Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 12:25 #60384

• honza-VW
  • Avatar uživatele honza-VW Autor tématu
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Určitě jste se už s tím setkaly jedete v levém pruhu 130km/hod někteří rychleji a za vámi jiný letec,následuje blikání,výměna názorů přes okýnko no a pak vás předjede a zabrzdí viz novej případ na D1.Další takovej borec vytlačil auto z dálnice.Dnes jsem četl o tom pánovi co má v SPZ samé dvojky jaký to je sběratel SPZ to nevím potom co jsem já :-k Tak napište své poznatky k tomuto tématu D:_)9
VW T4 2,5TDI 111KW Caravelle - Fiona
Služební Mercedes Benz-Sprinter 313CDIBóóóbíka
Služební Mercedes Benz-Sprinter 318CDI Bóóóbika III 180 koní a plná palba
VW T4 2,4D SHREK- PRODÁNO-budeme vzpomínat na našeho prvního VWT4

http://honza-vw.rajce.idnes.cz/

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 12:48 #60387

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Já osobně takové borce respektuji a uvolním mu cestu, ovšem za předpokladu, že on bude respektovat mě. Když porušuji silniční zákon na dálnici jen o 10km/h a předjíždím 140kou pomalejší vozidlo. Pokud mi v tu chvíli pojede 0,5m za prdelí, dám výstražné blikačky. Když to nepomůže přibrzdím(pomalu samozřejmě) a zařadím se za předjížděný kamion, abych mu uvolnil cestu. Mě nevadí, že chce jet rychle a že má na pokuty. Ale nesmí ohrožovat nikoho, kdo ctí pravidla. D:_)7
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 13:01 #60390

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Musím říci že poslední dobou problikávání v levém pruhu hodně pominulo :-k to přibrzdění to se mi stalo jen dvakrát jednou jsem si o to řekl tak to okusil no vyšlo mu to musel jsem brzdit #-o pak jsem ho honil po dálnici že mu rozbiji držku ale nedohnal jsem ho :-k no a podruhé se jednomu zdálo že když jedu 140km/hod v levém pruhu tak jsem nějaký pomalý tak mně ztrestal #-o Pak následovalo několik pokusů ale to už jsem tušil co bude následovat tak už jsem byl ve střehu hledal mně za sebou v pravém pruhu ale já už byl v levém :mrgreen: :mrgreen: koukal jak vyvoraná myš :mrgreen: d:_(

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 13:07 #60393

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

[attachment=0:27ypzhr8]<!-- ia0 -->Obraz027.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:27ypzhr8]
Přílohy:

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 13:11 #60394

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
V prosinci sem jel z Brna po Kroměřížské dálnici, cca 150kou sem předjížděl auto co jelo cca 120 a najednou za mnou přifrčel golf aspoň 200 a svítil dálkovýma, ani neblikal prostě mi dal dálkový, tak já oslněn sundal nohu z plynu a dokončil předjíždění, potom golfák udělal to samý co 2222 na D1 předjel mě tak že i při intenzivním brzdění jeho zadní a můj přední blatník byly od sebe tak 20cm , i to auto co jsem předjížděl mělo co dělat aby to ubrzdilo,
Hovada sou hovada, dal bych mu aspoň 2roky a řidičák na 5 let, ať si to každej rozmyslí dělat takovy pi...y!!!
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 14:06 #60398

Já jsem posledních letech tak nějak přišel na to, že posunky a nadávání agresi jen stupňují. A od té doby se na kohokoliv kdo se začne chovat nepříčetně na silnici jen široce a hlavně debilně usměju, v 99,9% otočí hlavu a pokračuje svým vražedným tempem pryč.
A k RZ kdysi jsem měl na autě AHO 9099 vystál jsem ji normálně ve frontě, ani korunu nad správní poplatek nestála, s ní jsem měl dobrý zážitek v pneuservisu, já na jednom heveru a vedle mě žigul 9990, tatík od žigulu cca 50-55 let se ke mě přitočí a povídá "AAAA vidím kolega co?" zavrtěl jsem hlavou a odpověděl "ne u Policie opravdu nejsem", pán naštvaně vyšplhal do Žigula a koukal do volantu, dodnes vlastně nevím proč :lol: (tak nějak vypadal stejně jako policista z Pelíšků likvidující diverzanta)

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 15:39 #60403

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0

Zevl napsal: V prosinci sem jel z Brna po Kroměřížské dálnici, cca 150kou sem předjížděl auto co jelo cca 120 a najednou za mnou přifrčel golf aspoň 200 a svítil dálkovýma, ani neblikal prostě mi dal dálkový, tak já oslněn sundal nohu z plynu a dokončil předjíždění, potom golfák udělal to samý co 2222 na D1 předjel mě tak že i při intenzivním brzdění jeho zadní a můj přední blatník byly od sebe tak 20cm , i to auto co jsem předjížděl mělo co dělat aby to ubrzdilo,
Hovada sou hovada, dal bych mu aspoň 2roky a řidičák na 5 let, ať si to každej rozmyslí dělat takovy pi...y!!!

Nejde o to to ubrzdit ale co ten za tebou to nemůže vůbec čekat.

