Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Chorvatsko kolik se plati - aneb všeobecné dotazy či rady okolo tohoto

chorvatsko kolik se plati 02. srp 2012 13:13 #101543

• Chorche
  • Avatar uživatele Chorche Autor tématu
  • Uživatel je blokován
  • Uživatel je blokován
  • Obdržená poděkování 2
ale co naplat at si kazdej jezdi kudy chce ale za mě cesta přes Madarsko tam i zpet je dobra volba at uz s mezipristanim v madarsku treba na Balatomu nebo ne
OK! OK!

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

chorvatsko kolik se plati 10. srp 2012 21:54 #102090

• murasko
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím všechny.
Právě jsem se vrátil z Chorvatska VW T4 Z Promajny -krásných slunečných 10 dnů,cesta přes Rakousko po dálnici,Slovinsko po okrskách-cesty solidní ale ještě těd TĚŽCE VYDÝCHÁVÁM arogantní chování chorvatů při výběru mýta(beru že za vše se platí).
Má zkušenost:
Už loni při návratu se mi stalo že zaměstnanec cestniny (platil jsem kartou stanoviště Zagreb) utíkal přes všechny stanoviště aby mi to přepnul z kategorie 1 na kategorii 2,moc jsem to v té chvíli neřešil T4 má podle TP přes 190 cm tak jsem si říkal OK, ale doma mi to nedalo, přeměřil jsem výšku a ouha 190 nebylo a to jsem to měl prázdné bez 6 lidí a velké hromady zavazadel.Rok se s rokem sešel, já na to zapomněl, dovolená zase Chorvatsko a hle zase výjezd Zagreb a zase běh přes 3 stanoviště a v klidu mi to před očima přepnul z kat.1 na 2, na můj dotaz jak to, když jejich snímač výšky mne dal do 1 řekl že ne že 2 a basta. Po krátke výměně nazorů jsem musel zaplatit a jet, jen se smál.Říkám si asi jim to tady nejede dělají to ručně, ale když jsem přijel na poslední cestninu před Slovinskem směr Rakousko hle systém mě zase zařadil do kat.1. Já vložil kartu a vše bez problému, platil jsem kat.1, lístky mám schované.Setkali jste se s tím taky někdo? A je má informace, kterou mám správná, že výška auta je na cestninách snímána automaticky???

chorvatsko kolik se plati 13. srp 2012 07:18 #102194

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Naposledy změněno: od Espero.

chorvatsko kolik se plati 13. srp 2012 11:50 #102218

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22

Espero napsal: pochybuji, že kvůli tomu úředně měnili technické specifikace vozu.

Nepochybuj,jednotlivé typy se liší a třeba VW T5 existuje třeba v asi odhadem :) 7000 různých typech,těch variant je mnoho,ale to se netýká jen výšky,ale i užitečné váhy a dalších rozměrů,výbav atd... Samozdřejmě většina rozdílů je dána kombinací různých výšek,rozvorů a výbav.
Je zcela běžné,že různé výbavy mají různé rozměry a uvádí se to přímo v TP takto:

a) jiným rozměrem,dle té dané varianty (místo 1997 rovnou napíšou 2003mm)
b) rozptylem rozměrů (výška vozidla 1997-2003mm)
c) standartní rozměr + vyjímka uvedená dole v poznámkách v TP (výška 1997 a dole poznámka: dle varianty výbavy se výška mění na 2003mm)

Murasko:
Oni mají příručky a jimi se musí řídit.
Takže tam mají přesně napsány výšky aut.
VW Caravelle v techničáku 192cm Kategorie 2 atd...
Nové Viano v techničáku 189 cm Kategorie 1 atd...
Pokud máš auto pod 1.9m a oni to neuznají,tak to musíš prokázat,asi mít velký techničák v originálu a případně nakonec bych neváhal na ně zavolat policii,přece nebudeš každou dovolenou platit zbytečně navíc takový balík...

