Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Pojistovny a havarijni pojisteni

Pojistovny a havarijni pojisteni 09. dub 2013 18:55 #118400

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Už jste viděli včerejší zprávy?
http://www.barrandov.tv/77561-hlavni-zpravy-8-4-2013

Ten jejich šéf (ČKP)pěkně kecá, neměří všem stejným metrem.
Jak si můžou dovolit obeslat někoho, kdo v inkriminovanou dobu VUBEC nebyl zapsán v registru???? D:_)7
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 09:18 #118432

ČKP si dovolí cokoliv, je to zlodějina posvěcená státem. D:_)17
Oni vůbec nepoužívají data z registru vozidel, dokonce se mi k tomu i přiznali, potvrdila mi to i ČNB kam jsem psal několik stížností.
Už mám výzvu na třetí vozidlo (KTERÉ JSEM NIKDY NEVLASTNIL ANI NEPROVOZOVAL) od ČKP, podal jsem několik stížností ČNB, tam odpovídá nějaký automat a jenom k tomu dopíšou jednu, dvě věty, co jsem hledal na netu, tak akorát krejou ČKP a ničím se nezabývají.

Ten jeden případ už měla inkasní firma, té jsem napsal upozornění že žádný dluh nemůže existovat a že pokud ho budou přes mé upozornění vymáhat tak že se vědomě dopouští podvodu, tak inkasní firma to vrátila ČKP, tím jsem myslel že to je vyřešené, ale bohužel ČKP chvíli počkala a poslala tu smyšlenou pohledávku té inkasní firmě znova a té samé.
To jsem zjistil na jejich online stránkách pod č.j., teď jenom čekám až přijde znova výzva od té inkasní firmy a pak jdu na ČKP a inkasní firmu podat trestní oznámení, bohužel jsem našel na netu že Policie i státní zastupitelství veškeré trestní oznámení vůči ČKP odkládá.

Pak mi už zbývá jenom čekat až bude soud, jenomže jsem zjistil další problém, že soudce může rozhodnout v můj neprospěch i když předložím jasné důkazy o tom že jejich pohledávka je podvod, prostě si řekne rozhodnu tak a tak a nemusí se nikomu zpovídat.
Odvolání prý není možné protože se jedná o částku do 10t.Kč a u těch se nejde odvolat k vyššímu soudu, jenom k ustavnímu, ale ten může posuzovat pouze jestli nebyla porušena ustava, samotným případem se nezabývá.

Takže můžu vyhrát i prohrát, záleží jak se ten soudce vyspí, případně jestli ho ČKP neuplatí, takhle jsme to dopracovali v tomhle státě, zloděj může okrádat a ještě mu v tom je stát nápomocen.Je to na D:_)14

Oni i když jim někdo dluží třeba za celý rok, tak to rozkouskují tu pohledávku na několik částek, prostě udělají dlužné období za každých 90dní a k tomu přičtou další náklady, ale vždy to musí být do těch 10t.Kč, aby se dotyčný neměl šanci v případě že soud rozhodne protiprávně tak se proti rozhodnutí soudu odvolat.
Jedná se o takzvanou "bagatelní částku", to je soudní spor o částku do 10t.Kč, tam není možné žádné odvolání kvůli tomu aby soudy nebyly zbytečně zatěžovány, že soudce rozhodl protiprávně nikoho nezajímá.

Několikrát jsem psal do ČKP že s těmi vozidly nemám nic společného, jejich odpověď je že je to nezajímá, oni že to budou dál vymáhat a mám prý doložit že jsem vozidla nikdy nevlastnil.

Přitom když je někdo upozorní že se ho to netýká a oni by si zjistili v registru skutečného majitele tak by to mohli vymáhat na něm, nechápu co tím sledujou.
T4 Multivan Atlantis 2,5 TDI 75Kw automat
T5 Multivan Comfortline 2,5 TDI 96Kw automat-prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 09:40 #118434

• myšák
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Nechci ti do toho kecat, ale tak jak to píšeš je na telenovelu,
pokud stížnosti posíláš poštou a doporučeně , máš důkazy , že jsi něco dělal, to jestli máš důkaz o tom, že by filcky /policie/ odkládala takové případy můžeš se obrátit na ministerstvo spravedlnosti , soudy atd.
Ano máš pravdu, že to zkouší a registry asi neřeší je to bordel ale vždy máš jak se bránit a když už je nejhůř najmeš dobrého právníka nebo třeba DAS /co jsem četl na netu/ , jistě může to být běh na dlouhou trať , ale pokud si nechceš nechat kálet na hlavu stojí to jistě za boj

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 09:45 #118435

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53

Druzeta napsal: Oni vůbec nepoužívají data z registru vozidel, dokonce se mi k tomu i přiznali, potvrdila mi to i ČNB....

To by mě zajímalo...
Podle zákona mohou použít data jen z registru, z pojistných smluv pouze to, zda vozidlo bylo či nebylo pojištěno, nic víc.

