Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE / HLADINA OLEJE

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 18. čec 2012 17:51 #100758

• technix
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Nová kontrolka mazání:
VW TRANSPORTER T4 1,9TDi r.v.98 poloplech
VW TRANSPORTER T4 1,9TD r.v.01 celoplech
VW TRANSPORTER T4 2.4D r.v.91 valník
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 18. čec 2012 23:39 #100796

Děkuji, za radu, pravděpodobně to bude ono, tím že to má souvislost s otáčkama, jsem buď nedohledal špatný kontakt a nebo je čidlo špatné, zkusím jej vyměnit za nové. Taky mě ale až teď napadlo, jestli nebude kaput těsnění mezi blokem a držákem výměníku a filtru. Trochu rosí olej, zkoušel jsem bezvýsledně dotáhnout a pak tedy povolit, kvůli výměně těsnění, ale to sem strh i přes veškeré snažení dva ze tří imbusů v hlavičce šroubů a nemaje COčko abych navařil matky sem to zatím odložil není to zrovna masivní únik :) Hm, ale napadlo mě, že se může skutečně ztrácet tlak netěsností mezi oběma kanály do a z filtru ... což asi nebude horentní, ale bude to na pořadníku příští tejden ... no uvidíme .. nahlásím se. Díky ještě jednou :)
Sanitka T4 Long 1.9 D 1Y poloplech.
Ford Aerostar 3.0i E85+Benzin a Ford Windstar 3.0i E85+Benzin+LPG

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 02. zář 2012 22:22 #103174

Ahoj, prosíme o radu.
Jsme na vytoužený dovolený a zbývá nám domů ještě asi 1000 km. Začal nám hlásit na tachometru "service oil". Vždycky to po nastartování chvilku bliká na displeji (kontrolka žádná nesvítí) a za chvíli to přestane. Takhle jsme ujeli asi 50 km (vyzkoušeno čtyřmi čůracími pauzami s dětma :lol: ). Stav oleje je nad půl vymezený části vytahovací sondy. Chtěli bysme se zeptat, co si o tom myslíte? Nevíme, jestli je nutný tu honit servis nebo jestli jsme schopný to na místě vyřešit nějak sami nebo jestli to na tu cestu domů neřešit. V autech se moc nevyznáme, ale manuálně zruční jsme :-) , takže lecos vyřešíme svépomocí.

Díky moc za cenné rady.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 02. zář 2012 22:32 #103178

• technix
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 4
Ahoj, moc si s tím nelam hlavu, není to žádný aktuální stav motoru. Je to pouze informace o prošlém nastaveném intervalu výměny oleje. Při výměně oleje v motoru by ti měl servisman přes VAG nastavit další interval ( např. 10000 ). Jde to i vynulovat tlačítkem na přístrojovce.
Mně to tam taky teď náhodou svítí - budu měnit olej...
D:_)1 d:_(
VW TRANSPORTER T4 1,9TDi r.v.98 poloplech
VW TRANSPORTER T4 1,9TD r.v.01 celoplech
VW TRANSPORTER T4 2.4D r.v.91 valník

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 02. zář 2012 22:38 #103181

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Kolik mate najeto km od posledni vymeny oleje?
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 02. zář 2012 22:43 #103184

Díky za uklidnění. Auto jsme kupovali v březnu, od tý doby najeto asi 8000. Takže těžko říct, kolik toho zažil předtím :-) . Tak dojedem domů a uděláme transfúzi. Uf, hned je nám líp.
Dík! D:_)5

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 03. zář 2012 12:56 #103220

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tedy to jsi celkem střelec, koupit auto a nevyměnit olej když nevíš kolik to má na něj najeto :-k . To buď rád, že se rosvítil jen servis oil :lol: :lol:
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 27. lis 2012 23:09 #108062

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Sem tam se mi rozsviti zluta kontrolka oleje. Oleje je dost. Sviti to jednou po 500km, jednou po 100km, proste jak se tomu zachce. jednou v 50km/h jednou ve 130km/h. Proste mi to nedava smysl. Cidlo otevreni kapoty je nove. Jake cidlo vymenit/tkontrolovat ?
T4 je vážně nemoc :)

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 27. lis 2012 23:20 #108064

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Mas v motoru dost oleje? Nedrbnul jsi nekde motorem? Ve vane mas cidlo, muze byt procvaklej kabl nebo nacate cidlo. Taky me jeden cas blblo. Hrknul jsem konektorem pod krytem a je klid.
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 28. lis 2012 08:37 #108067

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Oleje je dost. NA to cidlo jsem mel podezreni, ale nevedel jsem jestli to s tim souvisi :) Uy ho mam doma v krabicce, ale spojim to s vymenou oleje. JInak to cidlo uy mi delsi dobu hayi olej prez ten konektor. OK vymenim a uvidim. DIky moc
T4 je vážně nemoc :)

