Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - MOTOROVÝ OLEJ

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 28. led 2009 23:58 #8117

Bola tu riesena vymena, tip,,, ale ja mam otazocku ohladom INTERVALU VYMENY cize po kolkych km ho treba menit.

Mechanik v origo VW servise tvrdil ze po 15 000 km ( Shell Helix 10W - 40 )
Ale nasiel som toto a tu sa pise nieco ine
[url=http://imageshack.us:19g80r9o]
[/url]

Podla tohto by to malo byt po 10 000km ---> auto r.v. 1996, 2,4D, kod motora AAB

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 29. led 2009 00:04 #8118

je to po 10000km, ale když ho tam necháš chvilku dýl, tak se snad nic nestane. Já osobně měním po 12000km
Caravelle T4 2,4D "Lentilka"

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 30. led 2009 10:57 #8168

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Já jsem ten druhý typ AAB do 95 a ve VW mě řekly že mám měnit po 10000km, ale s kvalitním olejem a když nebudu jezdit popojížděčky tak se nemusím bát i 15000km, ale měním po přetažení 10000km takže 11-12tis.km podle toho jak mě to vyjde a samozřejmě při každé výměně výplach motoru a palivový, vzduchový i olejový filtr.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 09. úno 2009 16:28 #8849

• Anonymous
  • Návštěvník
  • Návštěvník
Zdravim potrebujem poradit ohladne vymeny oleja na T4 2.5TDI bus r.v.99 75KW viem ze ide 5.5L mam tam polosintetiku akurat neviem ci sa dostanem bez jamy ku vypustacemu srobu,a filtru zo zemi ked si lahnem pod auto.Ci treba davat dole niaky kryt.A este jaky tam ide typ,cislo olejovy filtr.Poradte dik Olej som uz menil len nie na T4.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 25. kvě 2009 18:22 #16458

• Mates
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Mafo, taky si můžeš nechat vycucnout ten olej vrchem a pod auto vůbec nemusíš, teda jen kvůli výměně filtru.
TRANSPORTER T5 96 Kw Long 4 Motion + TDIchip
CAN-AM SPYDER 990

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 25. kvě 2009 18:42 #16462

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
Panove: Prosim prosim prosim :!: Pokud jste se rozhodli už měnit olej z jakehokoliv duvodu a nemate s tim velke skušenosti a potřebny vercajk tak to prosim přenechte tem co to delaji pravidelně a vi co a jak :!: maly přiklad za vše.nejmenovany člen klubu ktery taky si dela vše sam a "dobře" koupil olejovy filtr za cca 105,-kč a chlubil se jak dobry obchod udelal.Po te co zjistil že za vymenu učtujeme 300kč ale nepoužijem jeho vlastni material poděkoval a šel měnit domu před garaž :!: jako prvni urval silenblok na šusplechu. pote serval šroub na vypuštaku a když ho povoloval v leže majzlikem střelil si okuj do oka a tim pro dany den skončil. Jelikož v noci chcalo jak svina všechen olej z opřene vany a motoru mu stekl po chodničku do zahonu jeho ženy.Druhy den po odstranění špony z oka v nemocnici v F-M (mala napověda)se podařilo odstranit šroub a pokračoval v odborné praci dal.Jelikož nemě stary filtr dole nabodovany šestihran na golu sundal filtr pomoci šroubovaku.kladivka sekerečky :!: Jemna odborna prace :arrow: :arrow: co se stalo s tepelnym hlinikovym velmi citlivym vyměnikem tepla asi psat nebudu. Na zbytek vymeniku namontoval novy super filtr a jestli tesněni namazal nebo nikoliv je už v podstatě jedno.Korunkou je už jen maly škrabanec na přednim narazniku když se snažil namontovat spodní kryt.Pry mu na nejakem škrabanci až tak moc nesejde. Po asi 2 tydnech pan vola jestli nevim čim to muže byt že mu mizne voda a pod autem ma olejovy flek.Jak maly jard jswm sw těšil až dotyčny přijede a že si ho vychutnam.A taky se tak stalo.Kryt držel je dvěmi šrouby zbytek plandal vzduchem.vypoštak byl pečlivě zbroušen na klič neco mezi 14 a 15 zato zalepeny projistotu tmelem.Huř dopad jen už tet chudak z hliniku.cely mokry a ještě od oleje.Beru gola sadu a že povolim 1 měsic strary filtr :!: OMYL ten se skroutil do spiraly jen co jsem na nej vice přitlačil.Asi dobra kvalita :!: Po dalšim zabrani odletěl i navařeny plechovy šestihranek. Po celodením boji s ušetřenyma 300kč jsme panu předali auto s častkou 5 000kč za 7hod prace,5,5litru oleje, jeden funkčni filtr,novy šroub,novy vymeník a 2ks šroubu a jeden silenblok na kryt motoru.A je to zvaštni že panovi se to ani nezdalo moc a až mi ho bylo lito když s paskou přes oko hledal drobné v šrajtofli :!: Takže prosim prosim prosim
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 25. kvě 2009 19:38 #16466

• ferror
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Když už je tu takovéto krásné téma, rád bych jej také trochu rozvinul.

jaké používáte značky filtrů a s jakou spokojeností (práce s ním, především při sundavání)? Já kupuji Fram a zatím nikdy problém nebyl.

