Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 21. bře 2011 06:25 #68542

• RomanD
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Doufám, že se Tvůj příspěvek nebude mazat, alespoň pro mne je to zajímavá nabídka.

Určitě bych uvítal nákup za slušné ceny, protože u nás je pouze jedinný prodejce tohoto sortimentu, a ten má ceny řekl bych o 300% výše, než za co se to dá sehnat. Bohužel ale jet do Ostravy pro 2 dcl metalízy se mi nevyplatí.

Druhá věc je, že bych potřeboval opískovat alu kola. Měl jsem je poškrábané, a tak jsem je svěřil odborníkům na komaxit (firma 20 let tradice). Stálo to 2000 Kč, když jsem pro kola přijel, málem mi vypadli oči z důlků. Vůbec se tam neobtěžovali připravit povrch po tryskání brokama, a dali komaxit přímo na to. Ten udělal to, že se ta metalíza poskládala podle drsnosti povrchu a kola byli celé flekaté s mapama tmavého a světlého. Takže to uznali na reklamaci, zavolali tam lakýru a ten že to spraví. Už jeho vzhled a vystupování ve mě nebudilo dobrý dojem. Po týdnu jsem opět přijel , na kolech už teda nebyli mapy, povrch byl jednolitý, akorát ten mamlas aby vyřešil ty původní tmavé mapy, tak to vzal ne stříbrnou, ale šedou metlou. Na první pohled to nebylo až tak znát, ale až jsem je doma nasadil na stříbrné auto, tak jsem se málem vyvrátil jak byli tmavé.
Takže teď bych je potřeboval někde opískovat a už na ně nepůjde komaxit, ale budou se lakovat (ne že by to byla chyba komaxitu).Vzhledem k tomu, že už jsem do nich dal cca 4000 Kč, teď opískovat a nalakovat a potom je prodám za 4000 - 5000 Kč ( protože auto na které byli už nemám) tak je to fajn obchod :roll: , ale hodit je do sběru je škoda.
Písni mi prosím kolik by tedy stálo opískování 4 kol (jak dlouho by to trvalo - abych nemusel 2x do Ostravy), popřípadě i cenu za lakování. Klidně do SZ.

Díky

Pokud budeš dobrý, tak myslím že práce budeš mít dost, a časem třeba i to Téčko. d:_(

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 21. bře 2011 07:02 #68544

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53

MotoKlinika napsal:
... ZÁSADNĚ NEPOUŽIJEME ODREZOVAČE!!!

...Základ necháme řádně proschnout a vyzrát. (Můžeme místo nástřiku na pár hodin lokálně zahřát na 30 - 35 stupňů, například vhodně umístěným elektrickým topením či fénem.) Teplotu kontrolovat!

...Základ v žádném případě nebrousit, pouze odmastit.... ...Finální nástřik. Místo opravy poprášíme slabou vrstvou laku, necháme zavadnout cca 2 - 3 minuty (dle teploty) a posléze lakujeme už do lesku a "na hotovo"..

Toto jsou rady a zásady, které myslím mohu využít i při lakování dveří, futer, zámečnických dílů a jiných stavebních prvků.
Takže DÍK! D:_)10
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

Vše kolem lakování 21. bře 2011 11:16 #68559

Pro RomanD:

Fígl je v tom že skoro všechno nakupuji na internetu. Jak budu mít více času pošlu ti SZ odkazy.

Otryskat hliníkové kola která jsou už jednou v KOMAXITU bude malý problém, ale není to neřešitelný problém. Normálně by to vyšlo za celou sadu i s nástřikem tak na 1300 - 1500 kč. Ve tvém případě počítej za otryskání s novým krásným komaxitem do 2300 kč. Mohu ti je i normálně nalakovat, ale cena je naprosto jinde. Počítej kolem 1500 kč za jedno kolo! A kvalita takových kol je taky jinde ...

Další fígl je v tom že já nědělám hnusný tovarní KOMAXIT ale opravdu krásně hladké a lesklé (dle přání zákazníka) nástřiky.

Firmy které dělají KOMAXIT ve velkém se ti nebudou obtěžovat s vymetáním lakovací linky nebo pece. Tyhle "haly" mají i několik desítek metrů a tvé kola se tady v bordelu toho všeho doslova utopí. U ocelových konstrukcí je to fuk ...

2krát do Ostravy nemusíš ... kola pošli poštou, máš to kolem kila (už jsem pár takových věcí zasílal.) A jak je budu mít hotové tak brnknu a ty si pro ně už jen přijedeš.

Vše kolem lakování 21. bře 2011 15:35 #68572

• MASO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Já bych ti nejradši poslal celý moje Téčko, kde bys mi vychytal puchýřky, vyříznul přední okno, vybrousil....... ;)
Tý brďo, to by bylo práce.
Transmulťák 111KW
Tel.: 608023088

Vše kolem lakování 21. bře 2011 17:55 #68577

Práce se nebojím. Tady je pouze problém že nemám tak velké prostory na "téčko"

A venku rozhodně nelakuji :)

Naposledy změněno: od . Důvod: Příště bez citace, pokud odpovídáš na poslední příspěvek!!!