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 15:40 #60404

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0

multa napsal: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

[attachment=0:3eyackij]<!-- ia0 -->Obraz027.jpg<!-- ia0 -->[/attachment:3eyackij]

Tak to je hodně dobrý :mrgreen: =D>

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 16:44 #60414

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Základní pravidlo ust. §12 odst. 1 zákona č. 361/2000 Sb. stanoví:"
Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování."
Při jízdě na dálnici mimo obec je tedy možné používat levý nebo střední pruh pouze pro předjíždění nebo objíždění (otáčet se na dálnici nelze a odbočovat doleva asi nikde nejde). Neobstojí proto argumenty, že je pravý pruh zničený od kamionů, jakkoli to lze chápat, ani oblíbený sport řady řidičů, kteří předjíždějí auto v pravém nebo středním pruhu tak, že přejedou do toho pruhu už 200 metrů před předjížděným autem. Takový postup je v rozporu se shora uvedeným pravidlem. Předjíždět je sice na jedné straně nutné s dostatečnou rezervou a plynule, ale ne tak, že se na úroveň předjížděného auta dostane auto, které předjíždí, za 10 sekund nebo ještě později.

To je malý vícuc ze zákona č. 361/2000 Sb. Takže pokud se kdokoliv hájí tím, že jede v levém 130km/hod a tím pádem ho nemá kdo co předjíždět, tak porušuje zákon. Pokud někdo jede 130 tachometrových, což je ve skutčnosti cca. 120 km/hod., tak nemá prostě v levém pruhu co dělat, pokud zrovna nepředjíždí. Pokud já jedu po dálnici třeba 150 a předemnou jede jede auto 120 a nechce uhnout, tak oba dva porušujeme zákon, takže pokud ho problikknu levým blinkrem, následně lehce sálkovými a potom vytroubím jako hovado, tak budu za toho špatného vždy já, ale většina lidí si neuvědomí, že zákon jsme porušili oba dva. Jediný rozdíl je v tom, že já vědomně a ten slušný školící řidičnevědomky. A teď do mně co je horší????? :-k :snoty:
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 16:52 #60415

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Ano máš pravdu je to tak =D> Já jsem to stavěl na tom že jedu 130km/hod a předjíždím pět kamionu kteří jedou nalepeni na sobě a zezadu přiletí T5 #-o začne mně problikávat kam se asi vetřu mezi ně??Tak to je nesmysl v klidu dokončím předjetí a zařadím se do pravého jízdního pruhu a pozor teď to přijde předjetí a brzda protože jsem ho brzdil d:_(

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 16:56 #60416

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
Máš pravdu a ještě navíc odvahu to sem napsat :P
Rozhodně ale není správné to někomu zamáznout na krev nebo ho vystřelit z dálnice.

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 17:01 #60417

• honza-VW
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 0
Přesně tak =D> =D> Jezdím denně D11 jedu tempomat 110km/hod podle GPS když předjíždím tak zrychlím lehce přes 130 podle GPS předjedu a šup do pravého d:_(

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 17:02 #60418

Souhlasím tady s těmito názory, levý pruh je pro předjíždění, což obzvláště při cestě po D1 do a z Brna až na sjezd na 90.km dost často neplatí. Vím, že se to nemá (a není to ani souběžná jízda :-k ), ale již několikráte jsem jel v prvém pruhu podstatně rychleji než moulové v levém, kteří započnou předjíždění když vidí auto tak 2-3 km před sebou. No a bohužel, pak nejsou jediní a jede tak třeba 5 - 6 aut no a v prvo, mezi kamiony nebo pomalejšími auty je vždycky dost velká mezera, že by stačilo se pouze ladně zařadit a "nepřekážet". No ale podle toho, co píše Mates je dost takových, co v tom levým prostě jezdit musí.
A jinak to "lepení na zadek" v Německu jsem to zažil poprvé před pěti lety, co mě jeden pomalu jedoucí důchodce takhle výstražnejma vyškolil, že si na to dávám taktéž pozor a nikomu se již na "pr/zadek" lepit nesnažím, ale toto řešení, k údivu toho co se lepí používám docela rád, tedy když je k tomu fakt důvod :-k

to multa
no tak to je teda víc, než 4 "dvojky" OK! =D> ty musíč být tedy "gauner" a že určitě předjíždíš vpravo :lol:

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 17:21 #60426

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Honzo, pokud budeš předjíždět 4 kamiony, které jedou za sebou, tak pojedu v klidu za tebou a počkám, ale pokud budou mít mezi sebou rozestup 500m, tak tě prostě vyblikám a vytroubím.

Druhej Honzo, v německu bacha, tam musíš mít mezi auty rozestup 2 vteřiny a dost to pokutujou a i ostatní řidiči tě vycvičí, že se jim nemáš lepit na prdel. V anglii zase platí to, že pokud zastavíš za autem na křižovatce, tak musíš mít takový odstup, abys viděl jeho zadní gumy. V americe zase platí to, že se v každém pruhu jede určitou rychlostí s rozestupem třeba 2 metry a ty si musíš vybrat pruh, který ti rychlostně vyhovuje a nepočítej s tím, že tě někdo do pruhu pustí, prostě si musíš najít mezeru kam se vejdeš a potom šup tam. Všichni jedou na tempomat a nikdo to kvůli tobě měnit nebude. Výborná vychytávka je ta, že levý pruh tam můžou používat vozidla se 2 a více pasažéry a proto je furt prázdnej a nikdo kdo jede sám si tam nedovolí vjet.
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

Agresivní řidiči D1 a protekční SPZ 06. led 2011 17:27 #60428

Díky za radu, o Německu vím a tam za to platí oba řidiči, jak ten, co se lepil, tak ten co nechtěl uhnout.
A z Rakouska už jsem si přivezl za "nedodržení bezpečné vzdálenosti" i pokutu 30 €, ale nelituji toho, docela pěkně jsem si tenkrát s policisty "pokecal" :lol:
No a kdyby to s tou obsazeností platilo i u nás, tak už začínám někde shánět figuríny :lol: :-k

Vygenerováno za 0.136 sekund

Login