 TDi 103Kw, on je to totiž motor AUDI ze 100 a A6tek, ten samej máme v krabicích. . mněl jsem to v automatu, to auto když jsem jej koupil mnělo také špatnou váhu, že by to jelo extra špatně se říct nedá, ale hlavně jsem stím 2,5Tdi jezdil za cca 4,5l takže on to tak úplně úchylný nápd není. . rozhodně teda lepší než nějakej vodík. . . :-D

Dem do toho společně ? :-D

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 28. čec 2011 13:38 #77144

• s.mara
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
no k tomu kyslíku... kdysi jsem měl wartburga 353 tourist, tříválec, dvoutakt, oběm něco málo pod litr. na trubku ke vzduchovému filtru jsem si udělal z novoduru hodně široký trychtýř (v nejširším místě měl cca 30 cm v průměru) a dal ho hned za mřížku masky. a to se pak děly věci. vzduch šel do karburátoru pod větším tlakem, který závisel na momentální rychlosti, auto pak bylo ve vyšších rychlostech mnohem živější. jen když pak člověk chtěl podřadit, tak se mu motor zalkl a přestal běžet :-) z auta, které do té doby jezdilo max. 125 km/h najednou jelo i 150 (podle ručičky na budíku), dál už jsem to neměl odvahu pokoušet. nakonec jsem to ale sundal a byl to spíš jen takový krátkodobý experiment. spotřebu jsem tenkrát neměřil, ale odhaduji, že to o moc víz nežralo. trocha vzduchu (kyslíku) dělá divy :-)

no a k tomu vodíku... na nejrůznějších stránkách jsem si k tomu načetl hodně věcí a působí to na mě věrohodně. přemýšlím o tom, že to vyzkouším na svém autě, jen se mi nelíbí ta vyšší zátěž alternátoru. a článek na sysifos.cz, který argumentuje proti reálné úspoře, mě také od vodíku zrazuje. takže teď váhám... kdybyste to už měl někdo vyzkoušené na své T4, tak napište své zkušenosti.

a co si o tom teda myslí třeba náš klubový guru Mašlo? Jeho názor by mě docela zajímal :-)
D:_)1 caravelle, 2,5 TDi, 75 kW

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 15:15 #159040

• mekie
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 12
Slyšel už někdo o tomhle? nebo to má dokonce někdo namontované? Na fotce je tam instalace do Téčka :woohoo: www.autonavodu.cz/info/vyhody-3/?technologie :P

Nechápu, proč by to mělo být v T5 - Motor spojka...................
Přesunuji do drbárny. Láďa.

Naposledy změněno: od lada t5.

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 17:32 #159044

• stiold
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
vypadá to až moc lákavě na to, aby to byla pravda :-)

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 17:55 #159046

To už se probírá několik let ... Naposledy jsem to studoval na vwbusforum.net. Myslím, že vývoj podobných věcí brzdí naftoví magnáti. Na čem by pak hromadili své jmění?
Jinak si zadej do ggoo .. "alternativní energie" nebo "volná energie" a budeš se divit, co vše existuje ...
Seat Alhambra 1,9 TDi 85 kW 2000 7 míst doma
Citroën Grand C4 Picasso 1,6 HDi 80 kW 2009 - pro ženu
T4 Multivan AllStar 2,5 TDi 75 kW 1997 prodán
T3 Caravelle 1,6TD 1987 prodána
B3 Passat Varinat 1,8 66 kW 1992 mrtev

Naposledy změněno: od ranostaj.

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 18:00 #159047

• stiold
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 11
proč to tedy už všichni nemaj? :-)

Podle jejich propočtů jsou náklady na pořízení zpátky po 10000km :-D

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 18:46 #159048

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Už takhle je vody na Světě málo, jak by to s ní vypadalo kdyby se točila u pump?
To budu raději jezdit dál na ropu, než pak platit litr vody za 50 Kč....................
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Auto na vodu - myšleno pohon, nikoli cisterna........ 22. zář 2015 21:18 #159058

Kolega to má v autě přes rok a funguje to. Motor 1.8 D Jednou se mu dokonce podařilo jezdit 50/50. :woohoo: Ale to jezdil po dálnici 80. :ohmy:
VW T4 Caravelle 2.5TDI 111kW

• Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.149 sekund

Login