Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 20:29 #72534

čuchy a jak bys to dělal ty?jak tady čtu tvoje příspěvky tak máš asi s autolakovnou co dočinění víc jak já...chlapi já měl na mysli jak co nejlíp udělat metalízou větší plochu,kola bych vždycky nějak ošudlil... :-k
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 20:46 #72537

TDI Life napsal: čuchy a jak bys to dělal ty?jak tady čtu tvoje příspěvky tak máš asi s autolakovnou co dočinění víc jak já...chlapi já měl na mysli jak co nejlíp udělat metalízou větší plochu,kola bych vždycky nějak ošudlil... :-k

No přiznám se, jsem zaměstnanec jedný nejmenovaný lakovny. Ale řeknu ti že tak jak děláme v práci bych nikdy nedělal doma. Zvlášť ty přípravy to jsi ještě nežral ... Základ naše lakovna ještě nikdy neviděla. Stříkání na holej plast nebo plnič na rezavej plech je u nás v práci normálka. Ty věci co tam uděláme se stále točí do kola protože vše je udělaný jen tak. Zbytek jde přes pojišťovny atd. A tam nikoho nezajímá že to do 3 let všechno zrezne nebo se oloupe.

Hele s tou metlou ti přesně neřeknu, jaký matroš používáš? Jakou máš pistoli? Myslíš na barvu podkladu? (Plniče?)

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 21:36 #72544

to teda čumim :ugeek: no,matroš kupuju tady v brně v autolaky hrubý,brnáci budou vědět.
tak co se týče základ na plasty mam teroson clearbond plus ve spreji,
všechno umejvam technickym benzinem a jakousi utěrkou samozřejmě na co hrábnu to vybrousim 180tkou el.exbruskou,odmastim a řešim co dál...
plniče-většinou bílej dvousložkovej Polycar,stříkací tmel-myslim Novos profi zase dvousložkáč a vrchní lak nebo metlu je všechno značka Mobihel nebo standox.na co zrovna prodavač hrábne to mně strčí.
jinak leštící pasty-hrubá,jemná a vrchní politura jedině 3M...jednou na mně zkoušeli Tempo krém ale to jsem myslel že toho prodavače i s tím Tempem odstřelim na mars :snoty: jinak to leštim takovym molitanem 5cm silnym na suchej zip na vrtačku (ještě jsem nenašel mezeru v penězích na leštičku) #-o
kompresor mam jakyhosi 50ti litrovýho herkulesa z bauhazu-už nikdy víc! a pistoli taky od hrubýho-jakousi profi za 3000.-Kč akorát je tam 2mm tryska se kterou dělam všechno.je to pistol z horní nádobkou ale jestli je to sata tak to bych kecal...
jinak stříkačák vybrousim nasucho 240 šmirglem v rukách a plnič pod vodou(s jarem) 500 ručně,nebo 280tkou excenterm OK! píšu to narychlo ale snad s toho něco vyluštíš :-k
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 22:10 #72548

Pěkný, moc pěkný. Standox a 3M chválím.

Hele jakej máš excentr?

Já to mám jednoduchý... takže hezky od začátku:

3M - všechen brusný, leštící, ochraný a přípravný materiál (pásky, plachty.)
Dinitrol - UBS, tmely, plniče.
Quickline - odstraňovače silikonu, základy.
Spray Max - plniče ve spreji a klarlaky na malé dodělávky.

Sem tam použiju něco od PPG, Roberlo a Standox.

Takže když se na to mrkneš používám špičku, rozhodně se to vyplatí !!! Jak při aplikaci, tak i kvalitou hotového výrobku.

Co si myslíš že mám já doma za kompresor??? Malej 24 L PARKSIDE :lol: Mám ho vedle v místnosti takže ani nevím co dělá při provozu, třeba když půl hodiny stříkám plniče :lol: :lol: :lol: Raději se tam ani nedívám ...

Hlavně mít dobrý odlučovač na kompresoru, třeba i na pistoli!!!

