Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Chorvatsko - jezdit tam vůbec?

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 03. říj 2015 19:59 #159347

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
TK: Pěkně napsané, jestli se někde sejdeme na srazu, rád bych si něco poslechl o Rumunsku, že by jsme se tam příště podívali.
VW T4 syncro 2,5TDI 75kW r.v. 2000

A-team (Almara team)

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 03. říj 2015 20:38 #159348

• TK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 40
Určitě se na nějakém srazu sejdeme a pokecáme. Tento rok byl pro nás s manželkou přelomový co se týče způsobu života a tak jsme neměli moc času na srazy, ale příští rok to určitě napravíme.
Burstner polointegrál 7,4 m - Fiat Ducato 2,3 103 kW
Fiat Ducato Panorama 2,3 109 kW - prodáno
T4 75 kW Multivan - powered by Dieselpower - 100 kW - prodáno :-(
Knaus Eurostar 500 TF - prodáno
Škoda Fabia RS 216 PS - soutěžní speciál - HW - Král rallye team + SW - Dieselpower - prodáno :-(

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 05. říj 2015 09:51 #159361

• Espero
  • Avatar uživatele Espero Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
My po letošní zkušenosti s Chorvatskem taky už nechceme. U mě nastaly podobné problémy s manželkou, leč takové, že ode mne odešla a nechala mi 2 děti na plnou palbu a našla si jiného. Stal se ze mě mamiňák samoživitel. Takže už budu dál jezdit nejspíš jen s dětmi. V dané souvislost, jak jsi byl v Rumunsku spokojený s hygienou, přiznám se, že Rum. a Bulh. jsou zatím země, které jsem nenavštívil a zvěsti jsou různé. Pro příští rok mám v mysli buď Německo, (o tom si popvídám právě o tomto víkendu u piva přímo s Němci, aby mi případně doporučili zajímavosti, neb jedu na Německý značkový sraz, kam mě pozvali), nebo právě Rumunsko.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 05. říj 2015 10:25 #159364

• TK
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 40
V Rumunsku jsme byli ve dvouch kempech. Jeden byl na cestě mezi hradem Poienari kde žil "Drákula" a Brašovem kde je hrad Bran (tam se film Drákula točil). Byl to malý kemp mimo hlavní tah za 30 lei na noc a byl úplně v poho. Sociálky slušný až nadprůměrný a jak jsem psal ochota personálu na 1*. Druhý byl přímo v Brašově a to je městečko které je jadna velká fabryka na prachy a podle toho to taky vypadalo. Kemp super, sociálky super včetně praček, restaurace. Cena 60 lei na noc. Jinak jsme nocovali na divoko a taky pohoda. Je pravdou, že si rumuni s pořádkem a čistotou moc hlavu nedělaji, ale kempy byly fakt slušný. Po cestě jsme jedli v restauracích a až na to, že vaří pro nás velice skromná nebo možná jen zvláštní jídla, bylo taky všechno OK. Rumunska se nemusíš vůbec bát. Je to krásná země ve které se vrátíš o nějakou desítku let v čase z5 ale je to tam super. Vesničky jsou jak z minulého století, ale jak zavítáš do města tak je to jako u nás. Přihodím foto kempů. První dvě fotky jsou z toho menšího za 30 lei a ten druhý je přímo v Brašově.
Burstner polointegrál 7,4 m - Fiat Ducato 2,3 103 kW
Fiat Ducato Panorama 2,3 109 kW - prodáno
T4 75 kW Multivan - powered by Dieselpower - 100 kW - prodáno :-(
Knaus Eurostar 500 TF - prodáno
Škoda Fabia RS 216 PS - soutěžní speciál - HW - Král rallye team + SW - Dieselpower - prodáno :-(
Přílohy:

Naposledy změněno: od TK.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 05. říj 2015 10:42 #159365

• Espero
  • Avatar uživatele Espero Autor tématu
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Dík, tak to je docela přijatelné, podle toho co píšeš.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 26. čec 2017 17:37 #178618

• TOM80
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Kluci nemá někdo k zapůjčení ENC krabičku kategorie II. v termínu 18.8.-2.9.2017 Ostrava a okolí.

Předem díky, Tom

Naposledy změněno: od TOM80.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 26. čec 2017 19:28 #178619

• fifac
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 19
Také mám namířeno do chorvatska po 20.8. ... Nezapůjčil by někdo ENC? cca do 2.9.
VW Multivan T5 2.5 TDi 128kW 4Motion Highline 2005
ex Grand Espace IV 2.2 DCi Privileg 2004 .. za jeho cenu mám jiný motor ve VW
ex VW Transporter T4 2.5 TDi LBW 9míst bus
ex Opel Omega 2.3TD
ex Opel Rekord 2.3
ex Škoda 120 GLS

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 03. srp 2017 20:19 #178798

• TOM80
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0

TOM80 napsal: Kluci nemá někdo k zapůjčení ENC krabičku kategorie II. v termínu 18.8.-2.9.2017 Ostrava a okolí.