Vše kolem lakování 22. bře 2011 00:20 #68649

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Hezky se to čte, co tu píšeš. I na mě, jakožto laklaika, to působí dojmem, že své práci rozumíš.
Prosím tedy o radu - co nejlépe udělat s zimními orezlými plecháči, aby zase vypadaly k světu a nějaký čas vydržely?
Díky.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Vše kolem lakování 22. bře 2011 09:45 #68677

lada t5 napsal: Prosím tedy o radu - co nejlépe udělat s zimními orezlými plecháči, aby zase vypadaly k světu a nějaký čas vydržely?
Díky.

Je to jednoduchý...

Otryskat všechny staré nátěry a nástřiky, nalakovat komaxitem a vypálit.

Takové kola ti vydrží roky, a po úpravě před tebou stojí nové kusy jako z obchoďáku takže je i dobře prodáš.

Já dělám celou sadu kol i s otryskáním kolem 1300 - 1500 kč.

Když ti někdo řekne že to vybledne je to kec. Já na to ještě leju hrubou vrstvu vypalovacího klarlaku (bezbarvý lak.)

Vše kolem lakování 22. bře 2011 10:30 #68678

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prosím Tě čím pískuješ, zajímá mě mašina :-k
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:03 #68774

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Tak jo, to bych chtěl. Uděláš mi tedy 4 plecháče do stříbrného komaxitu za 1.500 Kč?
A ještě mi řekni, jak to tryskáš. Doufám že ne bez pneumatik.........
Hyundai Getz

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:05 #68775

No, promiň abych se zasmál :lol: má výbava stála pár litrů a asi nikoho neosloví, ale nedělám s tím konstrukce na vlaky či mosty.

Pískovací zařízení mám o velikosti 30L, kupoval jsem ho starší a je to nějakej GUDE. Montoval jsem tam ještě dodatečně odlučovat FESTO. K tomu mám pistoli AIRCRAFT. To vše poháním kompresorem Einhell BT-AC 400/50. Do toho všeho peru písek co nám zbyl ze stavby, asi 40 let starý. Jak jsem začínal tak jsem ho akorát přesil, vysušil a dal do pytlů. Funguje to dobře.

Na hliník mám malou pískovací pistoli s nádobkou (značku nebudu z osobních důvodů uvádět :) ) Úspěšně praktikuji metodu rozdrcených ořechových skořápek.

Jo a ještě abych dodal ... když je nějakej problém a nejde to peru to "opodál" kde už dělaj i ty vlaky či mosty. Jestli mě chápeš.

Naposledy změněno: od MotoKlinika.

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:07 #68777

lada t5 napsal: Tak jo, to bych chtěl. Uděláš mi tedy 4 plecháče do stříbrného komaxitu za 1.500 Kč?
A ještě mi řekni, jak to tryskáš. Doufám že ne bez pneumatik.........

Ahoj.

Jasný, udělám. Napiš spíše email ...

No já doufám že mi to už dodáš bez těch pneumatik. Proč bych to měl tryskat s pneumatikami? :lol:

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:08 #68778

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Aby se nepoškodily plochy, kde dosedá bezdušová pneumatika a zabránilo se tak utíkání tlaku.
Hyundai Getz

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:13 #68779

Tak o tom jsem nikdy neslyšel. To by muselo být už hodně silné a tovární pískovací zařízení aby ti to tak poškodilo. S tím si nelámej hlavu, takhle bych ti kola zaručeně nezničil. Mimochodem na těch plochách budeš mít hladký komaxit. Jo a ještě v každém správném pneuservisu ty plochy potřou speciální vazelínou nebo co to je která usnadní nazutí a utěsní zároveň.

Vše kolem lakování 23. bře 2011 00:21 #68781

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
Hele nevím, jsem jenom uživatel. Ale varoval mě před tímto zdejší člen, majitel pneuservisu, že se s tím už hodněkrát setkal.
Ale chtěl bych to, plecháče reznou a já neustále nanáším sprejem nové a nové vrstvy....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hyundai Getz

Vše kolem lakování 23. bře 2011 08:10 #68814

Ahoj,
zajímálo by mě, jakej opravdu kvalitní přípravek na odmastění použít. Za předpokladu že auto jezdí po českých "necestách", tak asi nebode úplně čistý a nějakej ten silikon(ne kozy) na karoserii ulpí... Tak jak se opravdu bezpečně zbavím nečistot...?
Díky Plyš
vwTrosenclub
jeden z plyšů...

VW T5 TDi multivan ještě normální motor

Vygenerováno za 0.100 sekund

Login