Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: Zvířecí sanitky

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 21:12 #5631

• lada t5
  • Avatar uživatele lada t5 Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Nedávno se u nás stala dost ošklivá nehoda - Pet Medic ( sanitka pro zvířata ) z vedlejší pod majákama versus Octavia na hlavní. Od té doby přemýšlím, jestli je správné, aby zachránci psů, koček, křečků a papoušků měli mít přednostní právo v jízdě?
Alespoň tady v Praze furt něco někde houká - sanitky, policajti, městští policajti, celní správa, hasiči, DP autobusy, DP tramvaje - a teď ještě i zachránci morčat? Není už toho trochu moc? Za chvíli budou mít modré majáky i rozvozci Pizzy, kurýrní služby a kdo ví co ještě.
Co si o tom myslíte?
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od lada t5.

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 21:26 #5634

• karlosVW
  • Člen clubu 2016
  • Člen clubu 2016
  • Obdržená poděkování 39
já chápu,že je někdy potřeba zvířeti rychle pomoct....ale divím se,že někdo udělil vyjímku používat majáky pro tyhle účely :geek:

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

info@ahcl.cz

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 21:32 #5635

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu

karlosVW napsal: já chápu,že je někdy potřeba zvířeti rychle pomoct....ale divím se,že někdo udělil vyjímku používat majáky pro tyhle účely :geek:

Já nemám zhola nic proti této službě, ať existuje a funguje. Taky neni zadarmo, je to soukromá služba. Pouze si myslím, že by nemuseli mít modré majáky - to je nějaká hodně velká tlačenka.
Hyundai Getz

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 21:40 #5636

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
To je opravdu další cypovina v tomhle Kocourkově. Já nesouhlasím ani s vyjímkou pro politiky. Další věc, která z nich dělá nadlidi. Bral bych prezidenta a hotovo.
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 22:18 #5643

• AlesB
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
no jo,jenomže kdyby takový politik nemohl jet z domova do "práce" se zapnutým majákem,musel by dodržovat dopr.předpisy a tudíž by přijel do "práce" o něco později.A dokážete si představit, že by na něj nezbyli v bufetu chlebíčky ? A to samé když jede domů,kdyby nejel s majákem v akci,nestihnul by ještě poslat služební auto pro manželku k holiči a pro děti do školy.A to jim přeci nemůžeme upřít chudákům obětavým :mrgreen:

Zvířecí sanitky 21. pro 2008 23:42 #5661

Já osobně jsem pro, ať maj modrý majáky, ať maj přednost stejně jako sanitka, hasiči atd. Proč by to tak nemělo bejt?! Ze zkušnosti se sousedem (starší a méně pohyblivej) co měl ovčáka, který vážil cca 40kg, tak byla tahle zvířecí záchranka k nezaplacení. Ve většině případů, stejně jako u klasickejch sanitek, se jedná o minuty a kdyby vám šlo o záchranu vašeho psa, kočky atd. tak tu nebudete řešit jakousi "tlačenku" ohledně modrejch majáků. Na druhou stranu jsem proti, aby vládní vozidla měla modrý majáky a s tím spojený výhody. HOWG.
Caravelle T4 2,4D "Lentilka"

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 00:08 #5662

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu

Adámos napsal: Já osobně jsem pro, ať maj modrý majáky, ať maj přednost stejně jako sanitka, hasiči atd. Proč by to tak nemělo bejt?! Ze zkušnosti se sousedem (starší a méně pohyblivej) co měl ovčáka, který vážil cca 40kg, tak byla tahle zvířecí záchranka k nezaplacení. Ve většině případů, stejně jako u klasickejch sanitek, se jedná o minuty a kdyby vám šlo o záchranu vašeho psa, kočky atd. tak tu nebudete řešit jakousi "tlačenku" ohledně modrejch majáků. Na druhou stranu jsem proti, aby vládní vozidla měla modrý majáky a s tím spojený výhody. HOWG.

