Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!!

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 29. říj 2015 15:31 #159797

Problem s nastartovanim (motor se ani neotoci):
Chci nastartovat, otocim klickem do polohy, kdy cekam, az zhasne zhaveni, pri naslednem pootoceni s umyslem nastartovat se nic nedeje, jen zustane svitit rucka a symbol baterie. Tak nevim, jestli je baterie dead(mel jsem ji par hodin na nabijecce, merak ukazuje 12V, baterka je to 55Ah(neni to malo?)), nebo je vada na starteru, ci jinde.
Kazdopadne o vikendu mne to jednou udelalo taky, ale asi na paty pokus se auto chytlo a nastartovalo, tak jsem si rikal, ze asi slaba baterka v chladnem pocasi. No a ted tohle...
...jo a pred timhle jsem si jeste vsim, pri cekani na krizovatce s pustenyma blinkrama, ze kdyz bliknou blinkry, lehce se snizi intenzita podsvetleni Climatronicu a kdyz zhasnou, zase se zjasni a takhle furt dokola.
Co si o tom myslite?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 29. říj 2015 18:32 #159798

• Jirka S
  • Uživatel
  • Uživatel
  • T4, LONG, SYNCRO+UZÁVĚRKA, 2,4D
  • Obdržená poděkování 42
ZKONTROLUJ KONTAKTY NA BATERCE A KOSTRU. TAKY KONTAKTY NA STARTERU, A JESTLI PŘI STARTOVÁNÍ, KDYŽ TO NEFUNGUJE, JDE + NA TEN SLABEJ KABEL NA STARTERU

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 30. říj 2015 09:35 #159811

zkusim to promerit
btw. v aute je Jablotron alarm s imobilizerem. Nemuze to byt nejak porouchane, ze by imobilizer nejak blokoval to nastartovani?
Sice kdyz se clovek snazi nastartovat s imo, tak se ani palubovka nerozne, takze soudim, ze spis ne.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 31. říj 2015 18:25 #159823

zdarec, vidíš, to mě nenapadlo. v elektrice se moc nevyznám, sám v autě žádnou skoro nemám, ale kámoš má téčko, 65kW a borec před ním tam právě dodělával imobilizér a párkrát ho to už někde nechalo, že nenastartoval. dokonce jsem ho i jednou táhnul. no, ale jak si to ověřit, to nevím. tak pak dej vědět, jaks dopadl, až se ti na to mrknou ;)
Busík T4 Multivan 1.9 TD (ABL) 50 kw, r.v. '95
Honda CB 750, r.v. ´95

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 02. lis 2015 17:07 #159864

Tak nakonec to bylo "jen" slabou baterkou :).

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 16. lis 2015 11:45 #160293

Ahoj, mám T4 2.5i AAF 81KW na LPG a mám problém se startováním. někdy auto nastartuje normálně, ale musím přidat plyn aby nechcíplo a někdy se to chová tak že to jakoby chytne, ale okamžitě motor zhasne něco podobného jako když blbne imobilizér. a nebo to zase jen pořád točí jako kdyby tam nešel benzín. Pokud se mi při startování sepne ventil na bombě tak mi to na LPG chytne a i jede a když při jízdě na plyn přepnu jednotku, aby to jelo na benzín, tak auto někdy normálně jede a jindy zase nic ani znamka po snaze. nevíte kde by mohl být problém?

Naposledy změněno: od Liberius92.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 16. lis 2015 20:31 #160309

• aaamilan
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 20
Kouknul bych jestli ti nepada benzin. Mohlo by to nekde prisavat vzduch a nez to nasaje benzin tak to trva
VW T4 syncro 2,5TDI 75kW r.v. 2000

A-team (Almara team)

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 17. lis 2015 12:04 #160338

U aut na LPG to můž být cokoliv. Rády odchází čerpadla v nádrži (nevím, jestli má...), kamoš na focusu musel měnit vstřiky - chovalo se to dost podobně. Nestartovalo, nedrželo volnoběh, ale když už to bylo zahřáté, tak to celkem jelo. Pak taky občas zaroste regulátor tlaku paliva a je malej tlak..
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 18. led 2016 23:17 #162179

• Propos
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Ahoj všichni ! :)

Chtěl bych se jen zeptat...mám 2.4D 55kW r.99 a v těchto teplotách startuju v pohodě, ale přijde mi, že má málo plynu na volnoběh. Divím se, že v těchto otáčkách se ten motor ještě udrží. Když lehce sešlápnu plyn (na klasický volnoběžný otáčky), tak běží hezky. Když se jenom trochu ohřeje, tak se otáčky sami zvednou, ale do té doby se vyloženě trápí.
Je to chyba nebo je to klasický startování u 2.4 ?

Děkuju moc za odpověď!

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 19. led 2016 07:53 #162182

• JaM
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 53
Táhlo předvstřiku používáš?
Syncrolong poloplech+ tažná tyč
Bílá welryba T4 highlong na práci
T5 2,5TDI 96kW prodáno
Syncrovella prodáno
Smažkobus 2,4D kastle po smrti, motor jede dál...
tel:777171480

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 20. led 2016 01:49 #162216

• Propos
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 2
Jo jo samozřejmě..myslel jsem původně, že mi to má zvýšit otáčky, což se samozřejmě neděje, jen se lehce mění zvuk..

