Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Žhavení

Žhavení 23. čec 2022 23:41 #206938

• balvanek
  • Avatar uživatele balvanek Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dobrý den, hledám majitele T4 verze 75 kW TDI. Zajímám se o vozy, které bez problému startují. Můj vůz v tomto ohledu zlobí a potřeboval bych změřit časy žhavení při různých venkovních teplotách. Pokud někdo máte možnost změřit časy, budu rád za informace. Díky Štěpán Kalvach

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Žhavení 09. srp 2022 18:32 #207050

Nevím jak bereš časy žhavení, jestli jen co svítí kontrolka, nebo i dožhavování a předžhavení. Mělo by to fungovat tak, že otevřeš dveře řidiče (za předpokladu, že funguje dveřní spínač) si motor "předžhaví", aniž bys o tom věděl, pak klasika, otočíš klíček, blikne kontrolka žhavení cca 2-3 vteřiny, škrtnu a běží, a poté opět bez kontrolky si motor dožhavuje. Nejlepší na vypozorování tohohle je do zapalovače voltmetr (ne měřák, ale co prodávají třeba za stovku přímo ukazatel), pak vidíš podle voltů, jak žhaví...
Jinak teď přes léto žhavení opravdu jen blikne, a startuju na otočení, v zimě kolem nuly mi kontrolka svítí okolo 5 vteřin, a tak dvakrát se převalí motor, než čapne...
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

Žhavení 10. srp 2022 21:34 #207059

• balvanek
  • Avatar uživatele balvanek Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Beru to podle sepnutí relé ve skříňce pojistek, tedy podle zvuku slyším, jak vypíná a zapíná. O tom předžhavení v souvislosti s dveřmi slyším poprvé. Díky za info, ukážu to známému, který se mi o auto staráa opravuje. Štěpán

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.093 sekund

Login