Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 25. bře 2011 08:07 #69102

• čuchy
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0

MotoKlinika napsal: Nesmysl! Tmel (nebo jak se říká kyt) se NESMÍ brousit mokrou cestou. Tmely jsou pórovité, tzn. že vám to nasaje tu vodu a když na to hned nastříkáte plnič je to v háji.

Zásadně brousit "na sucho" Menší plochy se dají celkem hezky brousit i excentrickou bruskou.

No sice nevím kde si na takovou moudrost přišel , ale je to pěkná pitomost! Před každým stříkáním plniče by se měla stříkaná věc vyfoukat stlačeným vzduchem ,potom řádně vyumývat nejlépe vlažnou vodou s jarem ,osobně to ještě brousím " skočbrajtem" aby se mě všechny ty škrábance po smirku pěkně VYPLÁCHLI, vysuším,vyfoukám,odmastím,zalepím a stříkám. Potom nemusím mít strach že se mě to později propadne. Ale je to na uvážení každého soudruha jak to bude kurvit a věř, že už mě přes pistol proteklo pěkných pár SET litrů barvy a vím o čem mluvím
T2a 1968 ,T5 Multivan highline 128 kw 4-motion-SEIKEL+TDIchip 206ps,489nm-s paní na střeše
A-Team

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 25. bře 2011 09:22 #69108

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 169
Tobě důvěřuji poněkud více.

Vše kolem lakování 25. bře 2011 19:58 #69165

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
Hm, tak teď babo raď - co tedy udělat s plecháčema aby nebyly orezlé? Poraďte laikovi.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Vše kolem lakování 25. bře 2011 20:00 #69166

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
galvan a hodit do zinku ;)
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

Vše kolem lakování 28. bře 2011 09:45 #69569

marsoun napsal: galvan a hodit do zinku ;)

... a na to komaxit :-D

Mimochodem tady jsem to nepsal ale když chce někdo lakovat díly z auta vždy mu nabídnu dodatečné pozinkování. Každej na to sere, s prominutím.

Plechařina se dá celkem hezky konzervovat "sprej zinkem"

Vše kolem lakování 28. bře 2011 09:51 #69571

čuchy napsal:

MotoKlinika napsal: Nesmysl! Tmel (nebo jak se říká kyt) se NESMÍ brousit mokrou cestou. Tmely jsou pórovité, tzn. že vám to nasaje tu vodu a když na to hned nastříkáte plnič je to v háji.

Zásadně brousit "na sucho" Menší plochy se dají celkem hezky brousit i excentrickou bruskou.

No sice nevím kde si na takovou moudrost přišel , ale je to pěkná pitomost! Před každým stříkáním plniče by se měla stříkaná věc vyfoukat stlačeným vzduchem ,potom řádně vyumývat nejlépe vlažnou vodou s jarem ,osobně to ještě brousím " skočbrajtem" aby se mě všechny ty škrábance po smirku pěkně VYPLÁCHLI, vysuším,vyfoukám,odmastím,zalepím a stříkám. Potom nemusím mít strach že se mě to později propadne. Ale je to na uvážení každého soudruha jak to bude kurvit a věř, že už mě přes pistol proteklo pěkných pár SET litrů barvy a vím o čem mluvím

Dělej jak myslíš kamaráde. Jenom by mě tak zajímalo jak by jsi vyřešil tmel na holém otryskaném kovu. Tady už to chytá rez po jedné kapičce potu. A když tmelíme na základ i zde se vždy ještě dobrousíme na kov.

To byla taková nemotechnická otázečka :-D

Vše kolem lakování 28. bře 2011 18:56 #69618

• čuchy
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Řeším to úplně normálně , když dělám veterány jsou z 90% opískované, tak to nejdříve přeletím excentrem s kolečkem zrnitosti 60-80 podle toho jak je to hrubě opískované, řádně vyfoukám,odmastím a nastříkám 2-3 silné vrstvy 2K epoxidového základu a mám po problému s korozí ;) ale samozřejmě v některých případech kdy to opravdu nejde se to musí udělat na sucho. Nicméně si napsal že se tmel NESMÍ brousit mokrou cestou a to je HOVADINA
T2a 1968 ,T5 Multivan highline 128 kw 4-motion-SEIKEL+TDIchip 206ps,489nm-s paní na střeše
A-Team

Vše kolem lakování 28. bře 2011 22:52 #69664

• kawa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5

lada t5 napsal: Hm, tak teď babo raď - co tedy udělat s plecháčema aby nebyly orezlé? Poraďte laikovi.

Vezmi to Hameritem :D :D :D :D :drunken: :drunken: =D> :-" :-" :lol:
Transporter T5 - 2,5TDI 96kW + pár věcí + ProfiTuning soft (267hp, 576Nm) (ex)
Transporter T6 - 2,0TDI 110kw + ProfiTuning soft na full
BMW 535D - 400hp, 840Nm
Sprint project - Felicia 1,6 :D GaragePower racing team

Vše kolem lakování 31. bře 2011 09:16 #69858

Děkuji místnímu adminovi za nesmazání vlákna a úpravu.

