no k tomu kyslíku... kdysi jsem měl wartburga 353 tourist, tříválec, dvoutakt, oběm něco málo pod litr. na trubku ke vzduchovému filtru jsem si udělal z novoduru hodně široký trychtýř (v nejširším místě měl cca 30 cm v průměru) a dal ho hned za mřížku masky. a to se pak děly věci. vzduch šel do karburátoru pod větším tlakem, který závisel na momentální rychlosti, auto pak bylo ve vyšších rychlostech mnohem živější. jen když pak člověk chtěl podřadit, tak se mu motor zalkl a přestal běžet

z auta, které do té doby jezdilo max. 125 km/h najednou jelo i 150 (podle ručičky na budíku), dál už jsem to neměl odvahu pokoušet. nakonec jsem to ale sundal a byl to spíš jen takový krátkodobý experiment. spotřebu jsem tenkrát neměřil, ale odhaduji, že to o moc víz nežralo. trocha vzduchu (kyslíku) dělá divy
no a k tomu vodíku... na nejrůznějších stránkách jsem si k tomu načetl hodně věcí a působí to na mě věrohodně. přemýšlím o tom, že to vyzkouším na svém autě, jen se mi nelíbí ta vyšší zátěž alternátoru. a článek na sysifos.cz, který argumentuje proti reálné úspoře, mě také od vodíku zrazuje. takže teď váhám... kdybyste to už měl někdo vyzkoušené na své T4, tak napište své zkušenosti.
a co si o tom teda myslí třeba náš klubový guru Mašlo? Jeho názor by mě docela zajímal
D:_)1 caravelle, 2,5 TDi, 75 kW