K těm pistolím, mám na báze a klarlaky ANI ATS 1.3 tryska. Základy, plniče a tmely ANI F1/S tryska 1.8 - 2.0 mám prostě dva kusy...

Jestli ty pistole nikde nenajdeš jde o to že jsou z Itálie ale na aukru je dostaneš koupit. Nějaký fotky té ATS jsou myslím na začátku týhle diskuze. Kvalitou jsou na SATĚ, žádné zbytečné těsnění. Vše kov na kov. Hodíš to do Acetonu a nic se ti nerozbije (jak to chodí u levné číny.)

Uf.

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 22:41 #72549

Důkaz místo slibů.

Vše kolem lakování 05. kvě 2011 23:17 #72552

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

MotoKlinika napsal:
No přiznám se, jsem zaměstnanec jedný nejmenovaný lakovny.

No jinde jsi zase uvedl: Jsem živnostník, opravuji motocykly v Ostravě :-k
Co kdyby jsi zase šel házet ty svoje důkazy místo slibů jinam, na flat.4 už ale rači ne tam Tě s nabídkou levného lakování poslali do :-AD(A asi vědí proč, kompresor na lakování s 24l. nádobou vem klidně s sebou.
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 01:23 #72554

• Sali
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Souhlas =D>
VW T4 long 75kw

VW Tpinkclub

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 08:11 #72565

MotoKlinika napsal: Pěkný, moc pěkný. Standox a 3M chválím.

Hele jakej máš excentr?

Já to mám jednoduchý...

Uf.

No a kde to vše kupuješ by asi zajímalo toho tvýho zaměstnavatele nejvíc viď :?: :-k
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 08:59 #72567

• čuchy
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0

TDI Life napsal: čuchy a jak bys to dělal ty?jak tady čtu tvoje příspěvky tak máš asi s autolakovnou co dočinění víc jak já...chlapi já měl na mysli jak co nejlíp udělat metalízou větší plochu,kola bych vždycky nějak ošudlil... :-k

Hele jak to tady pročítám , tak tvůj problém je v pistoli . 2 tryska je dobrá tak na plnič nebo stříkačák. Na metlu je naprosto nevhodná , optimální je tryska 1,3. Styl stříkání záleží jestli stříkáš ředidlem a nebo vodou. Jestli ředidlem ,tak první vrstva se stíká do pololesku, nechat odvětrat 5-10 min, druhá vrstva se stříká na hladko do lesku,znovu nechat odvětrat( mělo by to zmatnět a mělo by se na to dát šáhnout), no a třetí vrstva se dělá záprachová z trochu větší dálky zrno by se mělo rovnoměrně rozprostřít po celé stříkané ploše . Ta se dělá proto ,aby to nedělalo mraky. Taky by se tam nemělo lít nitro ředidlo, protože je to rychle suché a zrno se ti napáší na "vysoko", proto se ti zdá že to máš hrubé. Používej ředidlo které do toho patří! Pokud stříkáš vodou Tak většinou stačí jedna plná lesklá vrstva na zakrytí a potom jedna až dvě záprachové. Klarlack stříkám většinou na dvě plné vrstvy .
T2a 1968 ,T5 Multivan highline 128 kw 4-motion-SEIKEL+TDIchip 206ps,489nm-s paní na střeše
A-Team

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 15:30 #72578

No sláva,díky ti... používam metlu ředitelnou nějakym ředidlem ale jakym to moc neřešim (všechno mě to smrdí acetonově) ve kšeftě řeknu že chci třeba 2dcl+ředidlo a dostanu směs kterou zamíchám a leju do pistole.to stejný klarlak třeba litr klarlaku+ tužidlo a ředidlo-to mně nalejou zvlášt do kalíšku,na dílně si odleju kolik potřebuju a už to tam valim \:D/
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 21:17 #72587