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 08. pro 2012 23:15 #108978

tak už fakt nevím :snoty:
VW Caravelle 2,5 TDI, 75Kw rv. 2001
když jsem si ji vezl domů tak po pár stech kilometrech se mi rožnula oranžová kontrolka která svítí když je olej na výměnu.řekl jsem si stejně olej vyměním,hned ten den jsem tam dal novej olej castrol edge 5W40-norma tuším 505 00?ted to z hlavy nevím každopádně to není long life,takže jsem překodoval budíky na pevný servisní interval,smazal jsem hlášky service oil,a insp,a kontrolka zhasla.
pár dní byl klid a pak cestou do prahy (ta D1 je asi zakletá)se mi zas rožnula kontrolka-oranžová olejnička D:_)14 po pátrání tady na foru jsem zjistil že může být špatný čidlo kvality oleje
hned jak jsem se vrátil (autíčko potřebovalo i nový žhavící svíčky) jsem koupil i nový čidlo je to značka Hella,švihnul jsem je tam,dám olej,nastartuju a nic,potvora pořád svítí D:_)7
konektor je samozřejmě čistej,čislo nový,olej novej samozřejmě i s filtrem...
a pořád svítí.
nevíte někdo co s tím? jedna možnost mě napadla-na základní desce budíků jak je dvoubarevná kontrolka mazání tak odletovat jenom tu packu která živí oranžovou polovinu led diody aby ale pořád dokázala fungovat ta červená,samozřejmě ale je to pras...rna
:help
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 09. pro 2012 09:06 #108984

ahoj zkus to jeste na chvilku odpojit od baterky vetsinou to pomaha...nejakym stylem se to resetuje az potom...mam to same uz sem dal dve cidla nove a stale mi to hlasi kontrola mnozstvi oleje.. :)
nejlepe zaslepit bohuzel elektrikar rikal ze tam tecou informace o mnozstvi oleje a dalsi ze to neni dobry...ahoj
Vw T4 California Exclusive
Subaru Impreza 160 KW

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 09. pro 2012 16:31 #109003

tak jsem se dneska naštval a rozdal jsem si to z kontrolkou \:D/
nepomohlo ani výměna čidla,ani oleje,ani rady na jinejch forech.co jsem se dočetl tak to žádný čidlo kvality není ale měří to hladinu a teplotu oleje.navíc prej v kombinaci s čidlem otevření kapoty si řídící jednotka motoru vypočítává nějakej algoritmus co se týká délky jízdy ze studeným motorem a odhaduje přibližnou kvalitu oleje.když si myslí že už je olej na výměnu rožne kontrolku...
co se týká mého auta tak jsem překodoval budíky na pevný servisní interval,leju tam 5W40 od castrolu a hladinu si kontroluju sám...takže jsem při změně osvětlení budíků té zákeřné oranžovoé části led diody odletoval nožičky a nechal tam jenom ty aby mohla kontrolka svítit červeně.takže po otočení klíčem před startem se rožne červená olejnička,spolu s ostatníma kontrolkama zhasne a mám klid.jo a samozřejmě už dávno letěla z budíků ta siréna.
vím že je to prasárna ale nic lepšího jsem nevymyslel tak mě nekamenujte :drunken:
VW Caravelle 2,5 TDI
VOLVO S60 D5
VW T4 1,9TD 2x
VW transporter 2,5 TDI
octavia TDI 2x
tigra 1,4
opel corsa 1,2

zákony života na této planetě nám umožnují vyzkoušet všechny možnosti,abychom se nakonec vrátili k té první...VW...

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 09. pro 2012 17:13 #109006

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Tedy Martine, prasárna to je, ale je to tvoje volba! Ještě jsi se mohl podívat (ale já myslím že to T4 nemá) na kabely od zámku kapoty , u passatú a octávek to dělá, když jsou přerušený a budíky neví že jsi otevřel kapotu a zkontroloval hladinu oleje!! Nebo máš někde prošoupaný kabely od snímače hladiny oleje, ten je na ol. vaně zespoda. Jo a za Plzní nás chytla pěkná sněhiová vánice :(
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 05. led 2013 15:49 #110712

Ahoj prosím o radu, občas se mi na displeji rozsvítí červená olejnička a objeví nápis nízký tlak oleje, vypni motor, návod k obsluze (nebo tak nějak).Po asi 10 sec zhasne, stává se to někdy po 300km, někdy po 20km. Vyměnil jsem olej, čerpadlo i čidlo jsem měnil před cca 20tis. Vypozoroval jsem, že se to stává převážně při jízdě z kopce.Oleje je dost.
Díky za každou radu Petr

Vygenerováno za 0.205 sekund

Login