Letos jsme tam chtěli právě takovu trasou (Rakousko, Maďarsko, Chorvatsko, Černá Hora, Albánie) jet (už s rekonstruovaným přívěsem za autem, spaní na divoko u jónského moře), jenže nám to zatrhli doktoři, nejmenší kluk byl opět v květnu na už na 2. několikahodinové operaci hlavy zevnitř a při kontrole minulý týden nám nedoporučili tak dlouhou cestu vzhledem k tomu, že může trpět vysokou únavností a bolestmi z vibrací vozu za jízdy. Přece jenom od nás to je na místo které jsem vybral nějakých 1820 km. Chtěli jsme jet tak na přelomu července a srpna na 3 týdny. (Obdobně nám zatrhli nápad na italský road trip.)
Pro letošek nám doporučili co možná nejkratší cestu k moři (ale to moře mu nopak moc doporučují) a proto pojedeme na Hvar do soukromého kempu v podstatě téměř v pustině asi 5 km vzdušnou čarou od města Hvar. Je to tam jenom 1080 km. I tak musíme počítat s přestávkami v jízdě, pokud by měl potíže na dobu až se mu to opět uklidní. Pobyt to bude v podstatě léčebného typu, což pro mne osobně moc není. Budeme jezdit pro jídlo do Jelsy nebo na Hvar a uděláme si tam jen pár výletů po ostrově a pak lodí na Vis.
V tom Řecku je málo kempů a na tom místě, které jsem původně pro sebe vybral (je to nedaleko přístavu tuším Preveza) jsou u pláží eukalyptové lesíky, kde se dá v pohodě přebývat, u lesíka je místní silnička a pak hned dlouhá pláž, nákupy a restaurace v blízkých osadách. Nikdo tam prý spaní nadivoko nestíhá.
V Řecku jsem byl jen na Rhodosu už před asi 10 lety letadlem, tam jsem si pak půjčil auto skoro na celý pobyt. Zkušenosti dobré Řeci příjemní, ale není jim rozumět ani slovo, ceny v resaturacích asi jako u nás (nicméně řecko nedávno zvyšovalo nepřímé daně, tak to může být i trochu jinak), jídlo dostupné a drahé jako u nás.