Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Vše kolem lakování

Vše kolem lakování 08. kvě 2011 22:21 #72712

Jo kluci chci se vás zeptat, jak řešíte když máte díl v plniči a brousíte pod vodu a někde se nepatrně probrousíte až na plast? Například na hraně. (Bavím se o plastových dílech.) Jdete od toho pryč se smirkem a pak na to rovnou nalijete bázi nebo to ještě dodatečně přestříkáváte?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Vše kolem lakování 09. kvě 2011 08:11 #72723

znovu odmastit,základ na plasty a pak většinou jenom plnič,dobrousit...
ale kdo se stím má drbat,že... :snoty: většinou se mně to stane v místě kde to po montáži na auto nebude vidět,tak se uklidnuju tím že to auto stejně za pár let prodám nebo rozbiju a že je to v konečnym vysledku jedno-tak to rovnou zaleju povrchovkou :-AD(A
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 09. kvě 2011 13:25 #72745

To já na plasty které jsou nastříkány z výroby nedávám žádný základ. Starý lak odbrousím excentrem P180 a rovnou na to liju plnič. Když to pak někde přebrousím zastříkám to plničem ve spreji. Myslím ten SpreyMax. Opravdu kvalitní plnič, když ho naliješ do vrstvy udělá naprosto dokonalý rovný povrch který nemusíš ani brousit a rovnou na to liješ bázi. Dělám takhle všechno. Zvlášť v rozích a všude jinde kde se nedá normální plnič vybrousit a je tam taková ta malá krupička to vždy zaliju ještě dodatečně sprejem.

V základu to pak výjde že 400 ml sprej padne i na jeden motocykl. Ale jak říkám, bavím se o motocyklu kde nemáš snad ani jednu rovnou plochu, a broušení plniče excentrem dost padá. Zvlášť když kapotáže nejde ani pořádně chytnout protože všechny ty plastové "desky" se ti kroutí v ruce.

A to ještě dodám že na motocyklech máš plno rohů, různých odvětrávacích mřížek atd. No prostě paseka ... tam všude ještě dodatečně vždy naliju ten spreymax a jdu od toho pryč.

Večer přidám foto jak to vypadá, dneska budu něco připravovat.

Vše kolem lakování 09. kvě 2011 16:22 #72748

tak na nalakovaný plasty taky nedávam základ.akorát včera jsem si užil když jsem na volvu dělal plastový prahy-původní černej plast zbrousit, umyt, základ, tmel-ten jsem vybrousil dohladka v rukách a teda že tam bylo ruhu a záhybů,k tomu ještě dveřní lišty.nakonec jsem to zalil 2ma vrstvama plniče kterej jsem vzal tak letmo šmirglem a už jsem lil bázi... \:D/ ale těch záhybů,hrůza #-o
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

Vše kolem lakování 09. kvě 2011 16:30 #72749

Věřím že to byla pakárna.

Podívej se na ty fotky kde mám vyfocený matroš. Ten Spraymax si kup a vyzkoušej ... opravdu je super. Stříkneš (nebo spíše naliješ) a rohy a další nebrousitelné "pakárny" máš vyřešené.

Vše kolem lakování 09. kvě 2011 21:10 #72778

odborník jako čuchy nás za tohle zřejmě nakopne :-AD(A ale z jinýho soudku...
nedávno jsem viděl trandáka,přelakovanýho a nachystanýho na prodej ale když jsem se ptal jak je lak dělanej tak mě bylo zodpovězeno že je na lak a někde vybroušenej tmel nalitej řidší dvouskožkovej plnič,samozřejmě dělaný v boxu a bez nějakýho extra broušení na to hozena báze a klarlak.když se člověk podíval echt z blízka tak bylo vidět že ten plnič udělal na povrchu takovou trošku kůži ale v té bázi se to celkem ztratilo :-k
ale holt to neni jako obrousit plnič,hodit na něj kontrolní lak a ten zbrousit načisto a pak ostatní-to jde jenom pokud jsou to rovný plochy a nebo má člověk na dílně pohunky za 60/h a stojí u nich z bičem v ruce \:D/ OK!
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

Vše kolem lakování 10. kvě 2011 16:19 #72814

A O TOM JE TADY ŘEČ! Máš naprostou pravdu. Já plniče brousím, jak blbec. Vybrousit jednu mašinu v plniči mi trvá cca 3 dny. Bolí z toho záda, ruce no prostě to nejhorší na lakování. A to co jsi napsal s tím nebroušeným plničem je fakt. Dá se někdy tak lakovat, ale v závěru to vypadá přesně tak jak jsi napsal. Hold není prostě na to jak to vybrousíš. Záleží taky na tom jaký plnič používáš. Ty jemnější plniče (jako ty moje dinitroly) se celkem hezky dají nalít, a není to zase taková dřina to vybrousit. Ale na druhou stranu když ho naliju na rovnou kapotu nebo dveře od automobilu a brousím excentrem tak se taky dost často probrušuji a to i na rovné ploše.

No hold člověk musí taky dobře volit výběr plniče dle potenciálu dílu.

