Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 18. čen 2020 17:17 #198139

Jakou sadu si kupoval? Mám pocit, že se ty výškáče musí nalepit tavnou pistolí.
Fiat Ducato 2.5 TD 85 kW 1995
Vw LT 35 2.5 TDI 80 kW AVR 2003
Vw T5 Transporter Kombi 2.5 TDI 96 kW AXD 2004
Iveco Daily 35C17 3.0 125 kW 2016

„Kdo se bojí pédéčka, nesmí do lesa“ :D

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 18. čen 2020 17:20 #198140

A k basovým jsou potřeba podložky ;)

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 18. čen 2020 17:47 #198141

• Macků
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Koupil jsem jen základ protože mi hlavně šlo o to aby hráli. Tak doufám že budu spokojenej. www.ahifi.cz/reproduktory-do-volkswagen-transporter-t5-c-1.html
Rovnou jsem trochu vytlumil dveře a zítra jak přijde adapter dam to tam. Mysliš výškáče zkompletovat a přilepit je misto puvodních normalně silikonem? To se mi zdá děsný ale na druhou stranu rychlé, taky přemyšlim že tam ještě nechám ty výškáče původní než něco vymyslím protože s tim silikonem se mi to moc dělat nechce.
T5 1.9 TDI AXB 77kw

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 18. čen 2020 17:51 #198143

Píšou tam: Výškové reproduktory je nutné uchytit do originálního umístění, například pomocí tavné pistole
Takže asi jo ;)
Jinak ještě v popisu je: Součástí balení nejsou šrouby potřebné pro připevnění podložek ke dveřím vozidla, tak je budeš muset dokoupit, jestli je nemáš ;)

Hrát to bude určitě lépe jak originál, kdyžtak potom dej vědět :)

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 18. čen 2020 18:32 #198144

• Macků
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Podložky jsem připevnil nýtama stejně tak jak byli udělané ty původní a repraky dam do podložek asi taky šroubama co už tam byli. A s těma výškáčema si to ještě rozmyslím. :D
T5 1.9 TDI AXB 77kw

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 20. čen 2020 11:07 #198161

• Macků
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak po několika dnech trápení a strachu o dveře mé T5 se mi povedlo vytlumit a zapojit středobasy. K újmě přišlo akorád pár úchytů tapecíru ale ty už jsou obědnané a i bez nich to drží.
Zvuk je podstatně lepší, ted mám chut sedět v autě a jen poslouchat hudbu. Chystám se ještě vymyslet ty výškáče v palubce protože myslim že odměna bude stát za to.
Děkuji vám za rady a názory.
Boužel při této montáži vůbec nebylo pomyšlení něco fotit takže ani ja nemam jedinou fotku.
Ale zbylo mi pár plátů Antivibračních nalepovacích desek, nepřeháněl jsem to tak aby byl každy kousek zalepený a hlavně na mezeru mezi dveřmi jsem dal jenom pár kousků, více jsem použil na samotný plech pod tapecem.
Na přivrtání dřevěných podložek dodaných výrobcem jsem nakonec opravdu musel použít vlastní šrouby načež jsem musel vyvrtat nové otvory. pod to jsem dal silikon a uchytil.
T5 1.9 TDI AXB 77kw

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 20. čen 2020 21:34 #198168

Jojo, to odhlučnění dělá velký rozdíl.
Dveře bez toho strašně vibrujou a ubírá to na kvalitě celkového zvuku ;)

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 08. čec 2020 12:20 #198411

No, úplně tak jednoduchý "zapojit na místo původních" to není. Přitáhnout novou kabeláž od výškáčů pro frekvenční rozbočovač, nabastlit rozbočovače někam pod palubku, vytlumit dveře, vyměnit středobasové reproduktory...

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 25. čec 2020 13:16 #198548

• Macků
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak ještě pridávám co jsem vcera objevil pri rekonstrujci kuchyňky :-D něco o čem jsem nevěděl a me bylo hned divné k čemu je ten ovladač u sedadla:-D
T5 1.9 TDI AXB 77kw
Přílohy:

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 09. zář 2021 22:29 #203462

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T5_r.v.2013_motor 2,0 l - 75 kW TDI
  • Obdržená poděkování 3
Koupil jsem nový reproduktory a abych to měl při jednom, tak jsem se zrovna vrhnul na vytlumení dveří.
Začal jsem s vytlumením pravého zadního podběhu (zatím jen zevnitř) a pokračoval pravými předními dveřmi. Důvod byl ten, že jsem se rozhodl využít originální repráky z předních dveří do zadní části vozu.
Po odvrtání nýtů držících plastový rámeček originálního repráku jsem byl trochu překvapen, protože jsem zjistil, že mám jiný rozměr MDF podložek pro nové reproduktory. Volal jsem dodavateli a ten mi řekl, že to je divný, protože mi dal ty co již několikrát sám montoval do T5 a větší prostě nemá. Obvyklé prý je že jsou stejné jako do Oktávky. Tak tedy né u mě, ale naštěstí nebyl rozdíl tak velký, takže jsem kleštěma ohnul lem vylisovaného otvoru pro reprák (vždy jen v místě uchycení) a tím jsem získal nějaký ten milimetřík navíc, abych tam mohl vyvrtat nové díry a přinýtovat MDF podložku.
Nejdříve jsem vylepil vnitřní část dveří (venkovní stěnu) protivybračním materiálem s hliníkovou fólií (Použil jsem tloušťku 1,5mm). Následně hluk pohlcujícím pěnovým neoprenem 15mm.
Pak jsem přidělal ten MDF kroužek, přišrouboval dekl vnitřní části dveří a taky ho polepil tím protivybračním. Některé malé odřezky obou izolací jsem ještě bodově nalepil zevnitř na plochy, které by mohly vibrovat. Na fotce mám ještě nedoděláno, protože už byla tma, tak dám fotku finálně dolepeného a osazeného díla až zítra.
Ucvaknul jsem původní konektor, který využiju vzadu a naletoval jsem kousek kabelu k reproduktoru. Spoje do smršťovačky, kablík protáhl průchodkou dovnitř dveří, a na reproduktor jsem kontakty opět přiletoval, aby jsem měl jistotu kvalitního spoje.
Víc jsem toho nestihl zítra budu pokračovat.
PS: Sorry, nevím jak otočit přiloženou fotku, tak jsou poslední tři sklopený.
Přílohy:

