Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: nabíječky - jakou vybrat

Re:nabíječky - jakou vybrat 19. led 2019 13:10 #190118

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
  • TCCT - Transporterclub Caravan Team
  • Obdržená poděkování 231
Záleží jaký má výkon ta nabíječka. Čím větší má výkon tím rychlejší je nabíjení a opačně.
TCCT - Transporterclub Caravan Team
VW Multivan T6 Edition 30 2,0 TDi 150 kW DSG - prodáno

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Re:nabíječky - jakou vybrat 19. led 2019 13:12 #190119

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
Ctek co mám já má ve špičce až 15,8 V .

Re:nabíječky - jakou vybrat 19. led 2019 13:12 #190120

No je to asi nejaky sumitko. Vic mam starost o to napeti. Prijde mi dost vysoky... ale jsem nepopsany list, co se tyka elektroniky a elektriky, tak nevim...

nabíječky - jakou vybrat 19. led 2019 13:19 #190124

• Zezi
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 141
Jestli dává nabíječka třeba 4 anpery a máš stovku baterku, tak je to celkem jednoduchý spočítat......... Takže normální stav těch 50%
METAL MY LIFE - Zezi
T3 Doka 1.6TD 51kw + 1.9D50kw
T4 2.5TDi SE 65kw
T4 2.5TDi 75KW long
MB W124 E230,Waran 353 tourist
zezi1.rajce.idnes.cz/

Re:nabíječky - jakou vybrat 19. led 2019 13:21 #190125

No dobra, delku nabijeni prestavam resit. Co to napeti? Nemuze to necemu ublizit?

nabíječky - jakou vybrat 03. čec 2020 11:37 #198368

• PIMP
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj/dobrý den,

vybíráme autonabíječku a vůbec tomu nerozumíme. Pročetl jsem si zde celé vlákno a pokud to dobře chápu, tak podle většiny z vás je to tak, že levné nabíječky nemusejí být nutně špatné. Vybral jsem Compass 6A 6/12V, která stojí jen 600. Může to být v poho? Podle Heuréky a nebo třeba tohoto www.arecenze.cz/autonabijecky/ testu si vede slušně.

Díky moc.

nabíječky - jakou vybrat 03. čec 2020 13:21 #198372

• Vendys
  • člen clubu
  • člen clubu
Záleží jak rychle potřebujete mít baterku nabitou. Já bych volil raději variantu 10A a více.

Naposledy změněno: od Vendys.

nabíječky - jakou vybrat 03. čec 2020 14:49 #198376

• dins.
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 55
co treba Carspa CPS2000-122 12V/2000W, čistá sinus s nabíječkou 12V/15A s funkcí UPS jak to tu nekdo zminoval. mas 3 v jednom.
VW T4 Syncro 2,5 TDI Caravella ,Audi A6 C4 2,8 30V Quattro
Skoda M Rapid 136, Skoda Superb 3.6 FSI
Yamaha xjr 1300, Yamaha XJ 600 N

nabíječky - jakou vybrat 06. čec 2020 08:39 #198392

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
Nabijecek je kvanta protoze to je v podstate jen zdroj napeti, tim jak se napeti baterie priblizuje napeti nabijecky klesa nabijeci proud. U olovenych akumulatoru neni potreba zadna velka chytristika na nabijeni, navic Pb akumulatory zvladaji i temer libvolny nabijeci proud. Levne nabijecky mohou mit ten neduh ze se hodne hreji a hrozi vzniceni spolu s vodikem uvolnovanym pri dobijeni autobaterie je to pak zaruka hezkeho ohnostroje. Pro 100Ah baterii pak nabijeci proud 10A znamena "teoreticky" 10h na plne nabiti baterie (ono to tak +- je protoze baterie neni uplne vybita ale zase nabijeci proud s casem klesa). 6A si pak jiste spocitas sam.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

nabíječky - jakou vybrat 23. lis 2020 22:45 #200039

• Jouda
  • Avatar uživatele Jouda Autor tématu
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Ahoj vespolek, používal jsem na svoji 100 Ah baterii nabíječku conrad, jak jsem zde v minulosti psal. Po 14 dnech se mi stávalo, že jsem auto nenatotočil, a to bylo léto. Tak jsem dal na vaše doporučení zde, a šel jsem do CTEKa MXS 7.0, že vyzkouším program RECOND, aby mi případně baterku oživil, a protože jsem chtěl předejít tomu, abych slabou kapacitu zjistil až po otočení klíčkem v zapalování, objednal jsem si ještě od CTEKu CTX battery sense, který mi přes mobilní aplikaci pomoci bluetoth pošle informace o stavu baterky. Baterku jsem plně nabil nejdříve programem NORMAL, a poté napojil battery sense. Docela mě vyděsilo, když 24 hod po dobití baterky aplikace ukazovala kapacitu baterky 78 procent, a o den později už jen 53 procent. Baterku jsem následně z auta vyndal (neb u dobíjení programem RECOND je doporučeno baterku odpojit),a zkusil tedy přes nabíječku a program RECOND znovu dobít. Ale narazil jsem na to, že nevím, jak poznám, že se nabíjení ukončilo. U ostatních nabíječek, co mám, mi to napíše, že nabíjení bylo skončeno, a nabíječky se přepnou do udržovacího módu. Tady jsem nastavil recond, kontrolka recond svítí stále, a k tomu plná baterka. Ale protože baterie má kapacitu 100 Ah, a aplikace battery sense ukázala napětí 53 procent po dvou dnech od plného nabití, očekával bych, že nabíjení bude pár hodin trvat, včetně toho recondu. Nabíječka ve stavu, jak ukazuje nyní, byla po cca 4 hodinách, tedy tehdy jsem k ní přišel. Podle návodu by tato baterie měla být nabitá na 80 procent za 12 hodin. Bez recondu.
Kde může být problém?
VW T5 2006 1.9 TDi 77 kW
Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI

Naposledy změněno: od Jouda.

nabíječky - jakou vybrat 24. lis 2020 08:43 #200043

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 226
To se budes muset ptat vyrobce toho zarizeni, nebo se podivat do navodu - podle me by recond mel udelat to ze baterii opakovane vybije a nabije malym proudem, tzn. melo by to trvat hodne dlouho, zvlast u 100Ah baterie. Kdyz mas baterku z auta venku vyzkouse pres battery sense, jestli ji klesa kapacita stejne - podle me to ale nemeri nic jineho nez napeti baterie. Standardni oloveny akumulator ma pri nabitem stavu tak 12.4-12.8V, minimalni pouzitelne napeti bude tak 11.4V - pri pokojove teplote nemuze denne ztracet 25%, pokud ma po dvou dnech pod 12V je neco spatne s baterkou. Dnesni "bezudrzbove" baterie uz se nedaji nijak diagnostikovat ani dolevat takze je to pak na vymenu. Pokud je baterka OK a napeti ztraci jen v aute tak hledej kde ti co v aute zere.
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.106 sekund

Login