Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - TEPLOTA MOTORU

T4 - TEPLOTA MOTORU 02. kvě 2012 20:19 #96950

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Dej víčko nové, okruh muší mít přetlak, jinak vaří dříve než sepnou vrtule a lítá ven a vyzkoušej zda e netlakují moc hadice až dáš nové víčko, mohlo by to být i těsnění. A nebo se Ti normálně odpaří :D :D
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - TEPLOTA MOTORU 03. kvě 2012 16:26 #96989

Finida napsal: Dej víčko nové, okruh muší mít přetlak, jinak vaří dříve než sepnou vrtule a lítá ven a vyzkoušej zda e netlakují moc hadice až dáš nové víčko, mohlo by to být i těsnění.

Jasně díky ;)

Finida napsal: A nebo se Ti normálně odpaří :D :D

Tomuhle sem nějak neporozuměl :) Ty hadice, nebo těsnění, nebo voda? :D
Sanitka T4 Long 1.9 D 1Y poloplech.
Ford Aerostar 3.0i E85+Benzin a Ford Windstar 3.0i E85+Benzin+LPG

T4 - TEPLOTA MOTORU 03. kvě 2012 19:40 #96995

Tak jsem ujel asi 30km s novým víčkem a kontrolka po zahřátí už bliká neustále a tlakuje to poměrně dost. Po otevření to i trochu vody vyhodí.

Možná to je těsněním, ale jak jsem psal, už sem to zažil, sice s 3.0 V6 ale to 10 litrů na 100km na dolití nestačilo. Navíc to byl benzín a ten má menší tlaky. Nevím. Sundavat palici, to už by znamenalo jí nechat srovnat, udělat rozvody .. zkontrolovat ventily :D :D To by lítalo

T4 - TEPLOTA MOTORU 04. kvě 2012 16:19 #97038

Neska jsem vyndal termostat. S víčkem to tlakuje a kontrolka bliká, s víčkem bez těsnění je to v klidu. Takže jsem alespoň při samomluvě vydedukoval, že kontrolka bliká kvůli přetlaku ;)

Dokonce jsem i vařil a měřil čidla, tak při cca 100°C mají cca 105 Ohm, což bych toleroval, vzhledem k nominálnímu údaji 95 Ohm/100°C. No takže budu kontrolovat vedení od čidel, kostru mají, evidentně měří, vedení podezřívám tak na 15% a soustředím se na budíky, i palivoměr občas chiličku neměří, možná to má studeňák.

Jediný co jsem nezměřil je spínání dochlazovacího čerpadílka, prostě sem to neohřál na víc než na 100°C a některá čidla mají psaný sepnutí při 107°C nebo dokonce při 120°C, a některá spínají už při 60°C, tak nevím co z toho si vybrat. Motor se každopádně nepřehřívá, topí to jak ďas, takže to není závada znemožňující jízdu ... ale stejně.

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 10:37 #125465

Zdravim všechny a musim se omluvit za narušení.
Nevím kam zařadit muj dotaz tak se nezlobte.

Koupily jsme VW Caravelle 2,4 r.v.1992
Při koupi jsme byly upozorněni na přehřívání a možosti špatné vodní pumpy.
Po prostudování vašeho fora manžel začal s termostatem a vymontoval ho. Auto začlo šlapat a vše je v pořádku. Nechali jsme objednat nový termostat,ale problém nastal že kdys se namontoval tak při ohřátí se neotevírá.Tak nevíte někdo kde je chyba?
A druhá věc: objednám olej filtr značka FRAM PH3569A je to v pořádku?

Moc děkuji za pomoc při řešení. Ještě podotknu,že píše žena D:_)16 ,která radši vaří než řeší auta :) bydlíme v Norsku a vše objednávám přes čechy.Pěkný den Helena

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 12:07 #125470

to Norsko docela závidím :)

Filtr máte správně.
s termostatem Vám asi nezbyde nic jiného, než vymontovat a zkusit "povařit" v hrnci. Můžete zkusit i změřit teplotu vody, kdy se termostat otevře.
Nikde není dáno, že nový díl nemůže být vadný! D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 12:55 #125471

termostat uvařen povařen ve vodě a otevřel.Tak se namotoval zpět a ani ťuk. Tak nevím kde udělali soudruzi nebo my děláme chybu:) Tak zkusime objednáva nový a uvidíme. No snad se už chyby opakovat nebude.Možná hloupá otázka kolik kilometru se dá najet bez termostatu?