Naposledy změněno: od Patrol.

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 09. zář 2021 22:55 #203463

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Ještě dodám dva poznatky z montáže.
První je taková vychytávka. Na fotogtafii zadního podběhu vidíte bílou konstrukci, která bude jako podpěra pro desku postele. V potřebné výšce je ve stěně prolis s pojezdem bočních dveří. Kolejnice pojezdu je přichycená nýtovací závitovou vložkou, která trčí do stěny, tak jsem na ní zvrchu vyříznul závit M10 a použil jí jako šroub pro uchycení konstrukce.

Druhý poznatek je, že při demontáži tapecírungu mi některé ty plastové rozvírací nýty zůstaly zacvaklé ve dveřích a vyškubly se ze zářezu v tapecírungu.

Abych je dostal ze dveří bylo potřeba je něčím podebrat a jejich povysunutím uvolnit. Držely fakt fest takže se nedivím, že se plastový zářez prohnul, aniž by to nýt odjistilo. Pro vytažení jsem použil tarý klíč na kolo, který má přesně ten správný zářez a je dostatečně pevný pro odjištění nýtu.
Přílohy:

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 10. zář 2021 08:05 #203465

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 206
S temahle VW prichytkama valci kazdy, je to neskutecne slozity bazmek. Ja je vyndavam plastovou vidlickou
www.mojedilna.cz/data/imgauto/2/0/sada-p...-quatros-qs14200.jpg (druha odspoda). Obcas jsou ty cudly ale tak daleko od kraje a jeste za "rohem" ze to proste jinak nez vytrhnout nejde.
Co se tyce diry na repro, tak ja mam vzdalnost nytu na repro pres stred 21cm.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 10. zář 2021 15:50 #203479

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
To Covex: Jó mít to správné nářadí je vždycky nejlepší, ale doufám, že do dveří nepolezu moc často, tak jsem se zatím nedostal k tomu, že bych si objednal speciální vercajk.
S nýtama 21cm od sebe jsi mě potěšil, protože tedy nejsem výjmka, jen můj dodavatel podložek MDF kecá, nebo neví. Každopádně vyřešeno i s těmi podložkami pro Oktávii.

Takže zde je slíbené foto vytlumených dveří.

Ještě jsem je musel jednou rozebrat, protože další překvapení bylo, že v palubce nebyl žádnej vejškáč. Musel jsem tedy protáhnout kablík z kapsy pro vejškáč do dveří a tam to napájet na reproduktor. Krabičku s kondíkem, nebo čím to odfiltrovává pro vejškáč, jsem strčil taky do tý kapsy, když se to tam vešlo. Mám teda trochu obavu, jestli tam na palubce pro to není moc horko, ale pro případnou výměnu je k tomu teď rozhodně nejlepší přístup. Lípnul jsem přes krabičku ořezek tlumící fólie, protože má na povrchu AL fólii, tak by to mohlo trochu odrazit žár.
Přílohy:

Naposledy změněno: od Patrol.

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 12. zář 2021 00:37 #203493

• Patrol
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Pro úplnost dodám ještě foto levých dveří.

Taky kombinace původního tlumení a doplněný neopren v tapecírungu.

Ve dveřích mě zaujal jeden nezapojenej konektor, evidentně koaxiál. Nevíte na co to je?

Další poznatek - Dveře řidiče byly zevnitř silně zablemcaný voskem. Jako dobrá konzervace, ale patrně půjde o to, že do dveří oknem protejká voda, takže po několika průjezdech myčkou se voda odpařila, ale zůstal tam ten leštící vosk. Jestli do dveří teče, tak by to nebylo dobře. :-(
Přílohy:

výměna repro - přední dveře VW T5 Transporter 12. zář 2021 08:47 #203496

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 206
Co to je za konektor nevim. Zkus to najit podle cisla dilu.
Do kazdych dveri u auta tece, to je naprosto normalni, protoze stahovaci okna nikdy netesni na 100%. Konstrukcne ovsem musi byt udelana tak, aby voda protekla a dole vytekla (proto tam jsou diry a ty maji byt volne). Vnitrni uprava voskem (resistin apod.) je v tomto smeru zadouci a dost pochybuju, ze je to zbytek z mycky.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Vygenerováno za 0.711 sekund

Login