Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE / HLADINA OLEJE

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 22. říj 2013 10:22 #128503

Zdravim a prosim o radu.
mam caravelle 2.4D 78 koni z roku 93. po nastartovani mi blika kontrolka oleja a neprestane ani vo vyssich otackach. cidla som menil a ked ani to nepomohlo, skontroloval som co ukazuju cidla ziarovkovou skusackou. 0.3 bar v pohode, po nastartovani zhasne, tak ako ma, ale 0.9 baru, to, co je dole, svieti uz od nastartovania. Podla toho co som cital by sa malo rozvietit az pri cca 2000 ot/min, takze usudzujem, ze je prilis velky tlak oleja. Co s tym? nasiel som ze by to mohol byt zaneseny pretlakovy ventil na olejovom cerpadle, ale neviem kde je, ako sa k nemu dostat. Treba zhodit vanu?
a este jedna podotazka, na scheme z knihy jak na to som vide ze to tlakove cidlo na 0.9 baru sa montuje do nejakeho adaptera, pred ktorym je prepustaci ventil. Ja som si nic take nevsimol, zda sa mi ze cidlo je priamo v bloku, aj ked uplne isty som si neni. Mohla by byt zavada tam?

dik.
Poděkovali: MilanTeplice

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 10. led 2014 09:48 #133026

Ahoj kluci,snad někdo poradí ;) koupil jsem T4,2,4D před cestou do Anglie jsem udělal náplně,rozvody atd.jezdil jsem v Čr cca 3týdny,vše ok.pak jsem vyrazil na cestu do Anglie a cca po 20km mě začla problikávat a bzučet kontrolka mazání :shock: zastavil jsem a zkontroloval olej,vše ok.na dálnici pri 100km/h ok,jakmile jsem snížil rychlost cca na 80km/h tak zas kontrolka mazání,pri zvíšení rychlosti ok.po každých 300km jsem zkontroloval olej,ok.nakonec jsem dojel az na místo 1800km a nedolil jsem ani kapku,ještě když jsem odpojil obě čidla tak se nic nedělo!!Ještě pokud jsem motor vypnul,a znova nastartoval tak při volnoběhu vše ok. Měl jsem před tím T4 ,1,9Td a vzpomínám si že když jsem ty čidla odpojil tak se mazání rozeřvalo :D ,můžete mi prosím někdo poradit?protože v březnu mě čeká zase cesta do Čr a zase zpět do UK.díky moc všem!!

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 10. led 2014 22:26 #133053

hatapka napsal: Ahoj kluci,snad někdo poradí ;) koupil jsem T4,2,4D před cestou do Anglie jsem udělal náplně,rozvody atd.jezdil jsem v Čr cca 3týdny,vše ok.pak jsem vyrazil na cestu do Anglie a cca po 20km mě začla problikávat a bzučet kontrolka mazání :shock: zastavil jsem a zkontroloval olej,vše ok.na dálnici pri 100km/h ok,jakmile jsem snížil rychlost cca na 80km/h tak zas kontrolka mazání,pri zvíšení rychlosti ok.po každých 300km jsem zkontroloval olej,ok.nakonec jsem dojel az na místo 1800km a nedolil jsem ani kapku,ještě když jsem odpojil obě čidla tak se nic nedělo!!Ještě pokud jsem motor vypnul,a znova nastartoval tak při volnoběhu vše ok. Měl jsem před tím T4 ,1,9Td a vzpomínám si že když jsem ty čidla odpojil tak se mazání rozeřvalo :D ,můžete mi prosím někdo poradit?protože v březnu mě čeká zase cesta do Čr a zase zpět do UK.díky moc všem!!

u mna to boli prehodene draty medzi cidlami + som rozobral a precistil pristrojovku + vsetky spoje. tie cidla inac niesu drahe, ja som kupoval cez net za nejakych 5€ kazde, aj ked je celkom lahke overit si ci funguju. vysoky tlak hned pri nastartovani bol asi sposobeny studenym motorom (hustejsi olej), nakoniec som kupil aj manometer, ale tiez som meral pri studenom motore, takze tlak bol vyssi, aj ked nie o moc. od mojho prispevku som urobil asi 3000km a pohodicka, auto slape - tolko moj problem.
urcite tu budu odbornici co poradia lepsie, ale ja tipujem elektricky problem - pristrojovka, studeny spoj alebo tak...

