Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Chorvatsko kolik se plati - aneb všeobecné dotazy či rady okolo tohoto

chorvatsko kolik se plati 30. kvě 2013 10:37 #122207

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Novo!
Od letošního roku lze koupit ENC a platit mýto elektronicky i když jsme cizinci.
Dříve to šlo jen s Chorvatskou národností.
ENC stojí 110 Kun ale lze koupit balíček s kreditem 380, 555 a 882Kun a pak je ENC zdarma.
Vždy ušetříte 22% v sezóně a mimo sezónu 33% ale koupě přístroje vyžaduje asi 20minut, podepsání smluvy a možná i fronty.
Více hac.hr a klikni na ENC
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

chorvatsko kolik se plati 30. kvě 2013 17:59 #122229

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25

chorvatsko kolik se plati 28. čec 2013 11:42 #124831

• blade
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Ahoj.Vyzkoušel už někdo ty nové ENC krabičky? Jaké s ní máte zkušenosti a jak probíhal nákup? Když opouštím Chorvatsko,tak se krabička na posledním mýtě vrací? A co s nevyčerpaným zůstatkem?
Díky za odpovědi D:_) :thx:
VW T4 CARAVELLE 2,5 TDI 75 KW - Káča

chorvatsko kolik se plati 30. čec 2013 14:29 #124907

• murasko
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,včera jsem dojel svojí T4 do Chorvatska do Promajny a podařilo se mi po cestě zakoupit ENC krabičku.Tady jsou mé zkušenosti-koupě možná na cestnině ale až za Zagrebem ,protože první část dálnice je jiný provozovatel a tam krabička neplatí.
Hlavní problém-musíte prokázat že vaše vozidlo je v kategorii 1to mi prozradil až velmi ochotný pán na cestnině co je za výjezdem na Karlovac-nevím jak se to jmenovalo musel jsem projet bránou a když to ukázalo kategorie 1 tak to šlo, jinak říkal že Téčka mají dávat do kategorie 2a těm to nemůže prodat.Jinak na předchozích cestninách mne poslali všichni k šípku i když místni ji kupoval přede mnou,Já měl smůlu.Kupte si ale ENC alespoň v hodnotě 600 kun -Já koupil za 420 a zjistil jsem že tam platím krabičku za 110 kun u těch dražších je krabička zadarmo,ale Já ušetřil už Tim že najednou moje Téčko spadá do kategorie 1,poslední 2 roky jsem se marně dohadoval na cestninách a nikdy moje argumenty a dotazy jak to že jednou platím 1 kategorii a když tam někdo stoji ze zaměstnanců platím 2 kat.neuznal ani nevysvětlil.Jinak krabička se nevrací a měla by být přenosná na jiné vozidlo stejné kat.Jinak je to super přijedete k bráně,krabička pípne,závora se otevře a vy jedete-žádne čekání,při vyjezdu zase pípne a na cestnině vám to ukáže kolik vám to odečetlo.

chorvatsko kolik se plati 06. srp 2013 17:41 #125170

• Slifa
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj.Souhlasím s "MURASKO" a přídávám své poznatky.Právě jsem se vrátil z Chorvatska a projel jsem ho od zhora až na konec dálnice(skoro k Ploče) a zpět s ENC krabičkou.Mimo prvního úseku(tam platba hotově nebo kartou).Když jsem byl krabičku kupovat(u Zahřebu),tak se mně chlápek ani neptal jaký mam auto a byl nasranej,že neumíme chorvatsky,když jedeme do Chorvatska(formulář pouze v jejich jazyce)Ale nic složitýho(Jméno,adresa,číslo pasu nebo občanky).A celou dobu mně to odčítalo jako bych byl v kategorii I..Takže se to fakt vyplatí,protože za ten první krátký úsek jsem zaplatil o 24Kn víc než osobák.Měl jsem balíček v ceně 544Kn a ještě mi asi stovka zbyla.
Caravelle 2,4D---2,4TD...o poznání jiná jízda...2,5Tdi 111kw...nebe a dudy

chorvatsko kolik se plati 06. srp 2013 20:42 #125177

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
podle toho co se tady píše,tak krabička se vydává puze pro kategorii I. ,tak není důvod,aby tě to bralo ve dvojce ne..._
132kW BiTDI 4 motion,DYNAUDIO,W ebasto,

chorvatsko kolik se plati 11. srp 2013 08:11 #125357

čaute kluci nejeli ste náhodou už letos tím novým tunelem na Makarskou pokud jo pisněte kolik se teda za něj platí a okolik je dražší dálnica :confused:
Caravelle 2,5Tdi 96kw long 4 motin
VW Transporter 2,4 D
Transporter 1.9 Tdi 75kwkrátká verze