Jinak k tématu: jediný problém, který jsem zatím měl s výpušťákem, tak byl na francouzských autech. na VW jen jeden -> když jsem si dával v passatu dohromady motor 1.6TD, tak po času se ukázalo, že mi teče od výpušťáku olej. Vana byla použitáz auta, které mělo již hodně přes 600tkm a závit už byl KO. Když jsem se pokusil šroub dotáhnout trochu více, aby lej netek, už se protočil. Při nejbložší příležitosti šla vana dolu, stará "matka" odbroušena a nová přivařena. Dodnes funguje. (pro rejpaly- vytvrdlá podložka za to protíkání nemohla, protože vytvrdlá nebyla!)
VW FAN
VW OLDIES CLUB : http://passat-oldies.cz
VW STAŘEINKY : http://passat-oldies.cz/staresinky

VW Multyvana 1.9D 1992 (+ Passat 32B 1.6D 1981 + Harley Babettson 0,05 )

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 17. čec 2009 15:44 #20426

• mdobi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
čau zrovna řešim výměnu oleje přivez jsem to z německa rv. 99 2,5tdi (acv)syncro
nam na příčce chladiče specifikaci 506 00 ale co tam bylo dáváno netušim.
A teď otázka, zbyl mi doma LongLife z octávky Mobil SHC Formula LD 0W-30, 506 00 specifikaci to má tak co vy na to?? Jeto dobrý pro motor? A po kolika longlife měnit? Nebo si to řekne počítač sám když ho nechám nastavit na long?

V tý chytrý knížce se se dočet že by měl bej na tom papírovim štítku (nosiči dat) kód QG1 což zanmená že tam může longlife, ten tam taky mam.

Jinak jsem hledal na busforu na vw foru a nikde nic tak předem dík za odpoveďi
T4 2,5 tdi syncro
T4 2,5 tdi automat

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 17. čec 2009 22:23 #20436

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
dej tam 5W 40 a měn ho po desiti. pokud chceš mit jistotu a neviš co tam bylo dřiv tak dej polo 10W 40 a maš KLID. plna sintetik je sice lepši ale pokud to jezdilo 100 000km na polo tak ti to bude jak už zde bylo napsano rozpouštět carbon a motor pujde do kytek :!: Ja liju na servise PETRO CANADU 5W 40 a max spokojenost a super cena. \:D/
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz
Přílohy:

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 10:26 #24463

• MASO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj,
abych nezakládal nové vlákno. Polosyntetika nepolosyntetika mě ani zase až tak nebere,
ale chtěl bych vědět jaká specifikace patří podle papírů do 111KW. Longlife ale neuznávám.
Takže může být klidně 505 00? Nebo?
Díkes Ondra!
Transmulťák 111KW
Tel.: 608023088

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 10:46 #24464

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Podle papírů z VW co mám je u 111kW psáno:
pro vozidla s prodlouženým servisním intervalem: 50700, 50601
pro vozidla bez prodlouženého servisního intervalu: 50700, 50501

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 11:50 #24470

• jarek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 7
Tak na T4ce 111kW mám štítek 505 00.Vpodstatě tam můžeš nalít každý olej co tuhle normu splňuje ale nějaký No Name s cenou blížící se cenově fritovacímu z pultů naších skvělých řetězců bych tam nedával.
Já tam liju 5W-40 Castrol Magnatec Diesel což splňuje.A ten Castrol liju dlouhá léta do všeho a motory si nikdy nestěžovaly a jezdí pěkně.
Jen jestli tam někdo před tebou lil 10W-.... tak bych tam nedával 5W-.... to by se motoru nemuselo líbit
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 2,5TDI
D:_)1 T4 Multivan Atlantis 4WD 1:10 D:_)12
D:_)1 T5 Multivan Comfortline 2,5TDI
D:_)11 Pincek VFR 800-V4 VTEC prodaný :-(
Nějaké to Foto http://jarekv.rajce.idnes.cz/

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 15:55 #24490

• MASO
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Díkes za odpověď na specifikace. Jinak jestli tam dáš po 15W třeba 0W je uplně jedno.
Ale to je na jinou diskuzi.
Transmulťák 111KW
Tel.: 608023088

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 17:58 #24499

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16
Já ti napíši jak to dopadá. Dám příklad:
Olej 15W má nižší viskozitu než 10W, v motoru mám olej 15W a jako u každého oleje se v motoru vytvářejí sedliny.

Verze 1. Provedu výměnu za olej 15W a je to v pořádku, ten sedliny nerozpustí a můžu s klidem jezdit dál.

Verze 2. provedu výměnu za 10W který je řidší a tudíž se dostane mezi sedlinu z 15W a tu rozpustí, tato rozpuštěná hmota, podobná tekutému asfaltu se ráda začne usazovat v nejužších místech a také v olejové pumpě, což má za následek snížení tlaku oleje a v nejhorším případě olej nemá již dostatečný tlak a přestává mazat motor. Zbytek si domyslíš :|

Proto když měníme olej a viskozitu přitom snižujeme či ponecháme stávající, nic se neděje (pokud je na to motor konstruován), ale pokud měníme opačným směrem že viskozitu zvyšujeme, tak určitě provést výplach motoru který sedliny rozpustí a vyplaví ven, pak až dávat nový olej.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 06. říj 2009 19:21 #24511

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Take jsem do 2,4ky daval radeji 15W-40 jelikoz jsem nevedel co tam kdo lil predtim.
Ve svem 111kW mam 5W-40 d:_(

tdiracing napsal: tak že pokud sem to pochopil dobře,tak by 5W měla mít lepší viskozitu než 10W?

Pochopil jsi to dobre OK!
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

Vygenerováno za 0.125 sekund

Login