Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!!

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 10. zář 2011 18:13 #78897

Zdravím.Řeším problém,který jsem tu vcelku nenašel,od všeho kousek.Mám T4 AAB 2,4d 1994.Normálně jsem jezdil,žádné příznaky,ráno přijdu k autu,motor točí jak vzteklý,z výfuku světle šedý kouř,je cítit nespálená nafta a motor ani neškytne.Na roztažení,nebo sprej chtne tak na 3 a pak se po chvilince srovná na všech 5.A celý den jezdím zase normálně,i startuju a ráno opět smůla.Na P605 mi to samý kdysi dělal předehřev nafty,nasával vzduch,ale tady nic takového není.A ted co vím-na el. vetil proud jde,po připojení proudu cvakne.Baterka nová cca 4měsíce,kostry OK,žhaviče-žádná "hvězdná linka" nebo podobný šmejd měněny s rozvodama před 3000m,rozvody znovu zkontrolovány.Pojistka žhavičů i relé OK,tlaky ok,žádný pokles výkonu,voda nemizí ani olej.Hadičky od přepadů nové i naft filtr,který těsní.Tak už mi zbývá asi jen čerpadlo,ale to zase by blbnulo pořád,ne?Jestli někdo víte,děkuji za radu.Martin D:_)9

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 11. zář 2011 21:41 #78944

• dewq
  • Uživatel
  • Uživatel
  • PORTAGE- přeprava vozíčkářů
  • Obdržená poděkování 0
Zdravím a prosím o pomoc či radu.
Mám T4 diesel 2461 dle OTP r.v. 8/1999 pravděpodobně dle zkušenosti je ale o dva roky omlazenej. Typ motoru ACV, 75kw.
Po 14 denní pauze problém se startováním. Startér točil ale motor nenaskočil. Parkrát jsem auto bez problému roztáhnul. Pak začal startér vynechávat.
Cestou do servisu se z motoru začalo mířně kouřit. Příčina- schořel kompresor klimatizace.
Nevím v jaké souvislosti, zda přetížením při marných startech ale prý schořel i startér.
Po výměně startéru za nový, bez problému točí ale motor nenaskočí. Po roztažení a asi i zahřátí motoru chytá na první cvrnknutí.
V servisu si zřejmně neví rady. Tvrdí, že příčin může být více a odstranění zavady mi PŘEDBĚŽNĚ zkalkulovali na 20 až 30 tis.
Jinak, všechny pojistky jsou Ok
Prosím o radu či nápad jak postupovat. Docela mně to finančně zrujnovalo.
Díky všem.
Transporter T4 2,D, Transporter T4 2,5 TDI, Transporter Shutle T5 2,5 TDI 128 KW

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 12. zář 2011 07:00 #78952

že shořel startér, beru jako normální věc, ten totiž není na nějaké dlouhé točení konstruovaný.....
Nejdříve zkus jiný servis, nejlépe kde používají diagnostiku a poladí na autě předvstřik. Pokud je totiž špatný, tak studené auto nenastartuješ ani náhodou. No a teplé již bude startovat naprosto v pohodě.
No a co ti k tomu ještě doporučím je kontrola celého rozvodu. Ono to roztahování tomu nemuselo udělat zrovna dobře. Ale je to na tobě, aneb "každý strůjcem svého štěstí!"

Jinak proč auto nestartovalo po 14 dnech stání, to ti neřeknu...mohl jsi nabrat špatnou naftu, může být přicpaný palivový filtr, nebo spousta dalších maličkostí!
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 12. zář 2011 11:38 #78967

• dewq
  • Uživatel
  • Uživatel
  • PORTAGE- přeprava vozíčkářů
  • Obdržená poděkování 0
Dik za radu.
Jinak, auto je pravidelně servisovany, ať už co se výměny oleje týká, tak i rozvody jsou dělaný komplet, nejen řemen ale i to ostatni jako napinak, pumpa atd.
proto jsem si troufnul s maximální opatrnosti to roztáhnout.
Transporter T4 2,D, Transporter T4 2,5 TDI, Transporter Shutle T5 2,5 TDI 128 KW

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 08:04 #79051

Ahoj,
Mám čerstvý problém teď s mojí T4. Dneska jsem potřeboval cuknout na dvoře. Nastartuju na první otočení jako vždy a když za 20 minut potřebuju cuknout zpět tak na otočení klíčku ani neblikne žhavení a můžu točit startérem do aleluja ale motor nenaskočí. Když mám velkou trpělivost tak se to třeba po 30ti minutách blbnutí s klíčkem chytne, normálně to nažhaví a nastartuje hned.
Dokáže někdo zhruba napsat co bych všechno měl postupně projít abych přišel na to co mě jebe? Jinak auto po nastartování už nechcípne a jede to naprosto normálně. Na starým Passatu jsem věděl kde co je, ale tady netuším ani kde najít palivový ventil.
Dál, pokud někdo ví co přesně se děje při otáčení klíčku do první i druhé polohy bymi hodně pomohlo, asi bych dokázal oměřit kde jde napětí a kde ne. Jestli totiž žhavení a ventil jsou posazené na stejném kabelu mohlo by to být ono. Nicméně jak říkám tak startér točí bez problémů,
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
VW T4 Karamela 2.5 TDi 75kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu
VW Passat 1.9 TDi B3 Kombi

