Chtěl bych vám poděkovat za účast i příjemnou společnost. Bohužel došlo k několika náhodným událostem, které ovlivnily průběh a nevím nakolik lze za to připisovat vinu či spíše nedůslednost jen organizátorům.
V první řadě bych chtěl říci, že sobotní akce byla rozplánována téměř na minuty a určitá ranní liknavost účastníků a opožděný odjezd z kempu proti původnímu harmonogramu způsobila jednak že místo dvou rozjížděk sprintů bylo nutno pořádat jenom jednu, neboť na druhou už nezbyl původně plánovaný, avšak lelkováním zmařený čas. Fakt je, že každý klub má trošku jinou kulturu a musím říci, že tady jsem přemýšlel asi více jako člen Hyundaiklubu a nedošlo mi, že to může být trošku ve skutečnosti i trošku jinak, neboť hlavně Radek Horka (někteří ho znáte z r. 2012) a co na tuto akci na poslední chvíli odmítl přijet a co Hyundaiclub klub vede, si za ty léta vycvičil lidi tak, že když se řekne, že je něco v určitou minutu, pak to taky v určitou minutu je a všichni, kdo tam chtějí být tam jsou. (Jak to bude dál nevím, oba dva letos od června ve vedení klubu končíme a nebudeme kandidovat do funkcí pro další období.) To se týkalo jak sobotního odjezdu z kempu, tak příjezdu na hrad Křivoklát, kde jsme měli zamluvenou prohlídku jen pro nás (bez cizích lidí) a tak jsme si to nakonec užili jen v počtu 8.
K uzávěře v poslední části závodu mám trošku smíšené pocity, protože jsem o tomto druhém závodě, který byl zřejmě oficiální a uzavírala se při něm trať jsem nevěděl, nebyl nijak veřejně prezentován ani propagován a když nemám žádnou informaci, nemůžu předem reagovat. Něco podobného se nám stalo i při závodě v r. 2012, ale tam jsem z tisku zjistil, že kolem Jihlavy se pojede nějaký závod, pořadatelem byla PČR v Jihlavě a s těmi policajty byla skvělá domluva, ten hlavní organizátor od nich byl podobný motoristický zažranec jako my, přesně jsme si řekli, jaká jsou styčná místa (a byla taková) a čas akce jsme pak stanovili, abychom se vůbec nepotkali (oni o trochu dříve, my naopak později). A povedlo se.
Nejhorší lapsus myslím byl v té hospodě v Berouně, než jsem tam pustil vás, nejdříve jsem tam pořádal 2 menší hyundajské akce a vždy to proběhlo skvěle. Budu tedy psát oficiální stížnost majitelce Pivovaru a budu jí tlumočit to, co jste mi v neděli někteří řekli. Skutečně chování obsluhy bylo hanebné, nemakala, lenost z nich tekla jako sliz, největší část večera strávila za barem v družné zábavě s několika asi hosty a současně asi i kamarády. Tenhle personál je ale zřejmě nový, naposledy jsem tam byl v listopadu 2013, protože já nejsem hospodský povaleč, ale tihle lidi tam nebyli a nikdy před tím jsem je tam neviděl. V každém případě jsem s majitelkou předem přesně dohodl, jak má vše probíhat po našem příchodu a nebylo to dodrženo ze strany hospody s výjímkou toho, že počet rezervovaných míst odpovídal objednávce.
Pak mi Hafa naštvaně řekl, že mi někteří z vás vyčítají, že jsem cestou z kempu v Berouně do hospody jel jako prase a nikdo mi nestačil. Takže: původně jsem do kempu vůbec neměl jet, nebyl důvod, byli jste instruování, že do hospody máte dorazit sami a dostali jste k tomu mapku jak pro cestu autem, tak pro cestu pěšky a já původně uvažoval, že z cíle pojedu rovnou do hospody, když před tím doma naložím manželku. My jsme s Ondrou potřebovali hlavně včas spočítat výsledky závodu. Jenže kempař mi volal, že tam jsou nějaké organizační potíže, takže jsem tam musel odvézt Ondru, když se o to nepostaral na místě nikdo z vás a než jsem tam přijel vlastně jsme něvěděli, v čem je podstata problému neb jsme steskům kempaře tak nějak do telefonu nerozuměli. (Šlo o klíče a žetony do umyváren.) Při odjezdu jsem si všiml, že se za mě nalepilo pár téček, nevím ani kolik , ale po cestě až na jedno všechna ostatní odpadla. Já fakt nikoho nikam nevedl a proto jsem jel jak mi příroda poručila.