Vše kolem lakování 08. dub 2011 20:42 #70732

• somath
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ehm....pročetl jsem si tohle vlákno důkladně...a rád bych se pustil do lakování Téčka. Svépomocí. Vím že je to šílenost, ale mám prostě chuť to zkusit a trošku se na tom vyškolit. Navíc nečekám zázraky, mám transpíka za 90tis, takže s většinou z vás se nemůžu rovnat (krasavci D:_)10 ), ale možná právě proto mi neva jak až strašně to dopadne :D (jsem připraven na nejhorší)
Moje prosba: a) vliv stříkací pistole na finální podobu laku, mám si koupit slušnější nebo nee nebo jak na to..mám pistoli úplně hobby, ještě jsem ji ani nezkoušel takže o ní nvm nic
b) je důležitý regulovat tlak co jde do pistole nějak ultra přesně? jestli jojo jak to můžu udělat? je třeba měnit tlak (resp průtok vzduchu) také při používání různých materiálů (mám na mysli jinej průtok na plnič - základ, jinej na barvu, jinej na lak?
c) můžete mi prosím nějak jen zjednodušně popsat nebo spíše třeba jen vyjmenovat lakování auta v bodech? myslím celolak vozu včetně střechy. Pokud ano tak prosímprosím i hrubosti broušení prosím
d) ještě detail stran té regulace průtoku vzduchu, můžu to dělat i redukčním ventilem s Mpa stupnicí nebo nee?

P.S: jestli se ptám blbě nebo příliš od věci či obsáhle prosím smažte.. :oops:
T4, 2.5TDi, 75kW, kombi 6míst
T4, 2.4 D (dodělané turbo), Multivan
+420 776 880 271 bude-li někdo něco potřebovat
ZRX 1100

Vše kolem lakování 10. dub 2011 19:06 #70829

• somath
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
A ještě jsem se chtěl zeptat, našel jsem pistoli Devilbiss kolem 2300,- s manometrem, doufám by stačila, což? :D
T4, 2.5TDi, 75kW, kombi 6míst
T4, 2.4 D (dodělané turbo), Multivan
+420 776 880 271 bude-li někdo něco potřebovat
ZRX 1100

Vše kolem lakování 11. dub 2011 22:36 #70972

• ch601
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Obecně každý má vyzkoušený nějaký postup, který časem vypiloval a jemu funguje a tak se obvykle dostane řekněme laikovi mnohdy protichůdných doporučení. Ale podle mne to není nic proti ničemu, jen existuje několik cest ke zhruba stejnému výsledku. Mám několik kamošů autolakýrů a každý pracuje s jinými plniči, barvami, pistolemi a podobně. Ale faktem je, že všichni brousí nasucho právě kvůli pórovitosti tmelů, tak plničů, protože když to udělají pod vodou, musí se to nechat opravdu dobře vyschnout a na to není dneska čas - nechat auto v teple dva dni.....a potom pokračovat. Tím ale není řečeno, že namokro to nejde, jen je třeba dodržet technologickou kázeň.
Ale mne by zajímalo lakování hliníkových dílů, já se s tím dost potýkám, obecně asi nejvíc mám problémy s podkladem, který na Al moc nedrží...a to včetně základu PPG, který je drahý jako prace, dvousložkový, přitom ho umeju obyčejným lihem. Když s tím nalakuji díl a potom přes to barva a lak, tak barva umí odskočit od plechu i se základem. Samozřejmě brousím, odmašťuji a pod... :|
T5 Multivan 128kW automat
T4 Transporter už není
T5 Transporter 2.0TDi

Vše kolem lakování 15. dub 2011 17:50 #71276

pánové taky mám ted transpika za 90 tis. ale kdysi mýho prvního transpika za skoro 2 kila jsem před lety lakoval tímto způsobem,akorát jsem si zalepil skla... http://www.youtube.com/watch?v=dq0ElJ4bHP8
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 18. dub 2011 18:46 #71506

• čuchy
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Ale mne by zajímalo lakování hliníkových dílů, já se s tím dost potýkám, obecně asi nejvíc mám problémy s podkladem, který na Al moc nedrží...a to včetně základu PPG, který je drahý jako prace, dvousložkový, přitom ho umeju obyčejným lihem. Když s tím nalakuji díl a potom přes to barva a lak, tak barva umí odskočit od plechu i se základem. Samozřejmě brousím, odmašťuji a pod... :| [/quote] Zkus vyzkoušet BODY 960 2K wash primer s aktivátorem. S tímhle jsem spokojený zatím se mě s tím nic neoloupalo ;)
A-Team

Vše kolem lakování 18. dub 2011 21:49 #71531

• ch601
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Díky, vyzkouším.
T5 Multivan 128kW automat
T4 Transporter už není
T5 Transporter 2.0TDi

Vygenerováno za 0.151 sekund

Login