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 26. dub 2014 19:22 #139153

sobek napsal: Zdravím chci se zeptat,mám t4 1.9Td a blbne mě kontrolka oleje..Při zapnutí klíčku jen problikne a nic a čidla jsou nová.. :-k Díky za rady D:_)23

Zdravím taky se my udělal tento problém neví někdo co to je dík??
t4 1.9D 44kw asi před 14 dny jsem dolil litr oleje proto ze měrka ukazovala málo.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 29. dub 2014 20:22 #139246

Tak koukám že asi nikdo nic. :(
Můj postup odhalování závady :dry:

1.horní čidlo po odpojení a přiložení ke kostře začala blikat kontrolka mazaní.

2.spodní čidlo nad filtrem po odpojení a přiložení ke kostře žádná reakce.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 29. dub 2014 21:43 #139250

Asi budou budiky K.O.....dost casta zavada
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 30. dub 2014 00:23 #139259

To jsem nějak nepochopil. Co to ma společného z budíky??

Nepoužívej citaci předchozího příspěvku, děláš fórum nepřehledné. Díky Kunec
Poděkovali: Spike

Naposledy změněno: od kunec.

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 30. dub 2014 15:42 #139285

Mel jsem ten samej problem-porad to piskalo a svitilo po vymene budiku vse o.k. Cidla jsem vymenil obe dve a porad nic.
VW T5 2,5TDi 96KW 6mist

kdyby nekdy, nekdo neco tak GSM:608460737
VAG,CO-cko a ruznej vercajk mam...

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 22. kvě 2014 20:33 #140231

Koupil jsem vyhořelou T4 2,.4D 99rok budíky byly v prd.... tak jsem sehnal bez canový a otačky mi vylítli naplno a svítilo mazaní proto jsem sehnal přesně ty co tam byly 801H ,otačky fungujou ale při otačkach nad 1300 zhruba mi začne zase svítit červená olejnička ... Neměl taky někdo stidle nakou skušenost ?

2.4D 57kW AAB - kontrolka oleje problikává 09. čec 2014 11:29 #141877

• JDo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj pánové,

problikává mi kontrolka mazání u T4 2.4D 57kW AAB.

Poprvé se to projevilo před 14 dny po asi 20km jízdy od startu a to ve vyšších otáčkách ( 2500?). Postupně se to zhoršovalo a včera to bylo i v nízkých otáčkách hned po nastartování a s poměrně vysokou frekvencí. To už jsem s tím raději nejel.

Oleje je ve vaně dost, ale už přetahuju termín cca o 4 měsíce, mám na olej najeto 10000km.
Může být ucpaný filtr? Předpokládám, že by to kontrolku nerozsvítilo kvůli obtokovému ventilu proti ucpání.
Jaká je šance, že by bylo ko čerpadlo?

Signalizace nepíská a tak pokud správně usuzuji, mazání probíhá, protože jinak by neseplo čidlo 0,9bar a pískání by začalo.
Budíky jsou po opravě - sám jsem vše přepájel dost obstojně. V tom mám praxi. V nich chyba nejspíš nebude.

Co el. vedení? Bývá tam závada často?

Tak jako tak mi to asi nejspíš ukazuje na poruchu čidla 0,3bar. Co myslíte?

Ještě jsem to nezkoumal podrobně, ale myslím, že by moje úvahy mohly být správné.

Je to tak?

PS: Jsou čidla oleje u AAB přibližně někde pod vývěvou brzd? podle manuálu nejspíš ano.

