Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Kryt pod motor T4 - benzín

Kryt pod motor T4 - benzín 14. bře 2023 05:34 #208640

Zdar klubáci,
mám dotaz ohledně krytu pod motor u benzínové T4. Kryt pod motorem nemám a jde mi o to,
že mám drobné úniky provozních kapalin a parkuji u domku na zámkové dlažbě, takže každé ukápnutí,
flek mi vadí :-) Z tohoto důvodu bych tam chtěl ten kryt dát ale mám obavy, aby se motor v létě uchladil.
Pak se nabízí vše přetěsnit, to už jsem částečně udělal ale převodovka se mi tahat ven a půlit
kvůli malému průsaku opravdu nechce :-(
Můj dotaz tedy zní, byl tento kryt z výroby na benzínových T4 montován??
Jo a ještě dodám, že jde o Multivan T4 - 2,5i - 81Kw.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Kryt pod motor T4 - benzín 14. bře 2023 12:46 #208645

Ano byl . Jsou 2 typy , záleží jaký máš spodní silent na převodovce. Jestli takovou tu vidlici , co vede pod převodovkou , nebo zezadu takový menší krátký silentblok
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)

Kryt pod motor T4 - benzín 20. bře 2023 00:11 #208696

Podle toho co píšeš bych řekl, že mám tu vidlici. Přikládám foto. Moc by mi pomohla fotka toho deklu co patří k této převodovce.

Kryt pod motor T4 - benzín 20. bře 2023 00:13 #208697

Přílohy:

Kryt pod motor T4 - benzín 20. bře 2023 04:40 #208698

Přikládám screenshot z googlu . Určitě kup i nový silentbloky , označeno na druhém fotu. Dále ještě koukni na závity v nosníkách , nevím jak dlouho jezdíš bez krytu , ale často pak bývají vyrezlé (myslím že 4x M8 ) . Pokud nemáš , kup klidně celou sadu na montáž krytu , jsou tam všechny šrouby a silenty , druhovýroba vychází cca na 300kč +- . No a samotný kryt - někdo preferuje plast , z druhovýroby občas moc nesedí , dá se však lehce dotvarovat pomocí horkovzdušky (s citem , nespálit) . Origo je plech , ale stojí celkem dost . Záleží kde jezdíš .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-)
Přílohy:
Poděkovali: Martin_T4_MTV

Kryt pod motor T4 - benzín 05. čen 2023 17:46 #209441

.

Naposledy změněno: od slavihen.

Kryt pod motor T4 - benzín 05. čen 2023 18:22 #209442

Ahoj, jaké máte zkušenosti s dlouhodobou jízdou bez tohohle krytu pod motor, mám 2.4 D, AAB 57kW, jízda celoročně převážně po silnicích.
Dík za názory a postřehy.

Kryt pod motor T4 - benzín 06. čen 2023 09:45 #209443

Jednoduchá odpověď. Koukni se zespodu na motor - alternátor je celkem nízko , startér je taky na ráně , do toho kostřící bod ,čerpadlo, to vše zalité tou břečkou ze silnic , nedej bože že i ze solí , a jednoduchou matikou ti vyjde , že repase všech těchto komponentů stojí celkem dost , kdežto kryt pod motor (nejlevnější) cca 700kč . Já jezdím bez krytu jen když dělám nějaký větší zásah kolem motoru , abych měl 100% kontrolu kvůli úniku kapalin . Jak je vše v pořádku, kryt putuje okamžitě zpět. Mám ten nejlevnější plastový , jen jsem ho vylepil alubutilem . Záleží na tobě ,jak moc máš auto rád....

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.190 sekund

Login