Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE / HLADINA OLEJE

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 11. pro 2023 07:19 #210437

Do roku 99 jsou 2 čidla , nad 00 jedno. Máš 4 možnosti- vadné čidlo , poškozený kablík , málo oleje , nebo jsi chytil lágry na klice .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 11. pro 2023 07:47 #210438

No olej jsem mel něco málo pod půlkou rysky tak sem něco dolejval je mi divné že ti pak shasne a je klid

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 11. pro 2023 07:47 #210439

A co myslíš tím lagry na klíče

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 11. pro 2023 08:22 #210441

Lágry na klice - klikové ložiska, při demontáži rovnou i ojniční . Rozborka motoru :-) . T4 při nízkém tlaku oleje na volnoběh svítí žlutě , po zvýšení otáček na cca 2000 a nižším tlaku než 2 bary se rozsvítí červeně a začne pípat. Než budeš vymýšlet jak to opravit , nech si změřit tlak oleje.Pokud je vše v pořádku, tak za jízdy naměříš 5 až 6 barů . Také může být "jen" přicpané sítko olejového čerpadla. Tohle může být sranda ve formě vadného čidla za 100kč , nebo katastrofa za x tisíc v případě poškozeného motoru. Jestli tomu nerozumíš , zajdi někam do servisu ,ale někam kde tomu rozumí!!! Protože dneska je každej druhej odborník, kterej vše jen dodrbe a nasledná oprava tý původní dodrbaný opravy stojí mnohem víc . Zkus se zde optat , jestli nemáš ve svém okolí někoho ,kdo by se ti na auto kouknul , a poradil co ,kde ,jak . Ber to tak , že jsis koupil skoro 30 let staré auto , které ti může ještě mnoho let skvěle sloužit , ale taky tě může stát nesmysl peněz. T4 je fajn vozítko , ale musí být v pořádku....
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 11. pro 2023 08:50 #210442

Jasny no jako já to chci dát fakt do cajku ale jak říkáš najít někoho kdo tomu bude fakt rozumět moc takových lidí není a úplně nevím komu říct aby mi to změřil ale zkusím se podepsat

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 17:19 #210454

Nikde jsem nenašel, co to máš za káru - rok výroby atd. /asi multivana/
Každé auto je jiné, hlavně ty co jsou samo domo předělávané,tuněné, úprava motoru, vstřiků, jestli je všechno origo - atd.
Jestli se ta závada vyskytla až teď, nebo jsi káru kupoval už s tím problémem.Jestli to má či nemá čidlo oleje na vaně atd.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 17:30 #210455

Mám multivan 2.5tdi 111kw rok 1999 a auto mal cca 2 měsíce sám nevím co všechno na tom autě je

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 17:51 #210458

Napiš SZ odkud jsi. Sice nemám multivana ale t4 vlastním cca 20 let, tak že o tom něco vím, a když tam mám lidi co dělají u VW.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 18:30 #210461

Bez ohledu na motorizaci , červená kontrolka je tlak oleje , a čidlo ve vaně s tím úplně až tak nesouvisí .....

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 18:35 #210462

No zítra to zkouknu říkám normalne jedu kontrolka zhasne

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 18:49 #210464

Takže to znamená , že za jízdy máš tlak víc jak 2 bary. Zastavíš a rozsvítí se ? Zajeď s tím do servisu a nech si změřit ten tlak. Jestli motor zadřeš, tak máš vymalováno. Jen pro představu , originál píst s ojnicí strojí cca 13tkč (jeden.máš jich 5,k tomu lágry , možná vydřená klika , škráblý blok atd...). Snad tě to namotivuje k tomu přestat vymýšlet co by, kdyby atd , a začít to řešit.... Ty kontrolky nejsou v autě pro srandu králíků

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 12. pro 2023 19:08 #210466

Hele řeknu to takhle přijdu ráno k autu nastartuju naběhne mi nafta plus čidlo teploty to je nejspíš v prdeli to čidlo i když je teda nový vyletí na 130 stupňů a pak spadne na nulu a tam uz zustane.. tet k tý kontrolce oleje normalne jedu kontrolka nesvítí cca po cca po 1 km zhasne dneska když jsem to pozoroval znasla přesně v moment kdy spadla ta ručička tý teploty motoru nevim jestli není v pici něco v těch budíkách každopádně si to nechám změřit ale zatím nemám kde všichni jsou plný nemaj čas

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 13. pro 2023 05:33 #210473

Koukni na toto:
https://www-t4--wiki-de.translate.goog/wiki/Schalter_F1_(%C3%96ldruck)?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs

https://www-t4--wiki-de.translate.goog/wiki/Geber_G266_(%C3%96lstand/%C3%96ltemperatur)?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs

Osobně bych to projel VAGem - následně - kontrola akčních členů - jestli se ti ukáží nějaké problémy.

Než do toho začnu vrtat, tak si to nejprve projedu Vagem

Naposledy změněno: od Oreginal.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 13. pro 2023 08:37 #210475

Hele co jsem dneska vypozoroval tak opravdu když otočím klíčkem a vylítne mi ta teplota na 130 tak mi cca po kilometru začne svítit ta kontrolka oleje a zhasne moment kdy mi spadne rafička teploty na nulu

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 13. pro 2023 13:46 #210478

Já bych postupoval asi následovně:
Nejlepší by bylo otestovat ty budíky Vagem , jak jsem psal už dříve. Samozřejmě by bylo nejlepší změřit mazací tlak oleje.
Ale předpokládejme , že je ok.
1/ odpojit čidlo teploty a zjistit jestli budík - teplota nevylítne na 130.
2/ odpojit čidlo tlaku a sledovat co to udělá. - co se bude dít .
V některém z čidel může být závada a nebo v přístrojovce - takhle na dálku těžko posoudit, ale předpoklad je , že mazací tlak je Ok.
Jinak jak píše Mickey - abys nezadřel motor.

Vygenerováno za 0.136 sekund

Login