Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TEPLOTA MOTORU

T4 - TEPLOTA MOTORU 06. říj 2009 08:12 #24453

• Ales-X
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 16

Rob napsal: litr asi (na servo tedy určitě) nestačil

Servo má náplň 0,8l, ale ve faktuře je 5W-40 takže to asi jen dolévali motorový.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TEPLOTA MOTORU 24. úno 2011 21:49 #66503

• Fuji
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Neukazuje mi teplota vody, nevite nekdo cim by to na 2,5Tdi 98 telene budiky mohlo byt ? Ja to tipuju na cidlo teploty. Nemate s tim nekdo zkusenost ?
T4 je vážně nemoc :)

T4 - TEPLOTA MOTORU 24. úno 2011 22:22 #66511

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
jojo čidlo teploty vody je napřirubě na hlavě to čtyřkontaktni 96až 2000 maji hranate. je zespod příruby. D:_)12
maly servis pro VW T4 a T5, pujčovna transporter 8+1 T4
prodej dilu nových i starších T4 a T5
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
tel NOVÝ TELEFON 773 630 590
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu
www.Transporterpujcovna.cz

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 07:25 #74067

Zdravím vás,

Chtěl bych se zeptat zda se někdo z vás nesetkal se závadou která se mi vyskytla, jde o T4 transporter, 2.5tdi(ACV) 75kw rok 97 , teplota dle budíku na palubce byla na provozní teplotě (cca v půlce), nikdy nekolísala jízda cca 40km, najednou začaly běžet ventilátory na chladiči ovšem plastové lopatky které zprůchodňují cestu vzduchu volně přes chladič zůstaly na obou ventilátorech zavřené takže větráky nemohli procpat vzduch pořádně chladičem. myslím že motor by neměl problém se uchladit kdyby lopatky byli otevřené při jízdě. Nevíte v jaké poloze mají být lopatky při normální jízdě? a co a jak je otvírá? díky za každou radu.

Pavel
Vw T4 Transporter 2.5tdi ACV 97
Yamaha YZ 125 06

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 10:12 #74082

vzadu na sahaře je ovládací jednotka :) ..tedy nějaký bazmek s bimetalem, který to ovládá. Takže celé sundat a rozpohybovat, včetně všech lopatek...
Za studeného motoru jsou lamely zavřené. D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 10:30 #74088

Nechápu jaký mají lopatky význam? vadilo by něčemu kdyby to bylo průchozí pořád? lamely mám tuším na obou saharách (klimu nemám), jednotka je jen jedna nebo na každym větráku vlastní??? díky
Yamaha YZ 125 06

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 12:34 #74097

Ano vyznam maji, protoze motor pri provozu produkuje velmi malo tepla a v chladnejsim pocasi by se neohral na provozni teplotu. D:_)
__(O)________(O)______

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 13:02 #74101

že má TDIčko malý odpadní teplo je jasný, ale od toho je tady termostat, a pokud by tam takováhle věc měla mít smysl tak by musela být před chladičem a né až za ním. nebo to je aby doslova nefoukalo až na blok motoru?
Yamaha YZ 125 06

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 13:30 #74102

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
regulator pootočeni klap na leto mužeš sundat a klapy otevřit ručně.ale na zimu ho tam vrat funkčni nebo klapy zavži. většinou stači ho demontovat nechat pusobit jakykoliv uvolnovač a pak ho rozchodit. Pozor při povolovani se utrhnou někdy ty dva samořezky kteryma drži na sahaře taky nejdřiv nastřikat a pak povolovat opatrně.
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu

T4 - TEPLOTA MOTORU 01. čen 2011 19:48 #74137

Díky, o víkendu na to vlítnu. a myslíš že to nechodí protože je to zatuhlý, zarezlý nebo může být i problém v el. části?
Yamaha YZ 125 06

T4 - TEPLOTA MOTORU 02. čen 2011 08:33 #74167

• mašlo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 9
je to mechanicka součast tak to bude komplet zatuhle :!: :!: Někdy to jde ještě rozchodit na aute D:_)12
"pohřebiště" T4 a T5[/b]
multivan@seznam.cz
OSTRAVA !!!
Nečlen clubu

