Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku..

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 05. pro 2009 23:22 #29523

• lada t5
  • Avatar uživatele lada t5 Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Absolutně to sem nepatří, ale je to zajímavé čtení.
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=19&t=16105
Nicméně jsem si dal tu práci, že jsem toto vlákno prošel celé i s odkazy na další vlákna a podvlákna, kde se pak dále píše že dotyčný policista - vyšetřovatel, dotyčného okradeného považoval za blázna, když mu sdělil že poznává svůj volant a poklice.
Je to hodně smutné a velmi konkrétně mě tento příběh asociuje s naším M.M.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 23. pro 2009 17:49 #31345

Chtěl bych se s vámi taky podělit o "ochotě" policie.
Šel jsem nahlásit na policii ztrátu dokladů-občanka, řidičák, techničák, platební karta. Protože kamarád měl obroský problémy, když mu doklady ukradli. Někdo si na něho pujčil a nevrátil auto, peníze, nezaplacený hotel atd.

Zvoním na služebně a nic, stojím tam tak 5minut, několikrát zvoním pořád nic. Dovnitř mě pustil až policista, který šel asi zrovna do práce. Hned za dveřmi je službukonající policista, který s nohama na stole vobracel oči v sloup, protože jsem se dostal dovnitř a určitě budu z něčím otravovat.

Já: Jdu nahlásit ztrátu dokladů.
On: Doklady vyřizuje Městský uřad, zítra mají zavřeno-tak pozítří. Naschledanou.
Já: Ale já bych to chtěl oficiálně nahlásit, abych neměl problémy, kdyby je někdo zneužil.
On: No dobře, já tady udělám teda zápis, že jste to nahlásil. Naschledanou.
Já: NO a třeba se nezeptáte jak se jmenuju?????
On: Ježišímarya (strašně kyselej ksicht) Někoho teda zavolám, udělá s vámi zápis.

Po asi půlhodině přišli měštáci a něco se mnou sepsali na kus papíru z bloku.
Pozítří jsem zašel na MU a z hrůzou zjistil, že ta občanka ještě není zablokovaná. Klidně si někdo mohl vzít nějakou rychlou půjčku (dva doklady stačí) a já se modlím, aby nepřišel exekutor, protože žádný doklad o nahlášení dokladů jsem nedostal.

Takle nám pomáhají a chrání v Litomyšli.
Multivan 2,4D 95 Syncro

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 12. led 2010 14:07 #33349

• PAKO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Od 1. 1. 2010 kdy došlo ke zpoplatnění vozidel nad 3,5 t celkové hmotnosti elektronickým mýtem se jako rozhodující skutečnost, zda použít ke zpoplatnění dálniční známku či mýtnou jednotku, považuje celková hmotnost vozidla, nikoliv jízdní soupravy, jak tomu bylo v předchozích letech. V praxi to znamená, že např. dodávkové vozidlo o celkové hmotnosti 2,8 t s připojeným vlekem o hmotnosti 1,2 t použije ke zpoplatnění dálniční známku pro vozidla do 3,5 t, přestože celá jízdní souprava má hmotnost 4 tuny.

čerpáno zde http://www.ceskedalnice.cz/pro-ridice/dalnicni-znamky

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 12. led 2010 14:10 #33350

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166
Už tu o tom bylo psáno celkem obsáhle.

<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.transporterclub.cz/forum/viewtopic.p...ilit=m%C3%BDtn%C3%A9 ">viewtopic.php?f=10&t=1349&hilit=m%C3%BDtn%C3%A9<!-- l -->

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 12. led 2010 15:45 #33357

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 166

lada t5 napsal: Ano, já vím o té diskuzi. Mně šlo jen o to, zda to opravdu platí a mohu tedy jet po dálnici bez obav.

Můžeš si zavolat na MDCR a zeptat na celní správě tak jako já.
Nebo se podívej na http://www.mytocz.cz/index.html kde to máš napsané hned na tit strane dost polopaticky (v novele zákona to pro někoho tak srozumitelné není):
Motorová vozidla s povolenou hmotností do 3,5 t - nezáleží na hmotnosti jejich přívěsu - budou jezdit s časovými kupóny.

Zajímal jsem se o to dost intenzivně, protože mám tři auta, která by mně jinak do mýta spadly.

Tak snad je to v poho.

