Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Výměna motoru T3 1.9d na 1.9 TDI 1Z

Výměna motoru T3 1.9d na 1.9 TDI 1Z 21. čec 2022 21:13 #206931

Ahoj

Mám dotaz. Koupil jsem T3 s již swapnutým motorem. Origo tam je 1.6d a teď je tam 1.9d 1Y, jenže má prasklou hlavu. Chci se teda zeptat jestli je možné vyměnit ho za 1Z a jestli je to reálné v domácích podmínkách. Klidně bych tam dal původní 1.6d a nebo tu 1.9d 1Y jenže je nemohu sehnat nikde v dostupné vzdálenosti. Budu moc rád za rady co obnáší výměna za TDI a na co si dát pozor. Případně kdyby se našel někdo kdo by my s tím případně za nějakou úplatu pomohl, tak budu taky rád. Jsem z Berouna.

Kristián

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od Kristián König.

Výměna motoru T3 1.9d na 1.9 TDI 1Z 23. čec 2022 23:57 #206939

Výměna za 1z je vopruz , projdi tu téma záměna motoru / montáž neoriginálního motoru . Nevím co je za problém sehnat jinou hlavu , dát nové těsnění ,gufera ventilů , seřídit zdvihátka , rozvody a tadá jezdíš ... Kdyby jsi přeci jen chtěl, soused má 1.9 v t3 navíc , ještě v autě a pojízdný, motor možno vyzkoušet. Kdyžtak předám kontakt přez sz . Jo , a jsi v sekci t4 :-)
Ještě k tvému dotazu - ano , možné je všechno , já si dělal repas motoru na zahradě pod altánkem , ale záleží co vše víš , umíš a jak jsi šikovný , v případě swapu 1z kreativní
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Výměna motoru T3 1.9d na 1.9 TDI 1Z 24. čec 2022 02:12 #206941

Hele hlavu jsem hledal na internetu a žádnou jsem nenašel. Repas bych asi sám nedokázal. Jako dokážu dost věcí na autě opravit a vyměnit ale motor jsem nedělal. Přišlo mi i výhodnější motor rovnou vyměnit než dělat repas. Nevím, kde bych nechal brousit hlavu blok a nechat natlakovat hlavu a tak a bojím se, že ve výsledku by mě to vyšlo na pořádný randál. Sorry asi jsem se překlikl mířil jsem na T3 fórum. Budu rad za kontakt na pána s tím motorem.
Dík moc
Kristián

Výměna motoru T3 1.9d na 1.9 TDI 1Z 25. čec 2022 21:57 #206950

Ja to udelal tak, ze jsem koupil motor bez prislusenstvi (bez cerpadla, altiku atd - byvaji levny), sundal z nej hlavu, dal na svuj motor a zbytek jsem si nechal na ND..
1988 Caravelle Syncro GL 1.6TD
Youtube: VW playlist

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.080 sekund

Login