Já jim dnes poslal dotaz, kdeže přišli k našim osobním údajům, když v Registru byl náš záznam až PO datu, které oni nárokovali...
Zároveň mají žádost o zaplacení nákladů dokazování skutečného stavu(jako upomínku +dalších 70Kč :mrgreen: ). Pak se nechám zastupovat a podat žalobu...(společnost, která se tím zabývá a dobrého právníka už mám D:_)18 )
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 09:58 #118436

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53

Druzeta napsal:
Několikrát jsem psal do ČKP že s těmi vozidly nemám nic společného, jejich odpověď je že je to nezajímá, oni že to budou dál vymáhat a mám prý doložit že jsem vozidla nikdy nevlastnil.

To by mě taky zajímalo...
To jako si musíš dojít na příslušný registr vozidel a tam požádat o výpis úplně cizího auta a oni jsou oprávnění Ti ty informace dát? Třeba policie mě údaje z registru o vlastnictví vozidla dát nesmí..
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 10:23 #118438

Píšu s nimi emailem, takže mám to co jsem jim napsal a co oni odpovídají, kdybych to zveřejnil všechno tak to je na několik stránek.
To že se odkládají trestní oznámení jsem se dočetl na jiných forech když jsem hledal rady jak postupovat, mě zatím nic neodložili, trestní oznámení na ně chci jít dát až mi přijde ještě jedna výzva od té inkasní firmy, podle které bude patrné že opakovaně vymáhají něco co nedlužím a na co už jsem je několikrát upozorňoval.

Tady je pár vyjádření od ČKP:
Věříme však, že pokud máte kvalifikované důvody pro rozporování naší výzvy, s ohledem na zmíněné ust. § 24c odst. 4 Zákona, která klade důkazní břemeno Vám, nám prokážete případnou neodůvodněnost naší výzvy.

Ještě jednou Vám opakuji, že ust. § 24c odst. 4 Zákona č. 168/1999 Sb., klade důkazní břemeno obeslané osobě. My žádný náhled do CRV nemáme a zákon nám neumožňuje do něj nahlížet, ani si opatřovat výpisy.

Znovu uvádím, že ust. § 24c odst. 4 Zákona 168/1999 Sb., klade důkazní břemeno obeslané osobě. Proto prosíme o doložení kopií relevantních dokladů, prokazujícího neoprávněnost našeho nároku na vymáhání příspěvku nepojištěných vůči Vaší osobě, abychom mohly kauzy ukončit.

A tady něco od ČNB:
Jestliže tedy osoba obeslaná považuje postup ČKP v daném případě za neoprávněný, je nezbytné, aby ČKP doložila dokumenty, prokazující její tvrzení o neexistenci povinnosti hradit příspěvek nepojištěných (např. kopii kupní smlouvy, kopii technického průkazu nebo jiný relevantní dokument). Informace o tom, jaká vozidla a údaje jsou k Vaší osobě v registru vozidel vedena, lze zjistit na Vašem místně příslušném registru vozidel.

Jak jste byl Českou národní bankou informován již v předchozí odpovědi, důkazní břemeno je, dle příslušného ustanovení zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, přeneseno na osobu obeslanou. Jestliže tedy považujete postup ČKP v daném případě za neoprávněný, je nezbytné, abyste ČKP doložil kopie relevantních dokumentů, prokazující Vaše tvrzení, že jste v nárokovaném období nebyl vlastníkem Předmětného vozidla. Neexistenci Vaší povinnosti hradit příspěvek nepojištěných lze prokázat např. kopií kupní smlouvy, kopií technického průkazu vozidla, kopií výpisu z registru vozidel či jiným relevantním dokumentem. Česká národní banka v této souvislosti opakovaně sděluje, že je právem ČKP vyhodnocovat předložené doklady a důkazy, zda jsou tyto dostačující k prokázání rozhodných skutečností či nikoliv. Dohled České národní banky nad činností ČKP je realizován ve vnějších vztazích veřejné správy, tedy mimo rámec nadřízenosti a podřízenosti. Česká národní banka tedy nemůže ČKP autoritativně nařizovat, jakými důkazy se má při stanovení povinnosti hradit zákonný příspěvek řídit a jakou jim má přisuzovat váhu.

ČKP k Vašemu případu č. xxx uvedla, že od Vás v reakci na zaslanou výzvu, resp. v návaznosti na předání případu inkasní agentuře obdržela e-mailovou zprávu ze dne 27. 11. 2012, ve které jste sdělil, že jste Předmětné vozidlo nikdy nevlastnil. K uvedenému ČKP konstatovala, že jelikož uvedené prohlášení nebylo doloženo relevantním dokumentem, nemohlo být ze strany ČKP akceptováno jako doklad prokazující neexistenci Vaší povinnosti hradit příspěvek nepojištěných. Ze strany ČKP je proto nadále trváno na úhradě příspěvku. O této skutečnosti jste byl ČKP informován prostřednictvím dopisu, kterým reagovala na Vaši e-mailovou zprávu. Kontrolou Vašeho případu na webové aplikaci ČKP bylo zjištěno, že dle údajů ke dni 28. 2. 2013, je případ č. xxx nadále veden ve stavu "Vráceno z inkasa".

