Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 23. bře 2011 17:38 #68873

Požívej Silioff DINITROL. Cena kolem 100 kč za litr.

Na plasty používám PPG D846. Litrová lahvička výjde kolem 500 kč. Ale je to KVALITA!

Jinak znám i pár lidí co používá obyč. technický benzín z drogérie. Ale nikdy jsem to nezkoušel.

Jinak něco ještě k tomu samotnému odmašťování, nebo spíše vysvětlení správného technologického postupu:

Samotný "odmašťovač" si nalijeme do rozprašovače. Díl poprášíme a čistou papírovou nebo antistatickou utěrkou pár tahy setřeme. Rozhodně nešmrdlat sem a tam jako když vytíráme podlahu. Potom by se nám utěrka začala vlivem toho odmašťovače "bortit" a na povrchu zanechávat své ikdyž malé části (těžko viditelné oken) ale na finálním nástřiku báze či klarlaku by to bylo vidět !!!

Ty lakuješ "svépomocí?"

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od MotoKlinika.

Vše kolem lakování 23. bře 2011 17:40 #68874

lada t5 napsal: Hele nevím, jsem jenom uživatel. Ale varoval mě před tímto zdejší člen, majitel pneuservisu, že se s tím už hodněkrát setkal.
Ale chtěl bych to, plecháče reznou a já neustále nanáším sprejem nové a nové vrstvy....... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Napiš email a domluvíme to. Nic více pro to udělat nemohu. Kola budeš mít fungl nové.

Spreje jsou na nic.

Vše kolem lakování 23. bře 2011 23:29 #68945

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Jasně, ozvu se jakmile přezuju na léto. Zatím se ještě bojím..........
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Vše kolem lakování 24. bře 2011 13:22 #68972

Takže dneska zase něco o "svépomocí"

Koukejte jaký krásný držák brusného papíru jsem si dnes koupil v Lidlu za 99 kč!

Na fotce vypadá dobře, věřte že ve skutečnosti vypadá ještě líp. A proto jsem si také rovnou zakoupil dva kusy. Pamatujte si jedno ze základních pravidel lakování:

VYKYTOVANÉ PLOCHY NIKDY NEBROUSÍME BRUSNÝM PAPÍREM KTERÝ DRŽÍME JEN TAK VOLNĚ V PRSTECH! Důvod je jednoduchý, plochu nevybrousíte do absolutní roviny. Budete pouze kytovat - brousit - kytovat - brousit... ale v žádném případě nedosáhnete perfektního výsledku a při lesklém laku vám ty nerovnosti krásně vylezou. Pamatujte si že kyt na ploše se vždy brousí brusným papírem který je usazený na pevné a rovné podložce.

Věcička která je na obrázku vám tyto přání a požadavky náležitě splní. Na velké plochy kytu logicky už musíme použít větší lakýrnický hobl.

Vše kolem lakování 24. bře 2011 14:35 #68976

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Pěknej kousek :)
Když občas koukám na Čipa http://www.chipfoose.com/ws_display.asp?filter=Home a Overhaulin http://www.google.cz/images?hl=cs&xhr=t ... 24&bih=584
tak tam vše brousej 50cm hranolem zabaleným do šmirglu :) a to vše brousej suchou cestou :-k no když jsem si zamlada při škole přivydělával v místní autolakovně přípravou aut na lakování tak se vše brousilo pod vodou :-k co je teda "IN" D:_)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Vše kolem lakování 24. bře 2011 17:36 #68992

Nesmysl! Tmel (nebo jak se říká kyt) se NESMÍ brousit mokrou cestou. Tmely jsou pórovité, tzn. že vám to nasaje tu vodu a když na to hned nastříkáte plnič je to v háji.

Zásadně brousit "na sucho" Menší plochy se dají celkem hezky brousit i excentrickou bruskou.

Moc hezké práce:
http://www.youtube.com/watch?v=1SJouv8T36w
http://www.youtube.com/watch?v=ly8epx3i ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KmwZ2icp ... re=related

Vše kolem lakování 24. bře 2011 18:48 #69007

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Nesmysl to rozhodně neni, nespočet aut jsem tam připravil na lak, možná o lakování zas tak moc nevíš vzhledem k tomu jak se tu prezentuješ. Bylo mi 17 když jsem tam brigádničil a lokovna funguje do dnes...
Promiň, myslim že má otázka měla směřovat raději na Čuchyho OK!

Vše kolem lakování 24. bře 2011 19:05 #69009

Nevím co jsem zde napsal tak špatného, nebo koho tím urazil. Každopádně když už tady něco napíšu chci aby to bylo prospěšné pro všechny.

S tím tmelem je to fakt, vodou se nebrousí. Ale neříkám že když někdo bude brousit vodou že to zrovna nedopadne špatně. Já osobně nedělám experimenty, zvlášť na cizích věcech když lakuji.

