Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Dekarbonizace vodíkem

Dekarbonizace vodíkem 07. bře 2025 18:22 #212014

• Oreginal
  • Avatar uživatele Oreginal Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 16
Zdravím všechny,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo podstoupil z VW T4 dekarbonizaci vodíkem a jaké jsou výsledky.
Co na to říká motor , emise atd.
Dík předem za info

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Dekarbonizace vodíkem 07. bře 2025 20:30 #212017

• covex
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 221
Predem rikam, ze jsem to neabsolvoval s nicim, nicmene jsem se o to zajimal a.. uprimne tomu neverim. Vsichni bysme hrozne chteli, aby stacilo do sani pustit kouzelnou "vodicku" a motor bude uvnitr jako novy, ale nic takoveho proste neexistuje. Karbon se tam usazuje stovky tisic kilometru a za 1h nezmizi.. mozna to lokalne muze pomoct treba uvolnit pistni krouzky nebo tak neco ale neverim, ze to neco vycisti..
VW T5 2.5TDI 128kW BPC 7HM 2008 4motion Multivan Seikel

Dekarbonizace vodíkem 08. bře 2025 06:28 #212018

Všichni co to dělají říkají že je motor jako nový, možná když budeš mít nový motor a každý pul roku nebo čtvrtletně bys na tom byl tak možná něco vyčistí ale za mě velikánská blbost, a důvod když čistím sání nebo jakoukoliv cestu kde se usazuje karbon u egru , trubka egru sání , tak jsou to takové nánosy že to když to jde vemu párou z wapky nebo mechanicky to oskrabat je to tak tvrde že vodík nerozlepta nic , u nas v práci se snaží vyčistit vodíkem nákladní auta mercedes arocs např co jezdí v zametači relativně 80% směny jede ve volnoběhu a ten motor je zakarbonivany , přijede firma z Plzně M+H a hlásají jak vyčistí motor, jedno auto asi za 2 hodiny , a výsledek je takový že nevycisti nic protože pak jede auto na servis do Mk dofi a tam říkají že hodně zakarbonivane , protože každou chvíli tam svítí motor nebo hláška "následná úprava výfukových plynů chyba a je to díky tomu karbonu čidla jsou zakarbonivane, takže když chceš vyčistit motor od karbonu rozeber si sání klapku veškeré vedení jestli máš EGR a mechanicky vyčíst v hlavě se to dělá oriskama , je na to přístroj rozdrcené skořápky oříšků , najdeš video např na jutubu , a to funguje ....
Wv Multivan t6
Vw Caravelle 1.9 TDi BRS (prodáno)

Naposledy změněno: od Jirkawrc.

Dekarbonizace vodíkem 08. bře 2025 17:00 #212020

• Oreginal
  • Avatar uživatele Oreginal Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 16
Byl jsem na STK - emise sice ofic prošly - ale bylo mě doporučeno ať si nechám vyčistit vše vodíkem , hlavně egr - proto se na to tady ptám,
co a jak, jestli to nejsou vyhozený peníze, raději bych třeba koupil nový egr

Dekarbonizace vodíkem 20. bře 2025 16:26 #212059

Byl jsem na tom vloni a nějak zvlášť to znát nebylo nepatrně asi ano ale žádný zázraky se od toho nedají čekat a ani jsem nečekal na ACV po 600 tis. km tam toho svinstva v kombinaci s tím co tu v ČR tankujeme za sračky nečekám že by byl motor jako novej takže asi tak jak to tu už padlo pokud tam budeš jezdit pravidelně a hlavně od nového auta a né po 25 letech provozu tak to asi smysl má jinak je to spíš pro dobrej pocit než že by to autu nějak výrazně pomohlo.

Dekarbonizace vodíkem 03. dub 2025 19:46 #212076

Čistil jsem teď na acv jak egr tak sání. Něco mechanicky oškrabat , sání vypálit a zbytek "vyčistit" 2 hrstě matek , carlan , ucpat všechny otvory a cca půl hodinky s tím třepat jak to jen šlo. Celý ten proces čištění zabral den , sežral hromadu chemie, kartáčků a hadrů. Nevěřím, že ten sajrajt sundá během chvilky cokoli , natož vodík ....
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Dekarbonizace vodíkem 05. dub 2025 05:16 #212081

Celý proces čištění vodíkem je jedno velké placebo. Tak aby mohl vodík něco vůbec čistit musí hořet, takže sání a okolo tam nic neudělá tam nehoří a ve válcích podle mě taky nic, když to je spečený na kámen.
Všechny pomsty od VW
T5 multa pan amerikános - weg
New T5 -25 edition s 210k

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.103 sekund

Login