Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 09. říj 2021 17:11 #203918

matnejzelenej napsal: měl bych možná hloupý dotaz, zaujal mě tento příspšvek :
"Funguje to..
1) vyměnit vstřiky AJT za AFN (čína DSLA150P442 5ks set za 455,- z ebaye funguje..)
2) prohodit řídící vstřik z 4.válce na 5tý
3) přehrát jednotku (třeba i s chipem jako já) - kdyby se soft nevyměnil, musí se upravit alespoň volnoběžná dávka. Vstřiky jsou větší, na volnoběh auto kucká... imobilizér se neřeší, eprom zůstane původní.
4) Intercoller (jede to i bez něj) použil jsem starý typ + výroba redukce čidla na soustruhu z 2pin na 4pin.
Náklady na přestavbu tak 1500,- včetně kabelu na chip, vstřiků a intercolleru. Ještě musím vyměnit dvouhmotu se spojkou a převodovku a řazení."

podle objednacího čísla se jedná jen o špičky vstřikovačů. Znamená to, že na vstřiky ze 65kw nasadím špičky ze 75kw?

můžu tě uklidnit - nejde to :-D špičky maji jinou dosedací plochu na tělo vstřikovače
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 09. říj 2021 17:17 #203919

A teď moje dilema - vstřiky ACV na jednotce AJT 65kW, zachována pozice řídícího vstřiku AJT, natočím to, vrčí to a "traktoruje to.. podle VAG bez chyb, ale - skáče mi předvstřik, o 10° dozadu (do mínusu) a zpět. Když jsem najel na TDI graf, tak jsem na hodnotě 38, pak motor změní zvuk a hodnota je 0. Pak to zase naskočí na 38 a zase 0.. A tak stále dokola. Co to? Čím to? Že by vypadával řídící vstřik? Resp. Signál od něj? Při měření multimetrem měl odpor 110 ohm, což je ready... A dokonce i v normě pro AJT jednotku... Zkusí někdo poradit?
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 10:06 #203921

Já měl za to , že při montáži vstřiků ze 75kw se přehrává i soft , právě kvůli pozici řídícího vstřiku . Nechci kecat , ale někde jsem četl , že když jen vyměníš vstřiky , právě bez změny pozice a softu , tak to dělalo to , co popisuješ (myslím že na vwclubu , ale nejsem si jistý ) . A nemají náhodou tyto vstřiky jiný otevírací tlak ? Vím , že když to tenkrát dělal kolega , tak měnil pozice (4 vs 5 válec) a soft + nějaké výsledné doladění k dokonalosti . Múžu se ho kdyžtak zeptat , ale tou změnou pozice si jsem jistý . Akorát z logiky věci netuším , proč ti haruje předvstřik v takovém rozsahu .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 14:16 #203922

A právě kvůli softu v ŘJ jsem zachoval úpravou vstřikovací trubky pozici řídícího vstřiku na té pozici, kde byl. To že maj vyšší tlak je hezký, ale čerpadlu je to fuk, tlačí si prostě svý, až vstřik odstříkne.. dal jsem si v noci tu práci v práci, a přelouskal jsem celé tohle vlákno, a našel možná odpověď - moc nataženej řemen, zkusím ho lehce povolit a uvidím..

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 18:04 #203927

Tak řemen na čerpadle povolenej, jak tu někdo před deseti stránkama doporučoval má cca 5-6 mm mezi značkama... Zkontrolovaný nastavení - motor na nule, čerpadlo taky sedí na origo rysku, a pořád to hapruje. Ale zkoušel jsem si různě hrát s napíchlou diag, a když zvýšim otáčky na cca 850ot/min, tak se to zklidní celý a lítá to cca o stupeň sem tam, což je v normě. Ovšem dorovnávací ventil paliva je neustále nad 75%, což by neměl, měl by být cca do 15%. Natočil jsem to na founa, tak snad to bude srozumitelný :-D

youtube.com/shorts/GwvZV-FlOG8?feature=share

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 19:31 #203929

No podle knížky Jak na to - je 850+-30 otáček standardní volnoběh . Zvuk ti to dělá jak studenej motor , když má málo nafty , respektive nulovej předvstřik a rovnou plnou dávku nafty (jako by ti to neudělalo "dvoufázový" vstřik) . Aspoň teda podle zvuku to tak zní , možná mi to tak zkresluje mobil .... Zkus při těch 850 otáčkách posunout předvstřik podle sluchu , ne podle vagu .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Poděkovali: espaňol