Předem díky, Tom

Nikdo tam nejezdí, nemá, nepůjčí??? :(

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 13. čec 2018 22:48 #186123

• Cuy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Kat. II. má málokdo. Ani na chorvatském fóru ji nemají k zapůjčení.
Já tedy jezdím HR roky. Aparmány, Hotel, poslední dobou jen kempy. Nemůžu říct křivého slova. Je rozdíl Istrie (i cenami a přístupem) a Dalmácie. Plus nároky na výdaje na cestu. Ostrovy nevyjímaje. Jelikož jsem si udělal postel nově do T5, tak se velmi teším i na slovinsko. Máme 3letého špunta a ho to děsně baví, takže za mě kempy, kempy u moře a kde jinde než v H|R .)
Ps: s kempy v ČR mám zase já špatnou zkušenost.
VW T5 1.9 tdi 77kw

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 19. čec 2019 10:34 #193466

• TOM80
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Asi je to tak, jak píšeš....každopádně to zkusím znovu :cheer:

Nepůjčí někdo ENC krabičku kategorie II. v termínu 16.8.-31.8.2019?? Zálohu respektuji B)

Naposledy změněno: od TOM80.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 14. srp 2019 22:12 #193899

• mape33
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Dělám co mě baví.
  • Obdržená poděkování 30
Nechce někdo za polovinu slovinskou známku při cestě z Chorvatska.... Mám ji šetrné nalepenou a jsem dnes na cestě..... Platí ode dneška 7 dní.....
Budu kousek od Splitu....
VW T5 Multivan 2.5 TDI 128 kW prodáno
Citroen jumper 2,2hdi 88kw obytný speciál
Škoda Octavia I 2.0 MPI +LPG
Škoda Superb 2.0 tdi-cr
125kw
Škoda Fabia I 1.4 MPI+LPG(darována)

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 26. srp 2019 15:31 #194045

Tak máme za sebou týdenní dovču na Istrii v Ičiči . Cesta tam přes noc v pátek, s rakouskou dálniční známkou z Prahy přes Linz, Klagenfurt na Ferlach. Cestou jeden tunel za cca 5,5Euro. Po Slovinsku a Chorvatsku po neplacených cestách. Cesta trvala i se všemi pauzami cca 10 hodin. Hraniční přechod Starod bez čekání, ukázaný občanky a odmávnuto. Spotřeba cca 6,8l
Tři děti, dva dospělí, 1x T6 California 110KW.
Bydlení v Kemp Opatia, sociálky čistý, denně uklízený, teplá sprcha, za relativně levno, při platbě hotově a eurech dali slevu cca 20% z ceníku. Klidný kemp. žádný večírky, žádná hospoda, kiosek, nic. Za vším se muselo do města, což je cca 40 schodů do přístavu a na pláž a cca 5 minut ke konzumu.
Koupání klasicky na betonu, místy kamínky. Vše tam funguje tak nějak po Chorvatku :-)
Cesta zpět v sobotu přes den, mimo placené úseky Chorvatsko, Slovinsko, Itálii směr na Plöcken Pass aby si děti užili stoupání do průsmyku. Zbytek cesty klasicky po Rakousku, směr Salcburk, Linz a Praha. Tauern tunel za 12Euro a dálniční rakouská známka. Cestou zdržení na hraničním přechodu CRO/SLO Jelovice - Podgorje (má otevírací dobu jen z přes den) cca 40 minut, (Pečlivá kontrola dokladů a počtu lidí) jedna velká jídelní pauza cca hodina. Cesta se všemi pauzami cca 13 hodin. Spotřeba cca 7,8l
Transporter T5 2007 1,9TDi, 77KW - prodáno
Octavia II 1,9TDI 2005 - prodáno
VW Caddy Maxi Family 2.0 75kW - prodáno
Saab 9-5 Aero, 2,3 196kW
VW California Beach T6 2.0. 110kW

Naposledy změněno: od Radek Mika.

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 02. zář 2021 09:21 #203178

Výlet na týdenní pobyt do Chorvatska na ostrov Hvar s T6 2,0TDi 75kW 5q, obsazenost 6lidí plně naložená. Nalítáno celkem 2510km cesta 11,5 hodiny na Makarskou.
Spotřeba nafty dálnice 7,1, pojižďky po serpentinách ostrova a městečkách cca 8-9l.
Celkem spáleno 190l nafty tj průměrná spotřeba 7,6l. (sám s partnerkou bych o moc lepší spotřebu stejně neměl)
Dálnice s krabičkou určenou ENC pro osobáky do 190cm výšky, výška auta 195cm a závora ENC neřeší a auto pustí.
Trajekty v HR s autem do délky 5m je za cenu osobáku.

Pro srovnání s kámošovou Caravellou long 2,0 110kW 7q DSG jezdíme 9litrů

Za mne štreka jako blázen, ale na ostrově v osamělé zátoce, kde jsem byl už po čtvrté a ten klid oproti dovolené na pevnině se nedá srovnat.
Výletu zdar
Přílohy:

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 11. čen 2022 20:53 #206662

Jezdime kazdorocne uz nekolik let na jedno misto vesnice Zablace u Sibeniku, apartman do 100 metru od more. Letos jedem zas jezdili jsme osobakem protoze jsme 3 ale letos sem poridil caravellu tak uvidim cim nakonec pojedem.
Ve vesnici bar pizzerie knajpa pekarna samoska kousek od vesnice komplex solaris a kdyztak sibenik cca 4km
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)

Chorvatsko - jezdit tam vůbec? 18. srp 2022 03:20 #207117

Zdravime z jadranu je to tu super jako vzdy.
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)
Přílohy:

Vygenerováno za 0.313 sekund

Login