Jsem ale rád že máš zkušenosti. Je mi 20 let a rád se od tebe i něco přiučím, takže klidně napiš své zkušenosti z lakovny. Já jsem bohužel takovou šanci nikdy nedostal.

Vše kolem lakování 24. bře 2011 19:22 #69010

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Tak proč píšeš nesmysl? Proč nenapíšeš že ses s tim nesetkal #-o Mluvíš tady o tom že jsi ještě ani techničák nezkoušel, to je snad základní, "nejlevnější" odmašťovadlo,ne? tím si snad prošel každý?
Pod vodou jsem se něco nabrousil, proto mě zaráží to broušení na sucho :!:
Možná nějaké větší plochy předbrousit na sucho, ale jinak snad pod vodou aby byl povrch jak když střelí...
Ono už to je 17let tak proto jsem se ptal jak to je teď ;)

Vše kolem lakování 24. bře 2011 19:32 #69012

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
"Je mi 20 let "
JO TAK teď už tomu rozumim!!!
Ma rada je: než začneš radit, něco si o dané věsi přečti a spiš vstřebávej informace a pak si udělej zavěr.
Nejsem lakyrnik ale kolem aut se motam cely živit a je to dvakrat tolik.
Když brousit tak namokro.A kola v komaxitu taky žadna vyhra.Je tvrdy a mam zkušenosti i tady po OSTRAVĚ že vic jak 3 roky nevydrži a začnou se tvořit rezave fličky pod lakem.Raději zaklad a lak!!!
Co se tyče toho že velke firmy maji špinave boxy #-o #-o #-o #-o #-o asi Tě vezmu do jedne kde se dela pro Zdravotnictvi a vše do Němec a USA .Tam se da operovat jak je vše čiste !!! Ale ani zde nedokažou na disky nanest takovy komaxit aby vydržel mraz sul kaminky narazy do zmrzleho sněhu popřipade "obrubniku."
P.S. Když Ti byli čtyři, Já už dělal čtyřky. "to mě jen tak napadlo"
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

Vše kolem lakování 24. bře 2011 19:53 #69022

marsoun napsal: Tak proč píšeš nesmysl? Proč nenapíšeš že ses s tim nesetkal #-o Mluvíš tady o tom že jsi ještě ani techničák nezkoušel, to je snad základní, "nejlevnější" odmašťovadlo,ne? tím si snad prošel každý?
Pod vodou jsem se něco nabrousil, proto mě zaráží to broušení na sucho :!:
Možná nějaké větší plochy předbrousit na sucho, ale jinak snad pod vodou aby byl povrch jak když střelí...
Ono už to je 17let tak proto jsem se ptal jak to je teď ;)

Hele nezlob se na mě, ale myslím že z hlediska opravdové lakování zde píšeš z cesty ty.

Technický benzín se tak rychle neodvětrává, po odvětrání zanechává šedý film. Na hrubé odmaštění prosím, ale na plnič před lakem bych už sáhl opravdu na kvalitní dinitrol.

Hele a uvědom si že mluvíme o tmelu. Ten není žádný plnič, vyrovnáváme nerovnosti v řádech mm. Aby nám to "střelilo" budeme rozhodně brousit tak jak jsem řekl. Jestli děláš opravu u které moc nesejde a použiješ tmel jako plnič a rovnou na to vrhneš nějaký sprej tak prosím. Vezmu 600 pod vodu a jedu, potom třeba 800 a nakonec to už "doleštím" 1200. Takhle to dělám já, ale na plniči. U tmelu nejde zase tak o hladký povrch, to doděláš později právě plničem a tady se MUSÍ pod vodu. Taky neříkám že ten tmel budeš brousit 120 na sucho a uděláš z toho takovou paseku že ani plnič ty šrámy později nevyplní a bude se do toho pouze propadat.

Vše kolem lakování 24. bře 2011 20:07 #69030

mašlo napsal: "Je mi 20 let "
JO TAK teď už tomu rozumim!!!
Ma rada je: než začneš radit, něco si o dané věsi přečti a spiš vstřebávej informace a pak si udělej zavěr.
Nejsem lakyrnik ale kolem aut se motam cely živit a je to dvakrat tolik.
Když brousit tak namokro.A kola v komaxitu taky žadna vyhra.Je tvrdy a mam zkušenosti i tady po OSTRAVĚ že vic jak 3 roky nevydrži a začnou se tvořit rezave fličky pod lakem.Raději zaklad a lak!!!
Co se tyče toho že velke firmy maji špinave boxy #-o #-o #-o #-o #-o asi Tě vezmu do jedne kde se dela pro Zdravotnictvi a vše do Němec a USA .Tam se da operovat jak je vše čiste !!! Ale ani zde nedokažou na disky nanest takovy komaxit aby vydržel mraz sul kaminky narazy do zmrzleho sněhu popřipade "obrubniku."
P.S. Když Ti byli čtyři, Já už dělal čtyřky. "to mě jen tak napadlo"

Fígl je ale v tom že nedělám ani ty mosty ani vlaky. Obyč. Komaxit dělám 2 vrstvy. Polyuretanový základ a samotný odstín. Metly se dělají včetně čirého laku. Vše vypalovací. Ale věř mi, dobře udělaný komaxit vydrží roky. Ta cena za to i snadné nalakování maximálně převyšuje standardní lakování akrylem.