Mates napsal: Když jsme jeli do Chorvatska s klubem v 7 autech, tak 4 platili víc, než ti 3. Jeli jsme všichni za sebou a všichni v téčkách

hamlet napsal: Tak jsem se snazil domluvit na mitnici v chorvatsku ze mam osobak a tedy skupina 1 . ukazal mu technicak ze auto je osobni a vyska 190cm coz skupina 1 je do 1.9m a skupina 2 ned 1.9m . Dohadoval se ze bych musel mit napsano 1.89m max abych prosel .

Kategorie vozidel
IA Motorová vozidla mající charakter motocyklů, trojkolek a čtyřkolek
I Motorová vozidla se dvěma nápravami o výšce do 1,3 m, měřeno u první nápravy, s výjimkou motorových vozidel kategorie IIb)
II a) Motorová vozidla se třemi nebo více nápravami o výšce do 1,3 m, měřeno u první nápravy
b) vozidla se dvěma nápravami vyšší než 1,9 m a největší přípustná hmotnost nepřesahuje 3500 kg
III Motorová vozidla se dvěma nebo třemi nápravami vyšší než 1,3 m, měřeno u první nápravy, s největší přípustnou hmotností přes 3500 kg
a motorová vozidla kategorie IIb) s přívěsem
IV Motorová vozidla se čtyřmi nebo více nápravami vyšší než 1,3 m, měřeno u první nápravy, s největší přípustnou hmotností přes 3500 kg

Ještě přidám link na specializované forum o Chorvatsku: http://forum.ihvar.cz/list.php?4 [/size]
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

chorvatsko kolik se plati 04. zář 2012 12:16 #103291

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14
Ahoj vsichni pisu z chorvatska na rady o timtom Idfixe jsem si vzal velky technical kopii a dohadoval se snim ze jsem skupina 1a ono to proslo jeste zkontroloval zda v technicaku sedi spz a trada jeli jsme za levno podotykam v technicaku mam vysku 1.9m multivan. Vyjel jsem o 24hod driv nez on. Psal jsem mu sms ze v pohode projede za levno.Po dohadovani snim. Jeste v cechach jsem ho zblbl a on si nakonec technicak nevzal. Tak za vsechny ty roky co jsem platil jsem preplatil uz 10 tis.
Přílohy:

chorvatsko kolik se plati 07. zář 2012 22:35 #103468

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14
a jeste
Přílohy:

chorvatsko kolik se plati 07. zář 2012 22:43 #103469

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14

murasko napsal: Zdravím všechny.
Právě jsem se vrátil z Chorvatska VW T4 Z Promajny -krásných slunečných 10 dnů,cesta přes Rakousko po dálnici,Slovinsko po okrskách-cesty solidní ale ještě těd TĚŽCE VYDÝCHÁVÁM arogantní chování chorvatů při výběru mýta(beru že za vše se platí).
Má zkušenost:
Už loni při návratu se mi stalo že zaměstnanec cestniny (platil jsem kartou stanoviště Zagreb) utíkal přes všechny stanoviště aby mi to přepnul z kategorie 1 na kategorii 2,moc jsem to v té chvíli neřešil T4 má podle TP přes 190 cm tak jsem si říkal OK, ale doma mi to nedalo, přeměřil jsem výšku a ouha 190 nebylo a to jsem to měl prázdné bez 6 lidí a velké hromady zavazadel.Rok se s rokem sešel, já na to zapomněl, dovolená zase Chorvatsko a hle zase výjezd Zagreb a zase běh přes 3 stanoviště a v klidu mi to před očima přepnul z kat.1 na 2, na můj dotaz jak to, když jejich snímač výšky mne dal do 1 řekl že ne že 2 a basta. Po krátke výměně nazorů jsem musel zaplatit a jet, jen se smál.Říkám si asi jim to tady nejede dělají to ručně, ale když jsem přijel na poslední cestninu před Slovinskem směr Rakousko hle systém mě zase zařadil do kat.1. Já vložil kartu a vše bez problému, platil jsem kat.1, lístky mám schované.Setkali jste se s tím taky někdo? A je má informace, kterou mám správná, že výška auta je na cestninách snímána automaticky???

Ted jsem se vratil a cidla jsem nevidel staci predlozit ten technicak a bud to hned zmeni nebo nekomu zavola a zepta se ho a pak to zmeni ruco na 1.

