Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - MOTOROVÝ OLEJ

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 26. úno 2012 21:24 #92433

• ingi10
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Prosím o radu co za olej do T4 1,9 TD r.v. 95.Díky
T5 Transporter 2,5 96 kw
T4 Caravelle 2,5 tdi prodáno

Kladno

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 26. úno 2012 21:35 #92436

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 12. kvě 2012 22:52 #97344

• kwaker
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
prosííím je pro 2,4D vhodnější olej označený B3 nebo B4 ??? Asi už je to jedno že:-)

B3
Oleje pro použití ve vysoce zatěžovaných lehkých dieselových motorech nebo pro prodloužené výměnné intervaly dle doporučení výrobce

B4
Stabilní oleje pro použití ve vysoce zatěžovaných lehkých dieselových motorech s přímým vstřikováním a také vhodné pro aplikaci dle B3
T4 Caravelle 2.4 D "Hrach"
r.v. 1996

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 14. bře 2013 18:12 #115817

je tu někdo, kdo přešel z longlifu na klasiku?
(to zas bude oheň na střeše, co jsem to za blbouna :D :D :D )
já to neplánuju, jen se ptám na vaše názory :-)

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 14. bře 2013 18:55 #115824

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Myslím,že pokud vyměníš longlife za kvalitní plnou syntetiku a budeš měnit pravidelně,tak se nic neděje.
Určitě je lepší měnit každých 10-15 tis Km kvalitní syntetiku,než po 30-40 tis Km měnit longlife.
Ohledně trvanlivosti longlife a hlavně jeho výměny 30-50 tis Km si myslím své a hlavně to potvrdí hrdí majitelé "tédéíček",kterým to žere více motorového oleje,než nafty.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 14. bře 2013 19:49 #115829

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Jak jsi přišel na těch 30-50tis u T4 když se při longlifu nastavuje horní hranice na 30tis! Kdo tu těch 30tis najel dřiv než mu to vyhodil pc? Nevidim důvod nejezdit na olej 20-25tis když se jezděj dálky! Když jsem jezdil dáky s negrem a nastavoval 30tis, tak jsem stejně nenajel víc jak 24tis. Je to pro motor daleko menší zlo jak skákání kolem komína, když to má olej za sebou už po 7tis! Jezdím už 15let longlife 0w30 a 5w30, jen když neni moc ježdění, tak nastavuji jen 15tis, takže olej jde ven už při 12-15tis...
Longlife olej neznamená, že se s nim musí jezdit longlife interval!
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 08:38 #115902

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
U osobních koncernových 2,0 tdi a 2,5 tdi 6 válec ti toto potvrdí mnoho lidí,co při nejmenším měnily turba a pístní kroužky.A bylo to právě"přetěžováním"oleje přes jeho životnost!
Nepsal jsem že je longlife na nic,jen jsem psal ohledně najetých km a intervalu výměny!
Kdysi v roce 2002 jsme servisovaly T4 pro zdravotní službu-měly jich tak 20.A bylo jedno ,jaký tam byl motor,vždy po 10-11 tis Km se dělal servis vč.oleje.Některé sanitky jezdily okolo komína a některé denně dálku 1000-1500 Km a stejně se měnil po 10-11 tis Km.
A nikdy se ty auta nevrátily,že by byl problém s mazáním nebo se spotřebou oleje.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 13:21 #115925

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Taky nejsem zastánce LL, už jsem viděl mnoho vydřených vaček a hyder hlavně u PD motorů co jezdí na LL :( Ale jde o to jestli manící jezdí podle ukazatele, nebo tvrdošíjně trvají na 30 000 Km jak někde slyšeli. Servisuji A6, která jezdí na výměnu každých 7000 KM a přitom tam má LL interval ;) ale jezdí právě kolem komína.
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 13:27 #115928

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1

Maršoun napsal: Jak jsi přišel na těch 30-50tis u T4 když se při longlifu nastavuje horní hranice na 30tis! Kdo tu těch 30tis najel dřiv než mu to vyhodil pc? Nevidim důvod nejezdit na olej 20-25tis když se jezděj dálky! Když jsem jezdil dáky s negrem a nastavoval 30tis, tak jsem stejně nenajel víc jak 24tis. Je to pro motor daleko menší zlo jak skákání kolem komína, když to má olej za sebou už po 7tis! Jezdím už 15let longlife 0w30 a 5w30, jen když neni moc ježdění, tak nastavuji jen 15tis, takže olej jde ven už při 12-15tis...
Longlife olej neznamená, že se s nim musí jezdit longlife interval!