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 28. led 2016 18:15 #162573

• Shake
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, prosím o radu - 2,5 tdi startuje studený jen se stlačeným pedálem plynu. Bez plynu naskočí a ihned chcípne. Pokud dám plyn (spíš víc) a točím dýl startérem - tak 3-5 sec, už naskočí a zůstane běžet normálně na volnoběžný otáčky.
Myslím si, že zhavičky to nejsou - s plynem naskočí i při -14°C. Teply startuje těž v poho. Kdyby padala nafta, muselo by se točit dýl, ne?
Začalo to dělat až po natankování u Tank Ono. Prvně mě napadla špatná nafta, ale už je vyjetá a doplněná normální. Mrazy už taky nejsou. Přesto problém trvá. Na traktoru máme na mechanickým čerpadle přesuvník, který automaticky nastavuje maximální startovací dávku. Je něco takovýho i v TDI? Že by to blblo?
Předem díky za tip.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 02. úno 2016 10:54 #162748

• mrmnk
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj, mám T4 2,5tdi a stává se mi, že občas nestartuje. Je to ale takové divné. Máme ho necelý rok, před zimou se stalo cca 2x že jsem k autu přišel, startér točí plynule, ale auto se vůbec nechytá, až pak po nějaké době to chytlo a zase pár měsíců jezdilo krásně. Teď jak byla zima to odmítalo nastartovat úplně. Vyndal jsem baterii a pro jistotu ji nabil. Nandal jsem jí a auto chytlo na první otočení. Pak jsem baterii upevnil (přičemž se musí trochu zalomcovat dráty okolo baterie) a už zase nic, startér točí ale nechytá. Zkoušel jsem opakovat nabití etc ale bez efektu, baterie vypadá dobrá, napětí ok. Žhavení svítí normálně, zkoušeli jsme i žhavící relé z jiného auta a žádná změna. Včerajsem k autu přišel cca po 3 týdnech a zase normálně chytlo na 1. otočení(takže předpokládám že padání nafty to nebude). Jel jsem se projet a asi odešel cyklovač stěračů protože teď nejdou vypnout (náhoda?).Mimochodem před zimou jsem byl v servisu, dělaly se rozvody, filtry i náplně. Vypadá to na nějakou chybu v elektrice?, jak to ale odhalit? Nebo má někdo nějaké jiné tipy?
Je to takové naprd protože člověk nemůže níkam jet a být si jistý, že se bude zase moct vrátit po svých kolech. Dík

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 08. úno 2016 21:57 #163034

Čau borci, potřeboval bych tip co se mohlo odehrát v mém multivanu. Odešel mi startér, tak jsem se nechal roztáhnout, abych dojel domů. Než jsem motor vypnul šel normálně jako vždy. V garáži vyndám startér a nechal jsem ho zrepasovat. Namontuji zpět do auta, starter točí, z výfuku se kouří, ale prostě nechytne. Diagnostika nic nepíše. rozvody nastaveny, relátka a kabeláž jsem několikrát procházel, všechny pojistky ok. Nechal jsem přeměřit vstřiky, některý nebyly už moc ok, tak jsem sehnal jiný, ale beze změny. Poté se vyměnilo čerpadlo, také žádná změna. Žhaviče všechny ok a kabeláž k nim ok. Auto stojí v garáži, kde je cca 15°C. IMO chybu nehlásí. Když startuju, tak diagnostika ukazuje, jak čerpadlo postupně přidává dávku i točí s přesuvníkem. Motor 2.5 TDI 75kW rok 97. Jsem z Brna. Máte někdo nějakou radu? Už opravdu nevím, co s tím.

T4 - PROBLÉMY PŘI STARTOVÁNÍ !!! 08. úno 2016 23:46 #163043

mrmnk:
koukni na palivové hadičky. Jsou průhledné, koukni, jak ti teče nafta k motoru. Nesmí tam být bubliny (za chodu motoru je to vidět krásně). Dělalo mi to vlastně to samý, až na to, že jsem vždycky nastartoval. Někdy na brnk, někdy na 5. pokus. Byla prodřená hadička od filtru k čerpadlu, když jsem blbě zastavil, rozevřelo se to, nafta sjela do nádrže a čerpadlo ji přes tu díru nedokázalo nasát zpět. Až se to trochu pohlo, díra se přizavřela, tak to docela normálně chytlo.

k5ynd1:
Co kontakt kostry startéru a převodovky? Šroubky očištěné? Ubydou na tom 2 volty a už se tomu nechce, protože to točí pomalu.
Žhavky jsou určitě dobré? Bych řekl ať se stavíš(blbec.. chtěl jsem říct že bych se i stavil.. :-) ), mám stejný auto, tak by se líp hledalo, ale momentálně jsou mi vyměňovány rozvody a auto budu mít při troše štěstí v pátek...
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.
Vygenerováno za 0.155 sekund

Login