No, a nestačilo by normální auto s doktorem bez majáků?
Hyundai Getz

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 01:14 #5666

• jarek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 7
No ono ty majáky jsou tam od toho aby to auto bylo vidět když někam spěchá.U pohřebáku beru že je to fakt už na H..... ale jinak bych proti tomu až tak nebyl.Ono kdyby jsi už někdy někam spěchal kvůli záchraně života (což tobě ani nikomu jinému nepřeju) tak by jsi pochopil jak dokáže každá sekunda co někde čekáš být nekonečně dlouhá.
Já už takové situace zažil a fakt nic moc.... A jelikož majáky nemám tak světla,mlhovky,výstražné blinkry,ruku na klakson hurá na prostředek cesty a jedeš co to dá.Jednou nějaké vnitřní krvácení-Paní mněla během 5 minut břicho jako když čeká dvojčata.Po autonehodě to záchranka nějak neodhadla a paní na místě propustili,já ji potom naložil a že jí svezu 20kiláku domů.Když se mi začala v autě šponovat to byl mazec.
Podruhé to byl začínající infarkt a dojeli jsem tak tak že během chvilky v nemocnici oživovali elektrikou.
V obou případech neskutečné zážitky po příjezdu s doktory.To nemluvě o vrátnicích kde jsem málem polámal závory když po mně chtěli občanku a vypisovat propustu.Jo a u té paní jsem po cestě volal záchranku a ta mi ani nechtěla vyjet naproti.
No a stejně i tak s domácíma mazlíčkama jsem už párkrát spěchal na veterinu.Dokonce jsme rodili i štěňata v Téčku když nás veterinář odmítnul a musel jsem jet do jiného města(taky bezva).
Takže co se záchrany života týká tak jsem pro MAJÁKYKdyž sněma může jezdit i DopravníPodnikMO
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 2,5TDI
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 4WD 1:10 D:_)12
D:_)1 T5 Multivan Comfortline 2,5TDI
D:_)11 Pincek VFR 800-V4 VTEC prodaný :-(
Nějaké to Foto http://jarekv.rajce.idnes.cz/

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 01:32 #5667

lada t5 napsal:

Adámos napsal: Já osobně jsem pro, ať maj modrý majáky, ať maj přednost stejně jako sanitka, hasiči atd. Proč by to tak nemělo bejt?! Ze zkušnosti se sousedem (starší a méně pohyblivej) co měl ovčáka, který vážil cca 40kg, tak byla tahle zvířecí záchranka k nezaplacení. Ve většině případů, stejně jako u klasickejch sanitek, se jedná o minuty a kdyby vám šlo o záchranu vašeho psa, kočky atd. tak tu nebudete řešit jakousi "tlačenku" ohledně modrejch majáků. Na druhou stranu jsem proti, aby vládní vozidla měla modrý majáky a s tím spojený výhody. HOWG.

V tom případě bys mohl říct to samý i no "normální" sanitce..

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 01:43 #5669

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu

Adámos napsal:

lada t5 napsal:

V tom případě bys mohl říct to samý i no "normální" sanitce..

Ale.....to snad nebudeme srovnávat..........
Hyundai Getz

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 02:11 #5670

Proč by ne? Jde tam o život stejně jako u klasickej sanitek. Holt někdo to bere jinak.. Tak abych to zkrátil, mě navadí, že zvířecí sanitky maj modrý majáky a tím spojený výhody, takže zvířecím sanitám dávám palec nahoru :!:

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 02:20 #5671

• jarek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 7
Souhlas
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 2,5TDI
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 4WD 1:10 D:_)12
D:_)1 T5 Multivan Comfortline 2,5TDI
D:_)11 Pincek VFR 800-V4 VTEC prodaný :-(
Nějaké to Foto http://jarekv.rajce.idnes.cz/

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 06:58 #5673

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Když můžou majáky používat švestky, jen na to aby projeli rychleji křižovatkou, proč by ho nemohl mít někdo, kdo může mojemu hafanovi zachránit život?
Vozí ho spoustu jiných, a méně potřebných.

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 11:24 #5682

• Bazarník
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 15
Taky ti cajti si nemůžou zapnout maják kdy se jim to hodí, musí požádat dispečink o povolení, tzn. udat důvod proč použít světelnou houkačku, v každým případě když jde o život je to něco jiného a samozřejmě jde o minuty.
Když za sebou vidím záchranku, okamžitě vyhodím blikr aby posádka SZ věděla, že já o ní vím a uhnu na stranu. Jsou takový paka, kteří jím schválně ujíždí nebo naopak se jím lepí na prdel :o
Takže : vyjímky schvaluji, kromě řidičů Topolánka, Paroubka atd..........................
FB: Karate Blansko - sportovní tým

Zvířecí sanitky 22. pro 2008 11:45 #5683

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
S tím povolením si hodně naivní.
X krát jsem viděl projíždění křižovat.
U nás to moc časté není, protože tada těch křižovatek moc není :-)
Ale v Brně to je k vidění skoro denně.

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.244 sekund

Login