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 12. led 2010 20:06 #33374

• Jarin
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
lada t5: Posílal jsem dotaz na ministerstvo dopravy a je to tak, že stačí jenom ta dálniční známka. Teď jde o to jak s tím budou seznámeni naši příslušníci. :lol:

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 12. led 2010 22:40 #33398

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Chlapi díky za odpovědi!!! Že s tím třeba nebudou seznámeni příslušníci mi zas až tolik nevadí - pokutu bych prostě nezaplatil, sepíšeme to a hotovo. Hlavní je, že to vím já........ =D>
Děkuji.
Hyundai Getz

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 24. led 2010 06:46 #34389

• PAKO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 24. led 2010 08:31 #34390

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
To Pako: Zajímavé. Při zmínce o kontroly lékárniček jsem si vzpoměl na příhodu mé ženy asi před dvěma lety. Příslušník ji zastavil a aniž by se představil, okamžitě požadoval doklady. Manželka to odmítla s tím, že si není vědoma přestupku a že by ráda věděla, proč ji zastavil. Po nápovědě ji tento arogantní orgán tedy sdělil, že se jedná o silniční kontrolu. Doklady v pořádku a když si tedy potrpí na formality, ukažte mi povinnou výbavu. To už se Madlenka začala bavit a vyndavala mu do ruk jednu žárovku po druhé s vysvětlením, kam která patří :lol: Lano, hever, rezerva, vesta. A co lékárnička? Protože je Madlenka zdravotnice z JIP, vozíme k povinnému obsahu ještě spoustu jiného vybavení včetně sterilního šití a injekcí adrenalinu (taky se už nadstandardní obsah hodil). Příslušník začal zkoumat expiraci baleného trojcípého šátku a situace se obrátila. Když to tedy kontrolují, měli by taky vědět, na co se to používá. Žena ho začla zkoušet ze zdravovědy a pán pohořel :( Dozvěděl se, že zrovna trojcípý šátek je při zachraňování života nanic, tudíž i jeho sterilita je k Ho...u. To už orgán nevydržel a poslal ji pryč.

Kdopak ví, na co je trojcípý šátek? :mrgreen:
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Naposledy změněno: od JaM.

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 24. led 2010 09:31 #34394

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
ten šátek je tuším na fixaci zlomeniny (ruky)....pověsíš si j za krk :mrgreen: , ale jestli to je správně nevím :oops:

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 24. led 2010 11:37 #34400

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Skoro správně Karlos. Na fixaci je v polních podmínkách dlaha a obinadlo a na šátek se pak to celé pověsí pro lepčí znehybnění. Ale to už s první pomocí a záchranou života nemá nic společnýho :mrgreen: Tou dobou již většinou zasahuje záchranka.
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 25. led 2010 17:21 #34535

• PAKO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
překopírováno z Honda clubu příspěvek jak obejít EKO poplatek

Zdravím
Včera jsem se dozvěděl celkem příznivou věc ohledně placení a neplacení EKo poplatku ze starších vozidel.

Dne 19.09.2009 vešla v platnost novela 297/09 k zákonu o odpadech č. 185/2001 Sb. která upravuje placení eko. poplatků.

pro nás je zajímavý § 37e:

(1) Žadatel o registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 do registru silničních vozidel podle jiného právního předpisu31f) je povinen zaplatit poplatek na podporu sběru, zpracování, využití a odstranění vybraných autovraků. Poplatek se platí při první registraci použitého vozidla kategorie M1 a N1 v České republice. Pokud je již vozidlo v České republice registrováno, platí se poplatek při první přeregistraci vozidla.
(2) Od poplatku jsou osvobozeni žadatelé těžce tělesně postižení, kteří jsou držiteli průkazu ZTP nebo ZTP-P, dále žadatelé, u nichž k přeregistraci podle odstavce 1 dochází v důsledku nabytí a vypořádání dědictví nebo v důsledku zániku společného jmění manželů.

Pokud tedy první přeregistraci po 01.01.2009 provede osoba z odst.2( ZTP, dědictví, společné jmění manželů), tak je tím splněn krok první přeregistrace.
Pak již stačí vozidlo odhlásit na další osobu a ta je již zproštěna platby EKO poplatku, protože se již jedná o DRUHOU přeregistraci..

příklad: Mam na sebe v polopřevodu CRX, měl bych platit EKO, pač je to první přeregistrace...Nechám vozidlo přihlásit na dědu, kterej má ZTP průkaz a převod má zadarmo(akorát musí mít Evidenčku a pojistku)...On to druhý den odhlásí na mě, já si udělám evidenčku, pojistku a za 800,- dohlásím,pač provádím už druhý převod.
Tento postup je vyzkoušen a tato "díra" mi byla potvrzena i od JUDr E.Zlámalové z Ministerstva Dopravy, Oddělení správy registrů vozidel a řidičů...Dle zákona je tak vše vpořádku

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 25. led 2010 17:53 #34539

Tak jestli to tak funguje tak =D> =D> Děláš mi radost kluku ;)
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 25. led 2010 18:15 #34541

• PAKO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
myslíš na to erko? \:D/

ještě vsuvka ,když se prodává do roka ,musí se danit zisk(15%)...ovšemže li je li to na 10 000 a znova na 10 000 například zisk nevzniká...i tak y to mělo "být" uvedené v daňovem přiznání osoby prodávající...ale dá se i darovota samozřejmě ,poté je dobré si darovací smlouvu taktéž archivovat

Líná huba = holé neštěstí, aneb dotazy mimo VW tématiku.. 25. led 2010 21:25 #34562

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Rada možná dobrá, ale pro mě pozdě. Už jsme zaplatili desítku......... :( :(
Hyundai Getz

Vygenerováno za 0.180 sekund

Login