To už se dělá LL tak dlouho????? :o
Bože jak ty technologie stárnou :D :D
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 15:16 #115940

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Blbě jsem to napsal :-( 15let tdička, longlife jen od roku 2000 se zakoupením první nové B5 kterou jsem jezdil na 0W30, olej žrala do 120tis km, pak až do cca 380tis kdy šla do světa... nic...

Tak nějak nechápu co maj společnýho 2.0Tdi a V6 Tdi s VW T4? :)

Když už se tu kupkují hrušky s jablky... Není náhodou za padáním turbín u 2.0tdi samotná teplota oleje? Nepředělávala se náhodou u prvních pašiků samotná vana motoru, jen aby mohla být větší náplń oleje a tím se udržel olej chladnější...
To samé u V6 kde hlavně padaj vačky, kde to neni ani tak o oleji jako o samotné konstrukci mazání.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 15:46 #115944

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
OPRAVA :help

Naposledy změněno: od kusna.

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 15:52 #115945

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
Koukám,že jsem se dostal do křížku s mechošem \:D/
Osobně jsem zažil problém u "tédéíček" s motorem vždy,když se měnil olej po"pro mě" nesmyslných 20-30 tis Km.Ten,kdo ho měnil po 10 tis Km žádný problém s turbem,mazáním,spotřebou oleje atd neměl(neberu ojeté pelešiny z páté ruky)
Ale u mého prvního komentáře jsem nastínil,že je lepší měnit olej po 10 tis Km,něž po 30 tis Km.
Jasné je,že záleží na způsobu provozu,ale stejně bych nikdy neměnil olej po více než 10-12 tis Km,kord v dnešní době "poctivých" výrobců a dealerů je stejně kvalita "sebelepších,kosmických,nadpozemských atd.." olejů na pováženou.
Jen pro info-proč se mi tedy neukáže výměna oleje na budíku po 7-8 tis Km,když jezdím z 90% po městě?

Máš pravdu,že 2,0 tdi....2,5 tdi 6 hrnců a 2,5 tdi 5 hrnců jsou jiné motory,ale oleje se do nich lejou stejný,tak si myslím,že základ problémů s motorem začína od oleje-intervalu výměny.To je můj názor,tak mě už tolik negrilujte :drunken:

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 16:27 #115949

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Jasně, že je vždycky lepší vyměnit olej dřív jak dýl. Mě jen vadí, že se hodně nadává na longlife a přitom bývá příčina problému uplně někde jinde... Většinou právě v té teplotě. Někteří to řeší "hustějšími" oleji, ale to pak turba padají ještě rychleji, protože jsou za studena hůře mazaná...

To že pc vyhodí olej už po 7tis je extrém. Kamarádoj co jezdí každý den v 5h 2km do práce a v 16h to samé zpět vyhazuje pc olej už po 7tis. Ten když zahřeje motor na 90, tak je svátek... jde o koktu 1,9tdi 81kw

A nikdo tě tu negriluje. :lol: :drunken:

Jen ještě k VW T4 vs.Longlife... Jak negra, tak pracanta jezdíme 5W30 SLXIII a i když na pracantoj nastavuji 15tis tak to prostě pípne a jezdí se dál... někdy se stane, že jde ven po 17,ale bohužel někdy i po 23. :-(
Ale.. ten motor dostává posledních cca 200tis km tak za uši, že se až divim, že ještě vrčí a točí se tím správným směrem. :-k I když to tahle čiplá 111tka nezná jinak než s naloženým podvalem a průletem hodně nízko, tak se olej nedolejvá. D:_)18

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 16:38 #115951

• bazilisak
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Když jsme u té kokty,1,9tdi 2004 QG1 proměnlivý interval,olej 0W30 longlifeII nejkratší jízda 40 km, jinak samé delší, v mrazech a zimě moc neježděno. Olej service napsalo auto ve 44 000 km bez dolití !!!!! Dával jsem vzorek oleje na rozbor, téměř všechny vlastnosti o.k., jen nadmíru nečistoty.
foto zde : http://mapurka.rajce.idnes.cz/VW_Multiv ... _4_Motion/
T5 Multivan TDI 4Motion
Škoda octavia 66 kw

T4 - MOTOROVÝ OLEJ 15. bře 2013 17:03 #115953

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
bazilisak-a to jsi tam doopravdy nechal olej 44 tis Km?

Vygenerováno za 0.142 sekund

Login