Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 20. dub 2011 20:00 #71610

Měl jsem pokažený pc :(

A web mi taky nefičííí... hrůza.

Chce někdo vidět otryskaný Alu kola? Viz. fotografie (mimochodem na těch kolech byl asi pul centimetru stříbrnej komaxit.) Jedno kolo jsem dělal asi 2 hodiny!!!

NEZNÁM SLOVO NEJDE.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 20. dub 2011 23:18 #71619

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
8 hodin práce za jakou cenu ? A co dál ?

Vše kolem lakování 21. dub 2011 18:57 #71647

Jak to myslíš 8 hodin práce? Myslíš kolik bych si za to účtoval? Teda komaxit nepískuje nikdo, já to udělám ale tady ti nedám lepší cenu než 1200 kč za celou sadu. Málem jsem si uvařil celou pískovačku ...

A co dál? Tady se meze nekladou, ten povrch je tak dokonale pórovitý že ti na to chytne všechno!

Před komaxitem bych to ještě přebrousil P120 protože je to dělaný dost hrubou struskou a komaxit by to zalil až tak ve 3 vrstvách.

Vše kolem lakování 21. dub 2011 19:34 #71650

• mulťa
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 168
Jestli má právě vůbec cenu se tím zabývat.

Vše kolem lakování 24. dub 2011 21:43 #71831

To víš že to nemá cenu :lol:

Ale co bych neudělal pro lidi.

Vše kolem lakování 30. dub 2011 21:28 #72202

proboha co to je? tak tohle bych teda nechtěl tmelit a chystat pod lak... :-AD(A
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 01. kvě 2011 22:15 #72273

To víš, 2 krát opískovaný kola a na tom ještě komaxit.

Chemicky odstraňovat to nemělo cenu.

Přes víkend jsem na to stříknul základ a 3 vrsty plniče, pojezdil excentrem, vybrousil pod vodu a paráda.

Přidám ještě fotky...

Vše kolem lakování 01. kvě 2011 22:43 #72282

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Vybrousil pod vodou :-k nepsal jsi někde dřív že se to nemá? :-k
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

Vše kolem lakování 03. kvě 2011 19:47 #72396

No jasný že napsal! Ale myslel jsem tmely a né plniče, plnič brousit bez vody si neumím představit! (Voda + kapka jaru.)

Voalá ...

A pak že to nejde. Je tam stříknutá jedna celkem hojná vrstva epoxidového základu a 3 vrstvy plniče (stříkané cca. 10 minut po sobě, 1.5 tryska, plnič jsem ještě dodatečně ředil.) Takže v závěru je to udělané jako když někdo leje neředěný plnič přes 2 trysku v jedné vrstvě.

NEZNÁM SLOVO NEJDE :lol:

Vše kolem lakování 04. kvě 2011 15:41 #72445

proč 3 vrstvy plniče?mezi základ a plnič bych dal stříkací tmel,vybrousil ho do hladka a na něj vrstvu plniče která zaleje pory na tmelu,a hurá pod lak...

Hele když už jsme u toho lakování-čím děláš stříbrnou(nebo jakoukoliv) metalízu?spíš jakou máš trysku,tlak.dáváš tam hodně vzduchu a slabší vrstvu metalízy (báze)? mně se vždycky povede dát tam hodně metalízy a když to zaleju klarlakem tak se mně zdá že je ta báze strašně hrubá,že není tak hezky a rovnoměrně rozlitá ve slabé vrstvě...
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 04. kvě 2011 20:58 #72464

Né, ještě to nebylo tak zničený abych na to dával stříkací tmel. Nemám to ani rád na kolech protože to udělá takovou hrubou vrstvu která ani tak dobře nedrží na základu a ani né jako na starém laku. A kvalitní stříkačák třeba od PPG kterej už vážně drží se mi nechtělo zakupovat. Ty levný Polský stříkačáky se pak loupou i s lakem a plničem a jsou z toho takové ty malé dírky od kamínku atd. Jestli mě tedy chápeš ...

Jo a jak jsem naspal, stříknul jsem 3 ředěné "zalévací" vrstvy plniče, normálně na tloušťku nástřiku bych to počítal jako 1 vrstvu hustého plniče jak to dělá každý.

Takže je tam více méně 1 vrstva plniče ;)

Metalízy, hodně velký problém pro amatéra. Pro profíka to znamená pouze pár základních aspektů které v lakýrnictví musíš dodržovat neustále.

