Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Motor AET 2,5l 85kW - benzín okolo vstrekov + aký olej

Motor AET 2,5l 85kW - benzín okolo vstrekov + aký olej 12. říj 2021 22:44 #203951

• Syso
  • Avatar uživatele Syso Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahojte. Asi pred dvoma rokmi som kúpil T4 2,5l 85kW r.v.: 1999. Už po kúpe som si všimol, že je cítiť dosť benzín pri motore. Vyčistil som celý motor a pozrel odkiaľ to je cítiť. Zbadal som, že medzi vstrekmi sa hromadí benzín. Chystal som sa to teda rozobrať, ale mal som iné povinnosti a T4ka stála pod altánkom, čakala aj tak na vyvarenie. Tento rok som ju začal vyvárať a keď som ju naštartoval a prešiel pár metrov, už benzín nebol cítiť a neukazoval sa. Neriešil som teda tento problém. Až keď sa všetko dorobilo a hodil celolak, vyvapkoval som zase motor a opäť sa ukázal benzín medzi vstrekmi. Všimol som si, že ani nenabehne sytič. Musí sa dlhšie štartovať až kým auto nenabehne bez sytiča. Keď sa benzín neukazoval, sytič nabehol. Pred tým keď tiekol, tiež štrajkoval sytič. Neriešil niekto niečo podobné? Nechcem to celé rozoberať a zistiť, že je to nejaká drobnosť (hadička, trubka...)
A ešte jedna otázka, aký olej dávate do tohto motora, má najazdené 198.000km. Idem ho meniť a nikde nie je zapísané aký sa tam dával..
Ďakujem.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Motor AET 2,5l 85kW - benzín okolo vstrekov + aký olej 16. dub 2022 18:41 #205886

• PP
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, nemám tedy odpověď - řešení - tvého problému, ale zeptám se. Podařilo se opravit? Jak jsi spokojen s tímto motorem a obecně s benzínem u tohoto auta?
Našel jsem nabídku autobazar.hyperinzerce.cz/auta/inzerat/1...tni-nabidka-jesenice
A tak by mi bodlo, kdyby si mi tu něco hodil? Máš T4 stále u sebe a v užívání? :) Dík, P.

Motor AET 2,5l 85kW - benzín okolo vstrekov + aký olej 28. zář 2022 21:16 #207412

• auex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, tento motor se dle mého velmi povedl. Jezdil jsem se služebním a v osobním užívání ho mám též. Vlastním i verzi TDI a každý má své. Ale co se týče odolnosti a spolehlivosti, obojí je super.
2,5 SYNCRO (LPG)

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.144 sekund

Login