Ještě znovu děkuju za všechny reakce a zkusím zrekapitulovat, co jsem si odnesl.
Že (mlčící většina?) zřejmě jezdí na obyč. naftu (nemyslím z JZD, ale standartní CČ 51) + že aditiva udělají dobře (což ovšem žádné překvapení není). Co už zůstalo nerozhodnuto (resp. nezodpovězeno), je zda má smysl (když tedy vynechám rozdíl v manipulaci s aditivem) platil za Vervu, oproti slušné naftě + VIF. Verva znamená příplatek typicky o dvě koruny na litru, kdežto VIF vyjde tak na 1/3 koruny. (Benzina uvádí aditivaci 3 ml na litr.)
Dále speciálně děkuju Sindeonovi, ze kterého jediného vypadla nějaká čísla. Můžu tvou zkušenost potvrdit, taky máme 1.9TDI Passata (jsme velká rodina) a i když o hodně radši jezdím Volvem, nějakou zkušenost s Passatem mám. A souhlasím, že v 1800 není podtáčený, úplně v pohodě. Jasný rozdíl proti TDCI v Mondeu, který potřebuje 2000. Motory prostě jsou různé, to sem taky někdo psal.
Právě proto mě zajímala zkušenost s ACV. Zkušeností tedy moc nepadlo (spíš opakování teorie), ale pro ACV uzavírám, že od 1800 to bude s rezervou na bezpečné straně (když započíítám koeficient 4/5).
Jo, a sedačku už mám.