Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!!

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 15. zář 2011 12:39 #79127

Nu, tak jsem to vyměnil, otočím klíčkem a ....

JEDE TO!!!

Díky za navedení na stopu, máš u mě pivo :-D
VW T5 2.5 TDi 96kW Long
VW T4 Karamela 2.5 TDi 75kW Long
Škoda Filc 1.3 MáloPlynu
VW Passat 1.9 TDi B3 Kombi

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 10. říj 2011 14:51 #80627

• letsurf
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Dobrý den,

Tak nastal zase problém :? a mooc prosím o radu :?:

Při startu se v motoru postupně rozbíhaj jednotlivé válce (jak když u letadla startuje hvězdicovej motor) 5 s točim a pak motor začne po válci naskakovat. Něco podobného to dělalo když jsem měl rozlazenej předvstřik. Ten jsem ale nechal znovu naladit po tom co jsem ujel asi 7 000 km od rozvodů, potom to makalo parádně. Na to jsem najel asi 2000 Ted ale zase tohle :-(

Díky moc všem za cenné rady,
Mára

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 01. lis 2011 11:24 #82318

• Dejv01
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj ve spolek,jsem tu novy a pred sepsanim tohoto prispevku jsem se snazil nalezt presnou odpoved,nebo radu jak a co zkusit.
Tak ted k memi pro blemu,jedna se o t4 99tka s 2.5tdi pod kapotou,vykon 102ps, a mam problem od sameho pocatku co jsem auto zakoupil.rani starty naprosto sileny,jenom tocim,tocim,tocim div ze jeste neukapne starter nez to zaskube a valec po valci se nechytne. Pri tom samozrejme se bilo sede cmoudi z vejfuku a ihned po naskoceni bezi jakoby nic. En byc rekl ze jde az moc hladce.na to ze je studeny vubec nechrochta a jak se ohreje tak uz chyta normalne.Za jizdy nic,vodu ani olej nebere a jede tak nejak normalne(t4rek na dvore mam vic a jezdej stejne) takze sem sel postupne od zhaveni-dal jsem nove zhavicky a zkouseckou si vocmuchal ze mi jde napeti az na zhavicky. Bohuzel bez efektu.
jelikoz sem nevedel nic o servisni historii vozu nic,nechal jsem si udelat rozvody(myslel jsem ze je to treba jen spatne nastaveny) no ni,rozvody novy ale houbeles platny.
Ale ted nez zacnu merit kompresy rad bych jeste zkusil preci jen nastaveni rozvodu ale prez vaga. Vlastnim vag 304cz s kabelem kkl usb, jenze kdyz to pripojim,spojim se s jednotkou mot oru,muzu vycist pamet zavad(zadne nejsou)dostanu se I do bloku jednotlivych hodnot,ale kdyz kliknu na zakladni nastaveni abych se mohl dostat do tdi grafu tak to nic nedela,vubec mi to na tu ikonku zakladni nastaveni nereaguje. Uz jsem z toho vyslovene synalej ze nedokazu udelat takouvohle hloupost. Poradi mi nekdo v cem delam chybu?nebo proc to semnou vag nekomunikuje?

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 02. lis 2011 13:05 #82392

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Vag Ti nejde asi protože máš FREE verzi, kde můžeš vyčíst jen pamět a nemáš popsaný chyby, 304 jde aktivovat na plnou verzi, jen to musíš na netu najít :roll:
http://www.edisk.cz/stahni/08981/VagCom ... .22KB.html
Tady si vygeneruješ aktivační kod postup si najdi na netu
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 03. lis 2011 20:39 #82485

• Dejv01
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
No ni no....aktivováno mám od samého začátku..... :roll:

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 07. lis 2011 19:35 #82885

• 666
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj všem.
Mám problém, kterej potřebuju vyřešit a sakra málo času tu hledat odpověď, tak prosim o schovívavost.

Problém spočívá v tom, že mi auto nestartuje.
Relátka v pořádku, pojistky v pořádku, vše očištěno, utaženo, starter po repasu a ani s fungl novou baterkou nic, jen to cvakne, starter neotočí.
Kontrolky a stropní osvětlení při pokusu startování lehce pohasnou.

Vše fungovalo na jedničku a jednoho krásnýho večera při odjezdu z práce
- cvak - a dál nic....

Neznáte někdo prosím příčinu, na co se mám kouknout, co oskoušet?
T4 1998 102PS s dodělávanym alarmem od předchozího majitele + tajnej vypínač.