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 19:57 #203931

Mno, sranda je, že na těch 850 otáček to musim podržet plynem, bez toho se to hádá někde kolem 750-770 otáček... Ale půjdou vstřiky ještě jednou ven na stolici, sice na dvojkový Oktávě, ale úplně stejný příznaky a byl přidřenej vstřik.. tak uvidíme.. každopádně s tim něco udělat musim :-D :-D

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 10. říj 2021 21:43 #203936

To mě taky napadlo , ale přikláněl jsem se k tomu otvíracímu tlaku . Jenže pak ksem zjistil , že tlaky to ma stejný . Kdyby jsi už nevěděl , a potřeboval (nebo chtěl) jsi odbornou radu , pošlu ti číslo na mistra Holze . Guru td/tdi/mtdi . Tyhle věci (přestavby a úpravy ) řeší denně . Každopádně ti přeji , ať se to co nejrychleji vyřeší , a když už budou venku vstřiky , tak bych vyměnil i špičky , protože si nemyslím , že zůstaneš "jen" u 75 kw :-)
:-)

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 11. říj 2021 12:08 #203941

No zkouška bude jen na seřízení, už teď počítám budu někde kolem 90kW, a mám strach o spojku a hlavně převodovku, je to pořád z 65kW, a zatim neni v plánu změna, resp. peněženka s výměnou nesouhlasí :-D :-D jinak dík za radu, uvidím jestli využiju ;-)

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 11. říj 2021 12:27 #203942

Oblož aspoň lamelu HDS . Vyjde to něco kolem 1000kč , a rozdíl je znát . Jinak potom klasika - jednohmota a k tomu přítlačák třeba z vr6 a je to :-) :-)

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 15. lis 2021 17:34 #204191

Ahoj. Mám klasický dotaz na naftové čerpadlo u motoru 2.5tdi ACV. Neznáte někoho z Pardubic, Hradce a okolí kdo by uměl přetěsnit a pak případně seřídit toto čerpadlo? Teče a teče. Sice se nezavzdušňuje, perfektně to startuje, ale nafta dělá pod autem loužičky a to mě nebaví :-D Díky Michal

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 29. lis 2021 10:35 #204353

Teoreticky jakýkoliv Bosh service . Buď mají stolici přímo na dílně , nebo čerpadlo odešlou na seřízení . Cena někde mezi 4-6 tisíc , v závislosti na rozsahu práce . Ale je to pak neskutečně znát .
Poděkovali: Dr.Bishop

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 29. pro 2021 23:23 #204711

zdar, neporadíte pls kdo by mi pomohl s AHY 111kw, startuje, jede super, ale kouří po nastartování, pár vteřin, někdy traktoruje při cca 1200 ot. a teče nafta pod auto při volnoběhu,
tak asi udělat čerpadlo, seřídit přetěsnit, v okolí phy východ? moc děkuju za tip...t. 731 302 237

Naposledy změněno: od kocour007.

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 19. pro 2022 20:54 #208008

Ahoj. Tak auto jsem dal do BOSCH servisu v Pardubicích. Vše seřízeno, vyčištěno a přetěsněno. Paráda. Auto jede krásně a hlavně z něj neteče nafta :-D Pic a kolama dolů

T4 - ČERPADLO / VSTŘIKY - PŘEDVSTŘIK / NASTAVENÍ 25. bře 2023 13:29 #208734

Nevíte prosím co je špatně.
Přílohy:

Naposledy změněno: od Pohádka.
Vygenerováno za 0.168 sekund

Login