Moc díky za pomoc. Vaše diskuze za poslední dny už se mnou tráví každou hodinu :)

Norsko krásná to zem.

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 15:00 #125477

bez termostatu se dá jezdit pořád. Auto se bude ohřívat pomaleji, ale ničemu důležitému to nevadí! D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 18:09 #125482

• kusna
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 3
no,než přijde zima-pak to bude vadit posádce vozidla :wrench:

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 18:20 #125483

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
No nemělo by to běhat moc dlouho studený. Je to jízda se studeným motorem, takže větší opotřebení a větší pravděpodobnost, že něco zakuká! Je fakt, že koupě termostatu je sázka do loterie, ale aby to bylo termostatem. :-( Začíná to termostatama a končí novou hlavou. Lehce to může dělat i fouklé těsnění!
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - TEPLOTA MOTORU 13. srp 2013 18:52 #125484

Posádce to začne vadit již tak za měsíc,to už bude tady u nas kosa :)
Takže když to shrnu tak se kouknout na těsnění,hlavu a pak jit :cheers: nebo auto dobře opravit. No uvidíme co na to řeknou chlapi :) Moc díky vyřídím :)

T4 - TEPLOTA MOTORU 23. srp 2013 12:03 #125800

• vena23
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 0
Zdravíčko kolegové, řešim možná problémek.....TERMOSTAT drží mi teplotu mezi 70 a 90 stupni. Nepozoruji žádný úniky nebo tlakování chlad. soustavy. Jen mě zajímá jestli to mam řešit výměnou termostatu nebo se na to vybodnout. U většiny aut co jsem kdy měl se teplota měla vyšplhat na cca 95 stupňů a držet +/- 6 stupňů. Znáte to....je léto a nic se řešit nechce, ale přijde mráz a..... .
Díky za rady a doplňte mé info o to v jakém teplotním režimu ten termostat maká díky... motor 1.9 TD ABL

T4 - TEPLOTA MOTORU 09. čec 2014 12:00 #141878

Ahoj ve spolek,
pravděpodobně mi odešel jeden ze dvou ventilátorů chladiče. Teplota poskočila cca o čtvrtinu rozsahu ukazatele teploty. Když teplota dosáhne 3/4, spouští se ventilátory a jeden z nich téměř nebo vůbec nefouká a vydává nepěkné zvuky. Dá se vyměnit samostatně? Je to složitá operace? Jak zjistím, který patří na 2,4d AAB? Internet je jich plný, ale každý vypadá jinak. Díky
VW Transporter T4 Long 2,4d AAB ´95

T4 - TEPLOTA MOTORU 11. čen 2019 13:15 #192842

ahoj vsem - prosim o radu:
neni to kriticke ale teplota motoru dle ukazatele neni vyssi nez 75C.
Jelikoz i po kratke jizde pri zastaveni bezela shara (ventilatory).
Tak jsem vymenil termostat i spinac sahary na chladici.
Nic se nezmenilo. Teplota dle ukazatele je stale kolem 75C MAX a sahara se spina na muj vkus casto i kdyz ujedu jen 15km pri venkovni teplote kolem 24C.
Motor je to 2.4D r.v.1994.

Neni tam jeste nejake cislo kt spina saharu? Nebo to muze samozrejmen blbe ukazovat. ale nechci jezdit s studenym motorem...
Predem diky

Naposledy změněno: od dufino. Důvod: korekce chyb

T4 - TEPLOTA MOTORU 16. pro 2021 20:57 #204555

Pánové jak funguje ukazatel teploty na starých budíkách ? Posledni dobou mi zlobí , respektive neukazují co mají . Chladíci okruh , sahary , termostat , chladič , vodní pumpa - vše v pořádku . Ukazuje mi to víc , když v autě hodně topím , a budíky se ohřejí . Reálná teplota 85 - 95 °C , na budíku občas i 110 . Po čem mám kouknout ? Děkuji
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Vygenerováno za 0.121 sekund

Login