ČKP od Ministerstva dopravy jako výsledek tohoto porovnání neobdržela žádné údaje o povinné osobě.

Ze strany ČKP je v jednotlivých případech nadále trváno na úhradě příspěvku. Pokud tedy nadále trváte na Vašem vyjádření, že nejste osobou povinnou k úhradě příspěvku, neboť jste předmětná vozidla nikdy nevlastnil a neprovozoval, je nezbytné, abyste Vámi tvrzené skutečnosti, vzhledem na přenesené důkazní břemeno, ČKP prokázala.

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 10:24 #118439

• myšák
  • Návštěvník
  • Návštěvník
výpis na cizí vozidlo nebo jméno ti nikdo nikdy nedá, leda bys měl plnou moc

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 10:32 #118440

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Hm, takže jsme ve slepé uličce a ČKP má zase navrch D:_)17
Oni mě obešlou na úplně cizí auto a já nemám jediný důkaz, že ho nevlastním...
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 10:49 #118441

Mě už poslali celkem asi sedm výzev, první dvě poslali když jsem dal dvě své auta do depozitu, tak jsem jim okopíroval TP, další dvě jsem zahodil protože byly za dvě auta se kterejma jsem neměl nic společného, nereagoval jsem na ně, a nikdo je neřeší.

Tyhle tři ale vymáhají, mám si prý vzít v práci volno, vystát si frontu na úřadě a za poplatek který mi nikdo nezaplatí si nechat vyjet výpis spojitosti těch vozidel s mým jménem, a že když jim pošlu ty výpisy kde nebudu uvedenej tak že mi dají pokoj.

Jenomže to je jejich práce a já nebudu dělat zadarmo za ně, navíc za měsíc mi pošlou další výzvy a já budu furt lítat někde po úřadech, to je přece nesmysl.
Když jim napíšu že se mě to netýká, tak by si teda měli ten výpis z CRV zajistit sami a kontaktovat toho kdo tam je napsaný, stejně by jim nic nepomohlo když jim pošlu výpis evidence vozidel na mé jméno.

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 11:51 #118446

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
V tomto případě mě napadá ještě možnost nechat to tak dlouho, až to dá ČKP k soudu (bez pravomocného rozhodnutí na tebe exekutor nemůže), nechat se zastupovat, doufat že soudce není blb, nebo uplacenej a pak ONI musí dokazovat, že jsi vlastníkem vozidla a mají na příspěvek právo...
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 21:07 #118500

Zřejmě jste se ještě nesoudili v ČR. Vřele doporučuji se soudu vyhnout!!!
I když vše vypadá úplně jasně soudce může rozhodnout jak chce a nikomu své rozhodnutí nemusí zdůvodnit. Většinou je nutné se odvolávat výš kde je možnost při troše štěstí, že už se někdo opravdu nad případem zamyslí.
Prostě se soudu vyhni.

Pojistovny a havarijni pojisteni 10. dub 2013 21:19 #118502

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Tak pod to se podepíšu, jen s tou zkušeností, že nadřízený soud rozhodl ještě hůř, než ten okresní #-o .
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

Pojistovny a havarijni pojisteni 11. dub 2013 06:12 #118527

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53

jason2211 napsal: Vřele doporučuji se soudu vyhnout!!!

Nepracuješ náhodou pro ČKP? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Né- jasně, taky nemám s našimi soudy nejlepší zkušenost D:_)17
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno

Pojistovny a havarijni pojisteni 13. dub 2013 22:34 #118716

• JirkaP
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

JaM napsal: Už jste viděli včerejší zprávy?
http://www.barrandov.tv/77561-hlavni-zpravy-8-4-2013

Ten jejich šéf (ČKP)pěkně kecá, neměří všem stejným metrem.
Jak si můžou dovolit obeslat někoho, kdo v inkriminovanou dobu VUBEC nebyl zapsán v registru???? D:_)7

S těma negativníma zprávama o ČKP se v poslední době roztrhl pytel.

Tak třeba tady: http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/zapl ... 66521.html

Nebo čtyři stránky ve světě motorů: http://www.stopckp.cz/napsali-o-nas-kon ... ristu.html
T5 Multivan 2,5 TDI
Toyota Avensis
MB SLK R170

Pojistovny a havarijni pojisteni 25. led 2014 07:50 #133715

• Mostar
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Panove, nepodelili byste se s tipem na havarijni pojisteni? Chtek bych zjistit, jestli to ma nekde za snesitelnou cenu. Pristi tyden privezu multivana t5 2007 128 kw a je mi jsne, ze mi z toho hned nekdo vycoruje navigaci. Pekne auto bez ni zrovna nebylo. .....jestli to tedy nekdo neukradne cele.
Diky noc
VW Multivan 2.5TDI
Audi A4 2.0TDI
Kawasaki ZX10R
dědek BMW R100GS Paris Dakar

Vygenerováno za 0.155 sekund

Login