Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 21. kvě 2011 15:34 #73492

no jasně,já to vždycky musim přelítnout šmirglem P2000 a vyleštit leštícíma pastama #-o to mně na tom lakování baví ze všeho nejmíň :snoty:
a když to stříkneš v boxu tak už nemusíš nic leštit? :-k
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 21. kvě 2011 20:40 #73499

No, nezávidím ti to. Taky jsem to tak dělal... ale u klarlak - báze nepomůže ani to leštění, aby to bylo 100%

Kdyby jsi byl z Ostravy můžeš tam taky jezdit, jako já. Myslím si že šéf by byl velice rád protože nemají moc práce a žijou jen tak tak. Když zavřou, zavřu asi i já.

Já moc neleštím po boxu. Většinou jen vážně hodně velký bordel který udělá malý "pahorek" Vezmu do ruky trizact P3000 s podložkou (malý kotouček brusného papíru od firmy 3M, průměru asi 2 - 3 cm, přesně určený na tuhle práci.) Zabrousím jemně do roviny, a zmatované místo které vznikne po trizactu přejedu leštící žlutou a modrou pastou od 3M.

Z toho boxu tam toho vážně moc není, většinou jen pouze tohle co jsem výše napsal.

Jinak celou tuhle soustavu (bez leštičky) prodává někdy jeden člověk na aukru asi za 200 kč za trizact (100 ks i s podložkou) a po 500 kč za litr leštící pasty.

Vše kolem lakování 29. kvě 2011 14:11 #73882

zdravím vespolek, předně bych chtěl poděkovat za informace ohledně lakování, které oceňuji.
Mam obdobný problém v podobě puchýřků kde některé již odprajskli na rezavej plech. Nejvíc se obávám, až se do toho pustim se šmirglem, že to pujde skrz. Nicméně i po vyvaření by se místo lakovalo asi jen lokálně a k tomu bych měl dotaz.
Technologický postup zde byl už celkem pěkně popsán, nicméně není mi úplně jasný přechod nové barvy do starého laku. Vždycky jsem stříkal celé díly kde jsem tenhle problém neřešil.
Vždyť na okrajích musí zůstávat mikrokapičky které se neslejou (pomeranč)? :-k Bylo zmíněno jen něco o leštění....?? Pochopitelně by autu slušel víc celolak ale 30k se mi vzhledem k ceně auta dávat nechce.

Předem dík za rady.

Vše kolem lakování 29. kvě 2011 18:31 #73884

Ahoj.

Ano máš pravdu, nedopsal jsem to.

Takže více méně postup až po barvu je zde napsaný, teďka k tomu dodělání.

U obyč pastelové barvy která se stříká už do lesku (bez bezbarvého laku) jednoduše přelakované místo přeleštíš žlutou a následovně modrou pastou od výrobce 3M. Jinačí leštící materiál neznám, nedělal jsem s ním. Nikdy jsem to ale nedoleštil aby to nešlo poznat, vzniknul mi vždy v tom místě buď světlejší nebo tmavější flek toho odstínu.

U metody báze - klarlak musíš ještě před nástřikem báze (barvy) celý díl rozmatovat brusným materiálem P3000 siaair velvet. Speciální kotouče na rozmatování při takových to opravách, popřípadě se i dá použít brusný papír zrnitosti asi 2500 (vše brousíme pod vodou.) Takto rozmatovaný díl který na sobě nese i malé místo plniče (toho zmiňovaného puchýřku, připraveného na lakování) zastříkáme nejdříve lokálně bází (barvou) a po malém zaschnutí báze přetáhneme celý díl klarlakem (bezbarvým lakem.) Takhle se to dělá. Nemusíš pak ani nic leštit (tedy na základě toho jestli v tom klarlaku nebudeš mít prach) ale jestli dodržíš správný provozní tlak, chytneš odstín a asi dalších 1000 aspektů nemusíš se bát že tam půjde něco vidět.

Jsou různé finty i s rozstřikovými ředidly, jiné materiály a zrnitosti, jiné brusné a leštící pasty. Napsal jsem jen to co používám a jak to dělám já. Popřípadě má - li někdo jiný postup rád si to taky přečtu.

Vše kolem lakování 30. kvě 2012 13:19 #98273

No nevim jak ostatni ale ja,jak mile strikam do pristriku tak bez pristrikoveho redidla ani rana...
Tady jen neco na ukazku z meho dila...
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...
Přílohy:

Vše kolem lakování 30. kvě 2012 15:31 #98277

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Naposledy změněno: od Espero.

Vše kolem lakování 30. kvě 2012 17:25 #98279

hele tak to vyzkousej prebrousit pod vodou tak 2500 az 3000 (zrnitost) smirkovim papirem(jen ten matnej pruh) a pak rozlestit brusnou pastou,treba i rucne.Sice drina ale jde to taky.Ver ze to bude vypadat lip...
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

Vše kolem lakování 30. kvě 2012 17:32 #98280

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Vše kolem lakování 30. kvě 2012 17:36 #98281

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
3000 zrnitosti to nepodres, neboj. Tempo nazlesteni stačí

Vše kolem lakování 31. kvě 2012 08:53 #98330

no nez tempo tak to si radsi kup tkz ozivovac barvi-colour restorer,ver ze tim nic nepokazis.Jo a tou zrnitosti 2500-3000 nic nepodres,jen to tim zmatovatis,ale pozor,muzes se i probrousit na puvodni barvu a nebo taky az na zaklad-plnic.Jo a dalsi rada zni-neustale namacet smirek,nejlepe si vem nejakou petku a do vicka udelej dirku a porad si to polivej,behem toho brouseni...no a na finale,jestli nemas lesticku tak si nech od maminy namasirovat ruce... :D ...brouseni a lesteni provadej krouzivima pohybama...preji mnoho zdaru ;)
Jo a abych nezapomel,na zaver to musis navoskovat protoze to brus pastou a brousenim s toho s tahnes veskere ochranne latky,vosk jen naneses nechas trochu zavadnout(zmatovati to) a pak mekkym hadrikem vylestis
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

Vše kolem lakování 31. kvě 2012 09:12 #98331

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Vše kolem lakování 31. kvě 2012 10:31 #98339

no na brouseni to nevadi ale na to lesteni....? no nevim nevim....musis si to zkusit.Vosk nebo lestici pasta,to mas jedno.Kazdopadne je to potom ve finale potreba zakonzervovat jinak ti casem ten lak zoxiduje....zmatovati... Drzim palce at ti to dopadne dobre.
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

Vše kolem lakování 31. kvě 2012 11:03 #98341

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Vše kolem lakování 19. čen 2012 14:59 #99522

Espero napsal: Tak dík za rady. Uvidíme jak se s tím poperu.

Ahoj,tak jak jsi dopadl s tim lestenim?
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

Vše kolem lakování 19. čen 2012 15:45 #99524

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Vygenerováno za 0.184 sekund

Login