EDIT: SOLVED - asi v pasti kontakt na čidle(ch), napružil jsem kontakty a je to ok.
VW Transporter T4, 2.4D AAB, rv '93
5x dítě + 1x manželka

Naposledy změněno: od JDo.

elektro 13. čec 2014 09:49 #141996

Přeji hezký den. Nevěděl by někdo co je a jak se dá odstranit problém v kontrolce mazání u T4 TD r.v.1999?
Popis: Odešel mě alternátor a vzápětí se rozblikala kontrolka mazání. Po opravě a výměně alternátoru problém dál přetrvává. Rozbliká se a rozezní zvukové upozornění i po chvilce co zapnu klíček zapalování bez běžícího motoru. Olej i olejové čidlo jsem už vyměnil. Byl jsem v servisu na počítači a na nic nepřišli. Údajně je vše O.K.
A druhý problém.
Popis: V zimě jsem nemohl nastartovat auto. V domnění že odešli žhavící svíčky jsem je nechal vyměnit a v zápětí se přišlo na to že byly pravděpodobně vypáleny konektory u relátka č. 104 které jsem pro jistotu koupil také nové. Ale dějou se tam prapodivný věci. Ráno nebo i během dne když nastartuju tak mě otáčky klesnou na 500 ot./min. (sytič je vytažen). Když vyndám ono žhavící relátko tak se otáčky zvednou na normál. Ze sytičem 1000 ot. a pozahřátí na 910 ot. Po zahřátí motoru a jeho vypnutí a opětovném nastartování otáčky opět klesnou a po 2 - 3 minutách se zvednou do normálu. A to i s relátkem nebo bez něj. Motor běží dle zvuku který vydává na 2 - 3 válce. Stává se že jezdím a při provozní teplotě motoru když zastavím na semaforu tak mě opět klesnou otáčky. Nevím jestli je tento problém v elektrice a nebo jinde. Neporadil by mě někdo co s tím? Děkuji za odpovědi na tyto moje dva problémy a s pozdravem MilanTeplice

elektro 13. čec 2014 12:52 #142004

• jjirka
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 69
Zdá se , že jsi asi nezvolil ten správný servis .....kontrolka bliká , akustický signál zní ..... mechanik nic nevidí a neslyší , protože počítač mu nic nenapsal ........ pravděpodobně je slepý , hluchý a ........

Takže pokud je čidlo ok - pokračovat kontrolou el. vedení a pak přichází na řadu přístrojovka .
S tím zbytkem to bude bude lepší , když to svěříš někomu kdo není slepý a hluchý a něco umí - mohli by ti poradit kluci ,
někde z Tvého okolí
Poděkovali: MilanTeplice

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 13. srp 2014 20:00 #143050

• v4sek
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Zdravim, prave jsem vymenil olej u T4 2.5TDI '94. Prekvapilo me ale, ze ani po vymene oleje ani na chvilku nesviti kontrolka pro mazani (pred nastartovanim ano). Ocekaval bych ale, ze zvlast po vymene bude po prvnim nastartovani alespon chvili kontrolka svitit. Jde mi o to, zda muze byt cidlo poskozene tak, aby stale ukazovalo dobry tlak oleje, i kdyz ve skutecnosti neni. Pri pripadne zavade by to nebylo moc dobry :-)

Hladina oleje - Chyba 00562 14. zář 2014 19:00 #144259

Ahoj,

mam T4 2.5TDI 75kW Synchro z roku 1999, ktere nema cidlo hladiny G266 na vane motoru.

Po zapnuti klicku mi to hlasi zavadu "Snimac oleje - do dilny" a blika zluta olejnicka. VAG pise chybu 00562.

Spinac na kapote je novy, kabely jsou v poradku, kostra dobra. Ale porad mi to hlasi tuto chybu. :(

Nevite, kde by mohl byt problem?

T4 - TLAK OLEJE / ČIDLA / SIGNALIZACE 29. zář 2014 21:00 #144939

když připojím jineé čidlo tlaku oleje a přiložím ho k motoru tak se normálně rozsvítí kontrolka

Vygenerováno za 0.150 sekund

Login