T4 - TEPLOTA MOTORU 06. zář 2011 08:17 #78679

Nechápu jaký mají lopatky význam? vadilo by něčemu kdyby to bylo průchozí pořád? lamely mám tuším na obou saharách (klimu nemám), jednotka je jen jedna nebo na každym větráku vlastní??? díky[/quote]

Ty lopatky (žaluzie) jsou tak trochu nadstandartní výbavou. Někteří řidiči, kteří toto na svém voze nemají v zimním období instalují na masku zvláštní "dečku" nebo za chladič dávají karton. Žaluzie jsou komfortnější, pokud fungují.

T4 - TEPLOTA MOTORU 06. zář 2011 08:28 #78680

řeším drobný problém. Občas mám na motoru 2,5 TDI ACV 75 kW nepravidelný chod na volnoběh. Po napojení na VAG jsem zjistil, že zlobí teplota chladící kapaliny. Pokud jde motor vyrovnaně, je teplota kapaliny v ŘJ 64 stC, ale někdy spadne třeba na -5 a pak je chod nepravidelný. Teplota na budíkách je ale pořád stejná. Nevíte někdo, kde hledat čidlo, které za to může a hlavně jak ověřit vedení od čidla do ŘJ. Pokud ŘJ ukazuje občas správnou teplotu, tak si myslím, že problém je ve vedení, ne ve snímači.

T4 - TEPLOTA MOTORU 06. zář 2011 16:21 #78692

jmanych napsal: Nechápu jaký mají lopatky význam? vadilo by něčemu kdyby to bylo průchozí pořád? lamely mám tuším na obou saharách (klimu nemám), jednotka je jen jedna nebo na každym větráku vlastní??? díky

Ty lopatky (žaluzie) jsou tak trochu nadstandartní výbavou. Někteří řidiči, kteří toto na svém voze nemají v zimním období instalují na masku zvláštní "dečku" nebo za chladič dávají karton. Žaluzie jsou komfortnější, pokud fungují.[/quote]

Pokuď dobře vím tak se karton nebo dečka dává vždy před chladič jako na traktoru nebo na karose,nebo jako ti co jim v zimě nefunguje termostat, aby měla nějaký význam a chladný vzduch nemohl prostoupit chladičem a tím z něj odebrat teplo. Pokud by byla za, tak to aspoň podle mě to nemá žádný význam stejně jako ty přiblblý klapky. Kdyby byly před chladičem neřeknu ani popel (i když je to konstrukčně dost náročný). Já když ten bazmek vyndal tak otvíral až při dost velkym ohřátí horkovzduškou. Standardně bych teda měl při cca 25st C zavřené klapky a ty by se otvírali až při vysoké teplotě. to trochu pak nedává smysl ne? nebo to má zabránit průvanu přímo na blok motoru? jako ne že by mě to nějak extra pálilo stejně jsem ten krám vzal a zahodil. jen by mě zajímalo proč to tam soudruzi dali, jen tak k ničemu asi ne. zkrátka mi to vrtá hlavou D:_)9
Yamaha YZ 125 06

T4 - TEPLOTA MOTORU 06. zář 2011 22:05 #78716

Přesně tak, je to kvůli tomu, aby v zimě netáhlo tolik na motor. Ty dečky jsem hodně viděl na sanitkách. Sám jsem si ji do své T4 na zimu taky pořídil a je opravdu znát rozdíl v době potřebné k tomu aby auto při -10 začalo uvnitř topit a i předehřev motoru je pak schopen ukončit svou činnost dříve. Zakrytí masky, nebo žaluzie mají význam pouze v případě, že je nainstalován spodní kryt motoru. Umístění před chladičem nebo za je jedno, je to tam kvůli malému okruhu a pokud je vadný termostat tak ten motor neohřeje nic ani s dečkou.
Je pravdou, že pod kapotou musí být už opravdu pořádný hic, aby se žaluzie začaly otevírat. Naplno otevřené jsem je viděl pouze jednou, když jsem měl rozebranej předek a na ty bimetaly pralo slunce.

Vygenerováno za 0.125 sekund

Login