Odpověděl jednoduchá:

DODRŽOVAT ROVNOMĚRNÉ NANÁŠENÍ STŘÍKANÉHO MATERIÁLU.

pozn. není - li jinak.

Co se týče broušení starých vrstev laku či plniče platí to dvojnásobně.

Dodržuj optimální odstup pistole od dílu, dodržuj optimální rychlost vlastního nanášení, dodržuj časové přestávky mezi vrstvami. Nemůžu ti napsat konkrétní hodnoty, nevím jak si nastavuješ pistoli, nevím ani jaký stroj máš...

Tady máš inspiraci: http://www.youtube.com/watch?v=ly8epx3i ... re=related

Koukej na toho lakýra, pracuje skoro jako stroj!

Báze a klarlaky stříkám 1.3 tryskou při 3,8 baru nastaveným na kompresoru. Zbytek nastavím na pistoli ručně, přesné hodnoty ti neřeknu to je individuální.

Moje rada zní: Metlu stříkej tak že ji nebudeš rovnou lít do lesku ale nastříkej 1 vrstvu (spíše jen rovnoměrně popraš) počkej cca. 2 minuty (počítám s teplotou 25 stupňů.) Nastříkej 2 vrstvu (už více do lesku) počkej další 2 minuty a vše dokonči 3 vrstvou do "lesku" Když to posereš tak ti to maximálně udělá malý pomeranč. Více nevím co napsat, dělám to neustále a dá se tímto způsobem nalít celkem pěkná, rovnoměrná a kvalitní vrstva báze. S klarlakem je to stejný, jinak si to ani neumím představit protože klarlaky když začneš lít v jedné vrstvě tak okamžitě začnou stékat.

To je vše. Sorry za dramatické chyby, měl jsem z čejáku na škole buro :lol:

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 00:58 #72488

• lada t5
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 292
O gramatiku ani snad tolik nejde, s tou tu bojuje víc lidí. Spíš si hlídej vulgarismy, ty tady totiž nikdo nepoužívá a jsem tomu moc rád.
Díky.
VW T5 Multivan 128 KW + Bürstner Belcanto 560 Tk
Hyundai Getz
VW Golf V. 2.0 TDI 103 KW - Dýmovnička

TCCT[/color] - Transporterclub Caravan Team

Fotky s T tématikou: http://ladat5.rajce.idnes.cz/

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 09:35 #72493

Aha. :ugeek: tak něco takovýho jsem potřeboval vědět =D>
díky za video,takhle to mam za ty leta plusmínus zmáknutý,akorát že garáž neni lakovací box,že... :snoty: a kolik dáváš vrstev klarlaku, 2?
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 18:32 #72519

• čuchy
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Moje rada zní: Metlu stříkej tak že ji nebudeš rovnou lít do lesku ale nastříkej 1 vrstvu (spíše jen rovnoměrně popraš) počkej cca. 2 minuty (počítám s teplotou 25 stupňů.) Nastříkej 2 vrstvu (už více do lesku) počkej další 2 minuty a vše dokonči 3 vrstvou do "lesku" Když to posereš tak ti to maximálně udělá malý pomeranč. Více nevím co napsat, dělám to neustále a dá se tímto způsobem nalít celkem pěkná, rovnoměrná a kvalitní vrstva báze.
:o Prosím Tě a už si tímhle způsobem stříkal nějakou plochu ve stříbrné metle?????????????????? Tak na to bych se fakt rád podíval, protože tímto způsobem se dají bez "MRÁČKŮ" nastříkat maximálně tak liťáky
T2a 1968 ,T5 Multivan highline 128 kw 4-motion-SEIKEL+TDIchip 206ps,489nm-s paní na střeše
A-Team

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 19:50 #72526

Čuchy: Jasný, však bavíme se o liťácích ne?!

TDI Life: Jo, jo. Napráším a pak to peru více do lesku a pak to už leju max co to jde, ale u klarlaku je to dost individuální. Podle toho taky jak kvalitní kalrlak zakupuješ.

Jinak počítám že v boxu neděláš, když ano a máš tam horko na nějaké 2 minuty se vykašli. Napraš jedno kolo, druhé, třetí, čtvrté. Vrať se a zase znovu, ale více do lesku. Tady už nevím jakou pauzu bych přímo mezi tím napsal, ale dělá se to tak.

Voalá, dnešní výtvor. RAL 9003 ;)

Líbí? Dej 1500 kč a máš to i s otryskáním za den hotový!

NEZNÁM SLOVO NEJDE.

Vygenerováno za 0.114 sekund

Login