chorvatsko kolik se plati 11. srp 2013 18:38 #125392

Ahoj Pavle, jel jsem tunelem k Makarské před týdnem. Platil jsem za osobní auto 20 Kun, takže za téčko zaplatíš asi víc. Plus 4kuny navic za cestu Šestanovac-Zagvozd. Nazpět jsem jel na Šestanec a je to lepší a krásná vyhlídka :-)
VW T2 Doka 1,6 74 už se do ní pustím :-)
VW T3 Caravelle 1,6 TD syncro :kiss:
T3 1,6TD multivan Magnum :-)
T4 2,5TDI
T5, T6 už asi nechci :-D

chorvatsko kolik se plati 11. srp 2013 18:54 #125393

• blade
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 6
Tak jsem od několika kamarádu vyzvěděl,že i na tu kateg.2 ENC prodají.Občas dělají chvilku caviky,ale nakonec vždy prodali. No,uvidíme,jek za 14 dní dopadnu. Odjíždíme 26.8. někam k Podgoře,ještě nevíme,kam přesně.
Pojedu opět trasu Broumov-Brno-Bratislava-Budapešť-Záhřeb-Makarská.
Po loňské zkušenosti s touto trasou veliká spokojenost.
Jak je ten nový tunel dlouhý?
Je pravda,že od Šestanovače k pobřeží je krásná vyhlídka,ale já tam vloni ve vesničkách trefil zrovna trhy a to se jen těžko projíždí.
Ale zase jsme viděli kus běžného života místních.Jsou to jiné trhy,než na jaké jsme u nás zvyklí.
Uvidíme,pro co se rozhodneme.
VW T4 CARAVELLE 2,5 TDI 75 KW - Káča

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 11:52 #125409

Tunel na Makarskou má 4250m a vede od Zagvozdu. Do Chorvatska jsem jel po 3letech a musím říct že cesta přes Slovinsko je hrozná a další rok pokud pojedu, volím jen přes Maďarsko.
Vracel jsem se tento víkend odjezd 14hod od Makarské a cesta ušla po Zagreb, pak jsem ztratil dohromady asi na 2,5 hodny na mýtě a přejezd přes tunel Krapina a Slovinská celnice. Zase to byla v sezoně a v čase vyměny turnusů, tak jsem to mohl čekat. :-k
Po cestě nazpět jsem nekupoval Slovinskou známku, cesta mimo dálnici nebyla vůbec ucpaná, byla delší o 8km a asi 20 min.
Pokud budeš ubytovaný u Podgory. zajeď si na horskou cestu co vede přes pohoří Biokovo, je z ni krásný výhled na okolí a nic se za ni neplatí. d:_(
VW T2 Doka 1,6 74 už se do ní pustím :-)
VW T3 Caravelle 1,6 TD syncro :kiss:
T3 1,6TD multivan Magnum :-)
T4 2,5TDI
T5, T6 už asi nechci :-D
Přílohy:

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 12:17 #125412

• Auto1
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 22
Někde v okolí Makarské,nezná někdo půjčovnu?
Kabriolet,motorku a malý motorový člun,co na něj nejsou třeba papíry,tj do 5ti koní?
Klidně webovky,nebo fotku vizitky,jakýkoliv kontakt,díky.
Das Auto.Der Multivan T5 Spitzendiesel R5 TDI 128kW/174PS/400nM 6g Schaltgetriebe,Keskin ET20/7,5J Bi-Xenon Project Zwo RNS 510

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 12:31 #125413

• Kamca
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
V Drašnicích dole u pekárny je restaurace tam ti půjčí loď 5Hp za 100kn/hod
132kW BiTDI 4 motion,DYNAUDIO,W ebasto,

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 13:06 #125415

V Chorvatsku nesmíš na moři řídit nic co má motor bez toho abys na to měl papíry, respektivě můžeš dokuď tě nezkontrolujou.
T4 Multivan Atlantis 2,5 TDI 75Kw automat
T5 Multivan Comfortline 2,5 TDI 96Kw automat-prodáno

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 20:26 #125428

jo tak s tím asi souhlasím páč taky se nám líbí po tech 920km sjet z dálnice a pěkně si to pak projet kolem popbřeží.

adam.vw napsal: Ahoj Pavle, jel jsem tunelem k Makarské před týdnem. Platil jsem za osobní auto 20 Kun, takže za téčko zaplatíš asi víc. Plus 4kuny navic za cestu Šestanovac-Zagvozd. Nazpět jsem jel na Šestanec a je to lepší a krásná vyhlídka :-)

VW Transporter 2,4 D

chorvatsko kolik se plati 12. srp 2013 20:28 #125429

pro blade: my razíme asi kolem 28.8. a valíme tradičně do Drašnice, tak třeba se někdo potkáme
VW Transporter 2,4 D

Vygenerováno za 0.157 sekund

Login