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 09:44 #103553

• blade
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj.Dnes navečír tojest 10.9.vyrážíme do Chorvatska někam na Makarskou.Jedu trasu Meziměstí-Náchod-Svitavy-Brno-Bratislava-Budapešť-Záhřeb-Split.
Má pro mě někdo cennou radu na cestu?Něco,co by mě mohlo překvapit?
Celé jsem si to tady přečetl a je mi jasné,že ty mýtné brány v Chorvatsku neukecám.Ve velkém TP mám psanou výšku 194,takže smůla.
Jsou na trase nějaké novinky?
Díky Blade
VW T4 CARAVELLE 2,5 TDI 75 KW - Káča

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 09:51 #103556

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
Rád bych porozuměl jedné věci, a to proč se všichni snaží ušetřit za rakouskou a slovinskou známku, když potom v chorvatsku vyplázne za dálnice trojku? #-o :-k
Mě to prostě hlava nebere. :-k :snoty:

Vysvětlí mi to někdo? :help
T5 Caravelle Long 2,5TDi 96kw
Caddy 2,0SDi
http://www.zevl.blog.cz

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 10:05 #103559

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14

blade napsal: Ahoj.Dnes navečír tojest 10.9.vyrážíme do Chorvatska někam na Makarskou.Jedu trasu Meziměstí-Náchod-Svitavy-Brno-Bratislava-Budapešť-Záhřeb-Split.
Celé jsem si to tady přečetl a je mi jasné,že ty mýtné brány v Chorvatsku neukecám.Ve velkém TP mám psanou výšku 194,takže smůla.
Díky Blade

Jde to obejit kdyz ti nekdo posle kopiji s technickyma udaji s vyskou 190.a ty si k tomu pridas tu stranu co na napsanou spz na vin nekoukaji.

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 12:55 #103572

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9

blade napsal: Ahoj.Dnes navečír tojest 10.9.vyrážíme do Chorvatska někam na Makarskou.Jedu trasu Meziměstí-Náchod-Svitavy-Brno-Bratislava-Budapešť-Záhřeb-Split.
Díky Blade

Překvapit by tě třeba mohlo že tímto výběrem trasy za dálnice ušetříš 250kč, ale naopak si 160km zajedeš což tě přijde za naftu minimálně 400kč k tomu si ještě přičti nejmíň hodinu za volantem.
Caddy 2,0SDi

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 13:34 #103575

• Hamlet
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 14

Díky Blade

Mi jeli Praha.Brno po dalnici prez Slovinsko pod Makarskou Zivogoste Blato. za 14 hod s prestavkama.viz mapka vedle v prispevku.

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 18:22 #103612

• blade
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj.Výběr trasy byl dán ze 2 důvodů.Není v tom žádná snaha ušetřit na dálničních poplatcích. :snoty: :snoty: :snoty:
1. Tuhle trasu jedu na doporučení několika známých,kteří už nechtějí jet jinudy.Jsou to každoroční cestáři do Chorvatska a už je nebaví si nechat otravovat cestu Slovinskými policisty,včetně letos prý abnormálně aktivních Rakušáků.Ale to nemám z vlastní zkušenosti.Pouze je cituji.
2. Vezu něco pro známé k Balatonu.
A tímto je vyřešena záhada trasy. :lol: :lol: :lol:
VW T4 CARAVELLE 2,5 TDI 75 KW - Káča

chorvatsko kolik se plati 10. zář 2012 18:42 #103613

• Zevl
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 9
a já myslel že seš jeden z nás objížděčů, :oops: promiň

Ktěm policajtům, když máš všechno vpořádku a jedeš jak máš nemají důvod tě stavět a když zastaví, tak běžná kontrola a frčíš, aspoň má zkušenost, za 4roky mě zastavovali jenom cca 3x
Caddy 2,0SDi

chorvatsko kolik se plati 11. zář 2012 07:33 #103639

• Espero
  • Návštěvník
  • Návštěvník
xx

Naposledy změněno: od Espero.
Vygenerováno za 0.143 sekund

Login