Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: zapojení RCD 510 na ISO

zapojení RCD 510 na ISO 12. říj 2011 21:29 #80908

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Asi mám problém.
Mám T5 GP transporter, koupený s autoradiem, které instaloval prodejce, ne továrna. Konektor je ISO (jsem lama, ale pochopil jsem, že to jsou dva obdélníčky - hnědý a šedý, každý s 8 jazýčky).
A mám taky nově rádio RCD 510 s konektorem delta 6 (velká potvora, schema je naštěstí na radiu, 2x8 jazýčků a 2x 2x6 pinů).
A teď jak to propojit? Z toho, co jsem pochytil je třeba přepojit dráty z ISO konektorů do delta 6 konektoru. Dokonce snad je na stávajícím ISO i CAN-bus. A rozdvojit anténu.
Jistý si ale vůbec nejsem, a manuálně to asi taky nebude easy.
Můžete prosím někdo poradit? Díky.
zkusím dotlačit fotky příslušných konců ( kromě mého, ten je jasný, jsem v pr..)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 12. říj 2011 21:56 #80913

  • karlosVW
  • Avatar uživatele karlosVW
  • OFFLINE
  • Člen clubu 2016
  • Příspěvky: 4236
  • Obdržená poděkování 27
  • Karma: 6
to se mi nezdá..pokud máš GPčko,tak ty měly i u aut prodávaných bez origo rádia velký MOST konektor s anténou FAKRA. Zkus zalovit v palubovce...jdi po té kabeláži co vidíš jestli nenajdeš to co hledáš.....origo připojovací kabel VW a na něm píchnutou redukci.
Pokud to tak bude,tak se to rozpojuje vyklopením plastové kolíbky ...nikoliv tahem od sebe.
Na antenu zřejmě existuje rozdvojka,ale nedělal bych to.Zapoj jen jeden anténní vstup nejprve.

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 21:02 #81020

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Málem jsem si zlomil prsty o tachometr zezadu, ale quadlock jsem nevydoloval. Zato jsem pořídil propojku na HF sadu, která má QL samce a ISO samici, a jal se to přepojit. Kromě rozpíchaných bříšek jsem vyrobil i cosi jako kabel. A teď to hlavní, po připojení a otočení klíče v zapalování to:
- dělá zvuky, jak se uvnitř rádia cosi hýbe, buď vetřelec, nebo mechanika CD
- nereaguje na tlačítka ani hlasové příkazy včetně nadávek
Ještě se mi v mezičase podařilo vypálit jednu pojistku, ale to je jen drobnost.
A nyní obrazem:
Zrobená propojka

Tohle jde z auta

Detail ISO A (možná B, prostě nereproduktorového) konektoru

tady je asi zakopaný pes, myslím, že piny jsou:
1 - can bus+ (low)
2 - mute? - do rcd510 jsem raději nezapojoval, na radiu je na tomhle pinu CODE
3 - can bus- (high)
4 - antena - do rcd510 nezapojuji
5,6 - volné
7,8 - +12V a zem

Schema zapojení QL na radiu

Kvíz na závěr: co je ku.va špatně?
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 21:08 #81021

  • karlosVW
  • Avatar uživatele karlosVW
  • OFFLINE
  • Člen clubu 2016
  • Příspěvky: 4236
  • Obdržená poděkování 27
  • Karma: 6
takže jsi měl opravdu malé ISO konektory za rádiem origo? Bez redukce?
Jinak na toto se dá koupit origo redukce...ale samo,že stojí víc než si to předělat.

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 21:24 #81024

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Jsem z toho trochu jelen, ale vypadá to tak. Auto bylo z továrny bez rádia, jestli mělo přípravu, nevím. Rádio dodělával prodejce.
Nevíš prosím Karlosi, proč to nejde? Je problém v tom pinu Code? Nebo přehozený Can Bus (ten jsem zkoušel tak i opačně a výsledke stejný)?
Určitě po mě to radio bude chtít pin code, až se rozsvítí. Zatím je ale bohužel problém právě to rozsvícení. Ještě mě napadá, jestli nemůže být problém v ŘJ, někde něco zakázaného?

edit: mr.google má možná stopu :)
http://www.jewuwa.de/T5/T5_Doku/Radios-VW-T5.pdf
Poslední úprava: 13. říj 2011 21:37 od Anonymous.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 21:30 #81025

  • karlosVW
  • Avatar uživatele karlosVW
  • OFFLINE
  • Člen clubu 2016
  • Příspěvky: 4236
  • Obdržená poděkování 27
  • Karma: 6
tady ten Lukáš Král (608736078) www.extrem-audio.cz je z Prahy a on měl společně v nájmu dílnu s klukem co se pořád vrtal v originálních rádiích...zkus se ho zeptat. Kontakt máš od Karla z Autohifi Liberec

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 23:01 #81041

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Karlosi díky, zkusím a dám vědět, jak to dopadlo. Doufám, že to neskončí jak s tempomatem, který jsem raději prodal :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 13. říj 2011 23:17 #81042

  • karlosVW
  • Avatar uživatele karlosVW
  • OFFLINE
  • Člen clubu 2016
  • Příspěvky: 4236
  • Obdržená poděkování 27
  • Karma: 6
no...to je taky možné...a nakonec možná skončíš u tohohle
http://www.soundshop.cz/1559-kenwood-dnx-4280bt.html
Tclub cena 17500,- s DPH
nebo jedna výprodejovka přímo namíru do GP
http://www.soundshop.cz/392-kenwood-dnx520vbt.html

VW T1/09.1962/22kW
šnečí budka s motorem/109kW/Black Edition

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

zapojení RCD 510 na ISO 14. říj 2011 16:23 #81097

  • Anonymous
  • Avatar uživatele Anonymous
Pan Král je king, už hraju. Sice jen pokud běží motor, ale to se snad doladí. A furt mačkám pin. Nicméně hraju. Díky za pomoc.
Problém byl v pinu č. 16 - SAFE/Code, což není nic jiného, než +12V.

edit: Už je všechno ok a rádio funguje, jak má. S pomocí kamaráda a jeho osciloskopu byl nalezen +12V stálý a přepojeny prohozené CANy. Jen mě překvapuje, že přes rádio nejde načipovat ŘJ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.190 sekund

Login