• somath
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Hmm, no sleduju zde tu debatu....na flat.4 org jsem si stáhl (lépe řečeno snad maršoun posílal odkaz nebo nvm kdo už, ale tímto velice díííky) docela podrobný info o lakování všeobecně, čili co čím, jak a atd. (je to ho asi 38 stran za asi 5 let ) a pár věcí jsem už pochopil..je to složitá a dooost košatá problematika, která podle teda mýho fakt laickýho názoru, vyžaduje nejen znalost teorie, ale i praxe..čili jen pište, rád se přiučím :D a děkuju za všemožné info vyplývající z diskuze.
P.S.: pane motoklinika, doufám, že si z hokny netaháte dom matroš... nechcu vás kritizovat, neznám vaši práci, sám jsem lakýrnické embryo (ale kompresor mám 90l dvouvál, 380v) a ze začátku se mi zdálo, že práci popisujete dost precizně, což výsledku může jen přispět..čili nepoučovat, ale v klidu rozebírat problematiku a skromně leč zasvěceně diskutovat..
Berte mě pls všichni s rezervou, sem se zas rozkecal :D
T4, 2.5TDi, 75kW, kombi 6míst
T4, 2.4 D (dodělané turbo), Multivan
+420 776 880 271 bude-li někdo něco potřebovat
ZRX 1100

Vše kolem lakování 06. kvě 2011 23:33 #72596

• Seikel
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
tak to má hloubku pane D:_)10 ... to bych do Tebe neřekl, nechceš změnit profesi, bych Tě viděl někdě za pultíkem (myslím řečnickým, ne řeznickým) ;)
T5 Multivan 2008, 128 kW, 4Motion SEIKEL - "balonek"
T5 Caravelle 2005, 151 kW/455 Nm - "motorka" - prodáno
T4 1998 2.5 TDI 75 kW - long poloplech
T4 1999 2.4D - třístranný sklápeč - prodáno
.
TenDýmIgnoruj
A-team

Vše kolem lakování 07. kvě 2011 12:50 #72609

• somath
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
heh, díky mišo, dneska zrovínka dělám přijímačky na fildu :D tak uvidíme jak mě ocenijou :D
T4, 2.5TDi, 75kW, kombi 6míst
T4, 2.4 D (dodělané turbo), Multivan
+420 776 880 271 bude-li někdo něco potřebovat
ZRX 1100

Vše kolem lakování 07. kvě 2011 22:25 #72627

Andula, Sali: Jo měl jsem svoje IČ, bohužel se nezadařilo. Jsem pouze člověk a musím se nějak živit. Momentálně jsem pouze zaměstnanec, je na tom něco špatnýho?

Transportérák: Prosím tě, nebuď trapný. Lakovny který dělají s litrovkama dinitrolu za 500 kč nebo krabičkou o počtu 100 ks brusných kotoučů? Hele v lakovnách se dělá s krapek většími jednotkami matroše. Mimochodem co vím lakovny dělají většinou se Spies Hecker (jako ta naše.)

Jinak ostatním díky za zájem. Tady máte fotky z dneška, šel jsem do plniče ;)

Jestli někomu příjde že jsem toho dnes udělal málo bude to asi tím že ty díly vypadali asi jako zbytek motocyklu (viz foto níže.)

Vše kolem lakování 08. kvě 2011 21:15 #72697

Takže dneska ještě něco o tom správném nanášení barev ...

Vyhrabal jsem technický list pro UHS duralit extra 2K akrylátový vrchní krycí lak pro pastelové barvy s přímým leskem. Vím, nejde zde o metalízy ale postup je více méně u toho nástřiku báze stejný.

Mimochodem je to od značky MaxMeyer. Dělám s tím neustále, opravdu jeden z nějkvalitnějších akrylů co dostanete koupit. Opravdu kvalita, vydatnost jakou člověk ještě nezažil, celou motorku s tím udělám za cca. 3 dcl a Škodu fábii z venku zmáknete za necelej litr. Osobně MaxMeyer dává 6 let záruku na odstín takže něco v tom bude.

Asi v tom bude že 1 dlc (včetně ředidla a tužidla) stojí 230 kč a tuhle cenu jsem si musel ještě těžce vysmlouvat u člověka kde nakupuji.

Tady ta příloha.

Vygenerováno za 0.124 sekund

Login