Já se v tom pohybuji 6 let. Učil jsem se například od bývalých závodníků, například Surovky. Jméno Zábran vám také něco řekne.

Vše kolem lakování 24. bře 2011 20:15 #69036

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

MotoKlinika napsal: Hele nezlob se na mě, ale myslím že z hlediska opravdové lakování zde píšeš z cesty ty.

Technický benzín se tak rychle neodvětrává, po odvětrání zanechává šedý film. Na hrubé odmaštění prosím, ale na plnič před lakem bych už sáhl opravdu na kvalitní dinitrol.

Hele a uvědom si že mluvíme o tmelu. Ten není žádný plnič, vyrovnáváme nerovnosti v řádech mm. Aby nám to "střelilo" budeme rozhodně brousit tak jak jsem řekl. Jestli děláš opravu u které moc nesejde a použiješ tmel jako plnič a rovnou na to vrhneš nějaký sprej tak prosím. Vezmu 600 pod vodu a jedu, potom třeba 800 a nakonec to už "doleštím" 1200. Takhle to dělám já, ale na plniči. U tmelu nejde zase tak o hladký povrch, to doděláš později právě plničem a tady se MUSÍ pod vodu. Taky neříkám že ten tmel budeš brousit 120 na sucho a uděláš z toho takovou paseku že ani plnič ty šrámy později nevyplní a bude se do toho pouze propadat.

Si ještě dovolím, tu píšeš o šedým filmu, jak to můžeš vědět když si ho ani nezkusil? ;) O techničáku jsem psal obecně, ale to jak vidím nemá cenu se k tomu vracet...
Komaxit na plecháče? Jak zakryješ tu škvíru kde se díly plecháče střetávají?
Po opískování tam zůstává písek, nebo kov.kuličky ,táleží co je za odrazivo, první voda,sůl a už to hnije...
komaxit a litaky ano... ale komaxit a plecháče = vyhozený peníze

MotoKlinika napsal: Fígl je ale v tom že nedělám ani ty mosty ani vlaky. Obyč. Komaxit dělám 2 vrstvy. Polyuretanový základ a samotný odstín. Metly se dělají včetně čirého laku. Vše vypalovací. Ale věř mi, dobře udělaný komaxit vydrží roky. Ta cena za to i snadné nalakování maximálně převyšuje standardní lakování akrylem.

Já se v tom pohybuji 6 let. Učil jsem se například od bývalých závodníků, například Surovky. Jméno Zábran vám také něco řekne.

Není lepší se učit od lakýrů ;)

Vše kolem lakování 24. bře 2011 20:27 #69046

Jéééva kluci to je jasný že otryskaný předmět se ofouká stlačeným vzduchem a popráší odmašťovačem.

Věc kterou jsem nalakoval od A až po Z a čistil tech. benzínem jsem nikdy neudělal. Ale něco jsem s tím dělal to jo... používám ten dinitrol, dělám vážně s kvalitním matrošem.

Ha, ha. S tou škvírkou zkus hledat ... nenajdeš protože je to výrobní tajemství každého lakoše :lol:

Každopádně u Komaxitu s tím není problém. Dělá to bordel u akrylu. U toho práškového laku je fajn že tu škvírku to zalije více, takže se tam právě nic neusazuje. Zaleží taky podle druhu toho jak je to udělaný atd. Nejsou všechny kola stejné.

No ale abych ti řekl pravdu ty hlinikáče spíše akryl. Né že by to komaxit pokazil ale jak se jednou rozhodneš že to půjde dolů musíš to už opískovat vážně dosti velkou silou. Komaxit opískovat jde ale ten hliník potom už vypadá jinak. To je už tak na stříkací tmel po tom otryskání.

Vše kolem lakování 25. bře 2011 07:58 #69101

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16

MotoKlinika napsal: Pískovací zařízení mám o velikosti 30L, kupoval jsem ho starší a je to nějakej GUDE. Montoval jsem tam ještě dodatečně odlučovat FESTO. K tomu mám pistoli AIRCRAFT. To vše poháním kompresorem Einhell BT-AC 400/50. Do toho všeho peru písek co nám zbyl ze stavby, asi 40 let starý. Jak jsem začínal tak jsem ho akorát přesil, vysušil a dal do pytlů. Funguje to dobře.

Tak tohle mě vážně zajímá protože také pískuji. Jak často ti při pískování spíná tento http://www.eva.cz/zbozi/43823/kompresor ... 0-50-blue/ kompresor a vydrží dodávat stálý tlak do pistole během pískování, nebo musíš pískování přerušovat a čekat než se zásobník nafouká?

Vygenerováno za 0.102 sekund

Login