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 08:51 #79055

Ahoj.Jestli máš 2,5TDi,jak je napsáno dole v "garáži",tak bych asi nejdřív zkusil diagnostiku.Pak zkontroluj pojistku ke žhavení,někde na začátku vlákna je fotka,kde ji hledat u motoru a pak bych zkusil jiné relátko,102 nebo 104 to je.Ale tady to může být problém i elektriky,čidel atd..Zkoušel jsi startovací sprej?
A ted k mému problému o chlív výše.Člověk pořád zjištuje,jak je b....j D:_)7 a jak dokáže přehlédnout blbinu.Kontrolka na žhavení se mi normálně rozsvítila,pojistka v motorovém prostoru taky OK,na relátku bylo cítit cvaknutí,tak vzhledem blbýmu přístupu jsem už nezměřil,jestli mi jde skutečně proud až na žhaviče #-o .Ve stavu zoufalství,kdy už jsem něvěděl coby a vadné čerpadlo jsem si nechtěl připusti ani ve snu(hlavně kvůli finanční stránce),jsem rozhodil předek a když se mi zlepšil přístup ke svíčkám,tak jsem je napojil napřímo na baterku a....... a auto chytlo na první otočení D:_)5 .Takže problém vyřešen novým relátkem.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 09:18 #79057

Startovaci sprej neznam, to jsem nezkousel. Ale relatka a vsechny spoje chci prave dneska projit, i pojistkovku. Jen je mozne ze proste nepostrehnu neco co by nekdo zkuseny hned odhalil.
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 10:16 #79059

• kunec
  • Moderator
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 25
startovací sprej je eter, na vojně jsme s ním startovali v zimě vétřiesky
....ale do téčka :-k #-o

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 10:53 #79060

No do spreje se mi moc nechce. Verim tomu ze tam nekde je spatnej kontakt, jen ho najit :-(
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 18:27 #79077

Takže update, jak u toho sedim. Otočím klíčkem a na palivový ventil přijde leda hovno. Jak relé žhavení tak čerpadla jsou otevřené a nemá se tam co dostat. kontrolky po otočení normálně svítí a po kontrolách (airbag, ABS a tak) normálně zhasínají. Napadá vás něco? Není někdo na telefonu, komu bych se mohl vyplakat? :-)
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 19:11 #79079

této větě moc nerozumím....točím klíčkem a na palivový ventil přijde leda hovno. Jak relé žhavení tak čerpadla jsou otevřené a nemá se tam co dostat!

jestli to tedy dobře chápu, auto je nažhavené, a na ventil na čerpadle nic nejde. Tak na ten ventil natáhni plus z baterky a potom nastartuj. :)
No a jestli i na ventilu čerpadla je napětí, tak je potřeba zkontrolovat řemen na čerpadle a předvstřik.
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 20:17 #79088

• ABART
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 24
A jak funguje u 2.5 imobilizer...Ja jsem jednou dojel do Brna a uz jsem nenastartoval-prestal fungovat IMO.Ale to jeste na 1.9TD....
VW T4 2.4D CROSSBUS(syncro),
VW T4 2.4D CROSSDOKA(syncro) ..snad nekdy bude hotova.
ŠKODA 1000MB DE LUXE
BABETA LX
snekobudka KIP

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 14. zář 2011 21:09 #79097

Tedy znovu a méně zmateně:
1. relé žhavení a čerpadla je rozepnute stále
2. relé je funkční, když na něj přivedu 15V sepne se bez problému
3. ventil je funkční, vyzkoušeno stejně
4. 15 větev má správné napětí po otočení klíčku
5. tedy i na pinu 2 relé žhavení/čerpadla je po otočení +15V
6. Na pinu má být zem od jednotky a ta tam po otočení není, tudíž není nažhaveno a nejde nafta.

Problém jsem nakonec izoloval na to že od jednotky nepřijde sepnutí na zem, vykoukal jsem to ze schématu v chytré knížce. Nicméně nevím jak dál pokračovat. Nevím jak zajistit aby z jednotky šla dobře zem, páč i když pojistkovku povytáhnu tak nevidím dobře na to co za kabely tam vede. Má to být žlutomodrý, ale ten tam nějak nevidno. Je na to nějaký trik?
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu

Naposledy změněno: od Manas007.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 15. zář 2011 00:35 #79110

• Doubi
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 5
No já bych se klidně vsadil, že Ti blbne rele 109, to řeším u VW poměrně často, někdy stačí nechat dýl zapnutý klíček a když chce pak člověk nastartovat tak to nejde, nebo přijedeš s plně funkčním autem a den na to to dělá přesně to co píšeš, čili žhavení nerožne..ve všech dosavadních případech to bylo to rele 109, někdy pomůže diagnostika počmuchem, ale občas to relé ani nesmrdí a přestane fungovat..ZKus to a držím palce.. :)
T4 Transporter uloženka
T4 Transporter prodáno
T4 Multi-Car prodáno
T4 Transpotrer 1. auto tím to vše začlo

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 15. zář 2011 06:58 #79114

Hele, to je fakt zajímavé, tady to chlapík docela rozebírá: http://www.vwt4forum.co.uk/showthread.php?t=68572

To dneska hned vyzkouším.

edit: Nemůže se mi někdo mrknout jakej to je typ relé? Pokud je za málo tak to rovnou koupím a večer to třeba pojede (ano, jsem optimista) :-)
edit 2: už vím, je to číslo 1J0 906 381A.
edit 3: kupoval jsem to v Auto Unger na Chodove za 350.-
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu

Naposledy změněno: od Manas007.
Vygenerováno za 0.123 sekund

Login