tak problém dnes úspěšně vyřešen,udělal jsem si výlet k jednomu člověku co se tímto zabývá a za 4 stovky mi sdělil pin a navigaci rozchodil \

/
ale byla docela sranda se těžce zahloubat do zjištování pinu,prolezl jsem mraky diskuzí na internetu projel ještě víc nejrůznějších odkazú.dokonce jsem našel i takové experty co vám mejlem pošlou pin když jim pošlete výrobní číslo :-AD(A nepřišlo nic.dokonce jsem se jako hodně dalších lidí napálil na najrůznější kalkulačky pinu-stáhnete program zadáte vin rádia a vygeneruje vám to pin kod,kulovy...a už vůbec nevěřte nesmyslům typu vw code calculator 1,0-ta radost když se vám objeví začátek VINu rádia stejný jako máte na autorádiu,zadáte 9 číslic a ejhle nejde zadat jedno písmeno a jste v kopru :-AD(A takže strýček google to jistí a hned člověk vidí že i ostatní naletěli a jsou o tom celé diskuze #-o
tak hledáte novější verzi kalkulačky atd,dokud má člověk výdrž a baví ho to...mě to bavilo asi tak do jedné do rána a nepřišel jsem na nic,teda kromě odpovědí že vám pin sdělí příjmací technik VW aut.servisu a nebo pár VIP smrtelníků ktří z navi pin dostanou na stole =D>
obdivuju lidi kteří dovedou takovéto zázraky =D>
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2
zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...