Tak na okraj, jak jsem napsal už dříve stříkám taky na nebroušený plnič. Ale myslím na Spraymax, kterým dodatečně zalívám věci které nelze tak pěkně vybrousit. Ale to už víš, neměl jsem na fotky ještě čas.

Hele jakej máš excentr?

Vše kolem lakování 11. kvě 2011 08:55 #72857

muj excentr nestojí za řeč eletrickej Bosch pex400 AE ,125mm prumer
ta práca s ním je fakt strašná,jenomže pneumatickej nemam a navic kdybych ho měl tak bych musel mít kompresor tak s 200 litrovym zásobníkem vzduchu. :snoty:
ještě jsem viděl že v některejch lakovnách používají festool :ugeek: snad někdy nebudu vědět co s penězma a hodim zase investici \:D/
i když jako truhlář bych dobrej excentr využil,tak uvidíme :-k
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

Vše kolem lakování 11. kvě 2011 16:37 #72878

Zcela tě chápu protože cca. půl roku jsem dělal s tzv. elektrickým PARKSIDE. Skoro to stejný jako Bosch. Doslova úmorná práce. Staré laky to nebrousilo, hrany to ničilo. O broušení plniče ani nemluvím.

Hele ale nejde ani tak o to aby to bylo pneumatické, dělal jsem už i s elektrickým Festool nebo Rotax či jak se to nadává a ta práce byla vážně super! Dělal jsem i se vzduchovým Festool (pouhopouhý hříbek do ruky. Váha minimální, práce dokonalá.)

Nemluvím ani o tom že k excentru potřebuješ i změkčující mezipodložku na broušení nerovných povrchů.

Můžu ti doporučit? Jednou jsem byl v Baumaxu. Měli tam excentrickou brusku MAKITA BO5031K ve slevě z nějakých 4000 kč na 3100 kč. Ve stojanu tam byl zkušební model. Řikám si, hmm že bych se na něho podíval? Tak jsem to vzal do ruky (taky ten excentr je pouze takový hříbek, ideálně do ruky.) Dokonce jsem měl možnost si i vyzkoušet jak pracuje přímo v tom obchodě ...

... nezaváhal jsem! Šel jsem domů i s excentrem. Není zrovna levný, ty 4000 kč za normální cenu bych za něho nikdy nedal ale řeknu ti ta kvalita práce s tímto přístrojem se rovná (a to nežertuji) kvalitnímu vzduchem hnanému excentru! Je to vážně pravda. Ten excentr má váhu něco málo přes kilo, žádné vibrace, regulaci otáčet, ideálně padne do ruky ... nemá žádné pitomé ručky a brusný výkon s použitím kvalitních kotoučů je vážně výborný. Přesné a rovné broušení se stalo radost, na plniče si hodím na kolečku 1 a kapoty, dveře atd. mám za pár minutek vybroušené tak že bych se i nebál na to lít lak.

MAKITA BO5031K - moje hodnocení: Výborný pomocník i do lakovny.

Vše kolem lakování 11. kvě 2011 21:36 #72903

Jo jinak kluci, pátek dělám box takže se těšte na fotky té motorky kterou jsem připravoval. Doufám že nebude nějakej slejvák nebo krupička.

Hlavně si řádně připravit "vercajg" Večerní idelka v obýváku u TV :-D

Vše kolem lakování 12. kvě 2011 21:04 #72978

• ARYS
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Čau, nemáte prosim někdo představu, kolik by stálo nalakování předního i zadního černého pastového nárazníku? Orientační cena, barva třeba červená. Díky.
VW T4 Multivan 2,5TDi, 2000

Vše kolem lakování 12. kvě 2011 22:56 #72991

V normální lakovně cena za kus od 2500 kč. Jestli chceš udělám ti jeden za 1300 kč. A rozhodně pečlivěji a kvalitněji oproti nějaké lakovně.

Vše kolem lakování 12. kvě 2011 23:01 #72992

• ARYS
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díky za nabídku, zatim se jen informuji.
VW T4 Multivan 2,5TDi, 2000

Vše kolem lakování 16. kvě 2011 21:35 #73234

Takže jestli někdo vůbec sleduje tuto diskuzi a koukal trošku dozadu na ty plasty v bílém plniči tak zde je hotový výrobek (omlouvám se za ty fotky ale bylo to dost na rychlo.)

Kompletní nalakování i s vařením plastu, přípravou za použití materiálu Dinitrol a laku MaxMayer a to vše si cením na 7000 kč. (Včetně demontáže a zpětné montáže s výměnou všech starých šroubů za hezké nové nerezové imbusky.) Myslím si že je to super! Až to bude komplet ještě přidám foto. Omlouvám se že nejsou fotky z boxu ale foťák jsem nechal doma :-( Škoda.

Vše kolem lakování 16. kvě 2011 21:49 #73236

• andula
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Co takhle fotečka nalitého blatníku nebo dveří na Téčko by nebyla, když jsme na transporterclubu, tímhle si dělej reklamu na motorkáři.cz
Potkalo mě štěstí­, řeklo uhni a šlo dál.

Vygenerováno za 0.179 sekund

Login