Díky za rady

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 07. lis 2011 22:33 #82918

jak to napsat... zkus propojit kabely na startéru...šroubovákem propoj obě matičky M8. Nezapomeň mít zabržděno, zařazený neutrál a otočený klíček. :)
POkud startér bude točit, tak se repas nepovedl.
POkud točit nebude, tak budeš mít problém v tlustých drátech ke startéru...kontakty na baterce, na kostře...
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 13:38 #83693

Zdravím vespolek,

taky problémy se starty.
Startér točí jak zběsilý,ale auto nic. Na laně chytne po 2 metrech.Pročetl jsem to tu a šel vyzkoušet co se dá.Padající naftu jsem vyloučil, z výfuku jde bílého kouře až až, tedy nespálené nafty dost.Žhavičky jsem měnil v srpnu všechny,ale říkal jsem si co kdyby.
Dneska jsem šel prohlédnout relé. Číslo 102. A ouha. Nechtělo ani ven. Nakonec jsem ho vytáhl. Svislý měděný kontakt byl zalepený v roztaveném plastu. Jal jsem se tedy obejít relé a otestovat svíčky. První pokus, spojil jsem + pól a kabel za pojistkou žhavení. Prskalo to a kabel se dost zahříval,ale start žádný.Tak druhý pokus. Vzal jsem kabel, cvakl ho na měděnou lištu mezi žhavičkami a + na baterce a tady nic nejiskřilo. 30 vteřin a start. A NIC !!!
Co s tím? Znamená to, že je špatně vedení? Nebo všechny žhavičky? Nějaká rada co dál otestovat? Relátko není nejlenější, tak ho tam nechci hned dát, abych ho neodpravil, pokud je tam někde problém.
VW T4 CARAVELLE 2.4D 57kW AAB 1991
AUDI 100C4 AVANT 2.6 V6 LPG 1994
Renault R19 1.7 LPG - Prodáno
Renault Clio 1.2 - Prodáno
Wartburg 353 DeLuxe - Prodáno
Přílohy:

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 14:48 #83694

jestli auto chytne po roztažení, tak asi nebude problém v elektrice.
Asi by bylo dobré, mrknout se na nastavení čerpadla. D:_)3
SVĚT SE ZBLÁZNIL. KDO BUDE DALŠÍ???

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 15:40 #83700

kolego vy mě děsíte......
na druhou stranu, je v motoru potřeba elektrika po startu ???

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 16:19 #83702

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31
Ano el.ventil na čerpadle.
B) T4 Multivan 2.5TenDýmIgnoruj gang 8-)

www.facebook.com/groups/vwbusczechfans

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 16:24 #83703

ještě mě napadlo, když už do toho polezu...není nějaké efektivnější propojení svíček než ta měděná lištička??? při montáži a demontáži jsem ji dost zdeformoval...

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 18:43 #83711

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Ano, problém bude v elektrice, mám podobný problém. Z relátla 102 se mi čoudilo, jsou vypálené a povolené kontakty. V současnosti startuju tak, že relátko zatlačím během žhavení trochu bokem, nebo dolů, aby se kontakty dotkly, to že žhaví poznám podle poklesu napětí v síti ( ztlumí se žárovky, i žhavicí kontrolka) normálně nastartuju a relátko vyndám a do dalšího startu odložím do přihrádky ve dveřích. Pokud zastavím jen na chvíli a motor je zahřátý, nastartuju bez žhavení, nebo s pomocí předvstřiku (sytiče)

Myslím, že problém je v tom, že po nažhavení by nějaký termostat měl relátku říct, že už je nažhaveno a vypnout žhavení. Pokud to neudělá, relátko je stále sepnuté a pak se kontakty začnou vypalovat... :-k
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 20:13 #83714

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

Scrossman napsal: ještě mě napadlo, když už do toho polezu...není nějaké efektivnější propojení svíček než ta měděná lištička??? při montáži a demontáži jsem ji dost zdeformoval...

Teče tam docela slušná porce proudu, takže měděná lišta je asi nejideálnější řešení, ale nakradit to mužež třebas káblem s očky,ale o patřičném průřezu ;)

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 21. lis 2011 20:18 #83715

• Maršoun
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 31

JaM napsal: Ano, problém bude v elektrice, mám podobný problém. Z relátla 102 se mi čoudilo, jsou vypálené a povolené kontakty. V současnosti startuju tak, že relátko zatlačím během žhavení trochu bokem, nebo dolů, aby se kontakty dotkly, to že žhaví poznám podle poklesu napětí v síti ( ztlumí se žárovky, i žhavicí kontrolka) normálně nastartuju a relátko vyndám a do dalšího startu odložím do přihrádky ve dveřích. Pokud zastavím jen na chvíli a motor je zahřátý, nastartuju bez žhavení, nebo s pomocí předvstřiku (sytiče)

Myslím, že problém je v tom, že po nažhavení by nějaký termostat měl relátku říct, že už je nažhaveno a vypnout žhavení. Pokud to neudělá, relátko je stále sepnuté a pak se kontakty začnou vypalovat... :-k

Docela zajímavé řešení, nebude lepší místo toho relé kus silnéjšího měděného drátu skleplého kladivem? #-o
A možná by jsi měl domluvit tomu skřítkoj v relátku co má na starost časomíru :)

Vygenerováno za 0.159 sekund

Login