Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: NĚMECKO na divoko ?

NĚMECKO na divoko ? 30. čec 2015 05:41 #157683

• smrk
  • Avatar uživatele smrk Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Nemáte někdo zkušenost s cestovanim po německu a přespáváním v Téčku ? .... na divoko, bez kempu.
Je to mozne? nebo pokutují ? Samozřejmě neplánuju zastavit, nasadit pristresek, vytahnout zidličky se stolkem...

Transporter T5 2,5tdi 96kw 2004
VW Passat 1,9tdi 2001

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Re:NĚMECKO na divoko ? 30. čec 2015 07:53 #157686

Párkrát jsem někde chrápal, ale vždy jsem si dal pozor aby tam nebylo vysloveně značnou zakázáno kempovat a nebo u některých parkovišť je, že se smí parkovat jen přes den. Ale většinou to bylo někde na venkově a nebo ve městě normálně na parkovišti, přespat a ráno jet dál. Ale žádný kemping s židličkama, vařičem a tak..
Busík T4 Multivan 1.9 TD (ABL) 50 kw, r.v. '95
Honda CB 750, r.v. ´95

NĚMECKO na divoko ? 30. čec 2015 12:12 #157692

• WIK
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Zdravím, žil jsem v NSR a jezdím tam ,každý měsíc . Na dálnicích není problém u každé velké pumpy-odpočivadlech se dá jednorázově přespati-jasné ,že si každý všimne-stoličky atd. to je ,ale i docela bezpečné. Parkoviště ,,mají,, oči , občas projíždí pol. patroly ,ale není se čeho bát. V dnešní době mohou býti problém ,,běžěnci ,, stopují,poflakují se skoro všude.Na těchto místech jsou restaurace,kiosky, WC -pozor jsou spoplatněny, ca. 0.70.- centů ,ale kupon,který vypadne z automatu-tak se schová a máte možnost si v kavárně-rest. atd. koupit kaffe a je o těch 0.50.- cnt. lacinější. Kupony se dají u těch benzinek i vícero-použít.Další odpočivadla jsou také dobře značené,mají stolky,WC-zdarma ,dle místa lze i do ,,přírody,, ..Tam ,ale pozor není dostatečná ochr. kam. systémem , je to volnější ale i tam občas zavítá ,,ruka,, zákona ,ale jen pro případné ověření totožnosti -nic víc. Kontrola WIN-kodu atd. Všude zabudované stoly-sedačky a pod. Na pumpách lze koupit - jak kde,mapky o ev. kempech, v pytlíkách -led , atd. Hlavní věc je ,se umět domluviti,anglicky také-dle místa ale Němci mají více respekt od cizinců ,kteří umějí jejich řeč . Starší ...mají trochu averzi vůči ,,ost-people,, ,hlavně u piva a když se někdy ,,začnou,, bavit o politice atd. Vím z vlastní zkušenosti , z rest. a hotelů,kde jsem pracoval ,NSR a Gran Canarii . Ale časy se změnily a mění k dobrému. Tot´ vše a přeji hezký pobyt a zážitky u sousedů v EU. WIK

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.087 sekund

Login