Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari….

NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari…. 29. zář 2021 18:17 #203810

• Adam W140
  • Avatar uživatele Adam W140 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim vas, po nejake dobe jsem tu zpet mezi vami a hned s velkou srandou.
Vymenil jsem muj stary trandak 1,9TDI za novejsi 2,5 TDI a i prez varovani ze to nemam kupovat jsem neposlechl a koupil. Je to proklete auto. Jsem 2 majitel koupeno nove v cechach a dolozeny servis s poctivymi 284 t. Km jen jsem to koupil zahucel za predni napravu, dvouhmotu a dalsi bezny servis za 50….. no dobra - vydela to zas tak neva jedeme dal jenze ted po roce a najeti 30 t. Km se zjistilo ze na tom motoru je neco hodne spatne protoze trha rozvodak. Drive se potkal to se opravilo, pak se malem potkal a z rozvodu se vymenilo uplne vsechno (nez jsem to koupil). Bohuzel i ja uz menim porad rozvodak a jeste z toho zacal chcat olej. Proste motor v hajzlu a k tomu to radi pekne blbe a nove zacala hucet prevodovka. Auto me zase poradne stve ale koupit jiny v dnesni dobe neni fajn napad a tak uvazuju nad opravami.
Schanim tudis motor na generalku kterou si udelam sam a uvazuju o pridani 6ky do prevodovky kdyz uz se musi rozebirat. Je to akce na zimu, ono to jezdi ale chci to mit v kondici jezdim s tim pracovne i soukromne a chci se spolehat ze to bude v pohode.
Kdyby nekdo mel nejaky tip budu rad - nemuzu uz do toho vrazit dalsi nesmysl.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari…. 29. zář 2021 21:35 #203812

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 116
... peprné slova napíšeš,ale že se hledáš 75kw motor už ne...
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

Naposledy změněno: od dusanhaya.

NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari…. 29. zář 2021 22:30 #203813

• Adam W140
  • Avatar uživatele Adam W140 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Vzdyt to tam pisu

NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari…. 30. zář 2021 23:02 #203821

• dusanhaya
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 116

Adam W140 napsal: Zdravim vas, po nejake dobe jsem tu zpet mezi vami a hned s velkou srandou.
Vymenil jsem muj stary trandak 1,9TDI za novejsi 2,5 TDI a i prez varovani ze to nemam kupovat jsem neposlechl a koupil. Je to proklete auto. Jsem 2 majitel koupeno nove v cechach a dolozeny servis s poctivymi 284 t. Km jen jsem to koupil zahucel za predni napravu, dvouhmotu a dalsi bezny servis za 50….. no dobra - vydela to zas tak neva jedeme dal jenze ted po roce a najeti 30 t. Km se zjistilo ze na tom motoru je neco hodne spatne protoze trha rozvodak. Drive se potkal to se opravilo, pak se malem potkal a z rozvodu se vymenilo uplne vsechno (nez jsem to koupil). Bohuzel i ja uz menim porad rozvodak a jeste z toho zacal chcat olej. Proste motor v hajzlu a k tomu to radi pekne blbe a nove zacala hucet prevodovka. Auto me zase poradne stve ale koupit jiny v dnesni dobe neni fajn napad a tak uvazuju nad opravami.
Schanim tudis motor na generalku kterou si udelam sam a uvazuju o pridani 6ky do prevodovky kdyz uz se musi rozebirat. Je to akce na zimu, ono to jezdi ale chci to mit v kondici jezdim s tim pracovne i soukromne a chci se spolehat ze to bude v pohode.
Kdyby nekdo mel nejaky tip budu rad - nemuzu uz do toho vrazit dalsi nesmysl.

Omlouvám se,moje slepost. Já tam prostě motor 65/75/111kw nevidím, zajdu si k očnímu.
VW T5 Multivan 2,5TDI
T en D ým I gnoruj gang
A -team (Almara team)

Něco pro interier T4/T5 viz.-
http://dusanhaya.rajce.idnes.cz/

NE/spolehlivost 2,5 TDI aneb kdyz se dari…. 02. říj 2021 22:38 #203854

Necbcu bejt chytrej, ale všecko je řešitelný, že škube rozvoďák, neni prostě něco vyosenýho? Já z mýho teď vyndal rozvodový kolo od klikovky, a "rantlík" co brání sklouznutí řemene už tam skoro nebyl (nedokážu si představit, co to muselo dělat za zvuky tomu, kdo ho takhle provozem 'uhobloval'), únik oleje je taky prkotina, pokud to neni ruplej blok, nebo n|co. Pokud píšeš, že si ho sám zgenerálkuješ, neni lepší udělat tenhle motor? Rozvody udělat neni takovej problém, co se týče kontroly komponent, buď je drblá řemenice, a škube to, nebo je něco hnutý díky nedodržení postupů (utahovací momenty, správné sesazení..). Co se týče oleje, přetěsnění je maličkost, gufera jsou dostupný za pár kaček, těsnění taky.. a je to všechno easy..
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.107 sekund

Login