Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2
  • 3

Téma: T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 23. kvě 2015 22:36 #155419

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Pasovat bude, řezat budeš muset. viz www.transporterclub.cz/forum/22-nadrz-pa...-bufik-d3lc?start=15 Asi 14 příspěvek
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 24. kvě 2015 21:35 #155449

• Frosty
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 6
Díky Finido.. No tak na to řezání asi nemám odvahu :dry: to by musel asi kuchnout někdo místo mě a já bych se otočil nebo zavřel oči :pinch:
VW T4 Multivan , 75 kw 1997. Prodáno.
VW T5 Multivan, 128 kW 12/2004

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 27. kvě 2015 20:44 #155585

• Finida
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Ono i to dobře vyměřit , když nemáš mustr je celkem opruz :(
:(
T4 Multivan,ATLANTIS, 2.5 TDI ,111KW,
T4 Plechovka 1.9 TD -pracant

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 19. dub 2022 19:58 #205911

Zkusím trochu oživit tohle "mrtvé" vlákno :-) . Dostal se mi do ruky bufík , tak jsem nejdřív zjišťoval , co to vlastně je , rozebral , začal čistit a brousit , no a pod nánosem bordelu , vosku , bodyšutzu a kdoví čeho všeho ještě jsem objevil i origo štítky :-) . Obal obrousil , odrezil a natřel , vnitřek je vyčištěný , nová svíce , kabely zkontrolovány , ale zasekl jsem se na čerpadle - sice ještě funguje , ale kdoví , jak dlouho ještě bude , je orezlé a označení už dávno zmizelo . Takže kdyby někdo měl origo číslo , bylo by to moc fajn , no a ještě 4 gumové silentbloky , co jej drží , jsou po smrti , z nich čísla mam , ale s jejich nalezením si neví rady ani google ;-) . Dekuji za radu , kde to sehnat na tuhle vykopávku :-) :-)

Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 06. lis 2022 06:53 #207654

Pokud už jsi nevyřešil, silentbloky kupuju univerzální normál v mototechně (mám vyměněný snad všechny ty malý na černým (cooler, plech pod motor, držák příhřevu..), čerpadlo asi zkus auto-sip.cz, nebo nezavisla-topeni.cz, je uni pro 2-3kW, a pak je silnější pro 5kW a víc.
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán
Poděkovali: Mickey1.9td

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 09. lis 2022 18:19 #207684

Silenty už mám, ale to čerpadlo ještě ne. Nerad bych vzal nějaký, co si nebude povídat s jednotkou. Ale jelikož je na téčku pořád co dělat :-) , tak bufík zatím čeká na vhodný čas . U mě , jak se znám, tak až bude venku ideálně -20°C a budou padat sněhuláci , tak na to vlítnu :-) :-)
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 11. lis 2022 20:36 #207702

Čerpadlu je to fuck, ovládá ho jednotka, do čerpadýlka jde je + a -, a spíná si to sama jednotka ;-) pošlu ti na Whats app jednoduchou hračku ;-)
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 19. pro 2022 22:40 #208011

• ToSvo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Mám topení D2L v autě, ale bohužel neběží. Máte tip, kdo by mi ho zrepasoval?
VW T4 Wetsfalia 2,4D 1991
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 20. pro 2022 07:57 #208012

Ahoj , nám tohle topení fungovalo až dokud neodešla svíčka , respektive neurezla :-) . Byla tam celou věčnost , a až když uhnila celá špička s matkou a kabelem , tak topení šlo ven . Pokud jsi šikovný , tak komoru vyčistíš sám , obal obrousit , odrezit a natřít , svíce pár korun a topíš :-) . Kdyžtak napiš lokaci , určitě se v okolí někdo najde . Já vím jen západní čechy , sokolov a okolí ....

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 20. pro 2022 11:36 #208013

• ToSvo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Já doufám, že taky bude ještě dlouho fungovat. Dostal jsem ho k autu a neni namontované, tak jsem ho zkusil připojit a na režim pouze chlazení (zelená kontrolka) se rozběhne větrák a fouká. Na režim topení (červená kontrolka) jen topení cvakne, chvilku čeká a pak cvakne znovu a nic. Větrák se neroztočí, čerpadlo necvaká. Zřejmě elektronika vyhodnotí, že je něco špatně a vypne ho. Zatím jsem se v tom moc nevrtal, jen jsem ho otevřel. Svíčku zkusim vyndat a pokusim se mrknout na tu komoru. Je nějaká možnost, jak proměřit čidla či diagnostikovat závadu? Je možný, že je blbá ta elektronika? Jsem z Prahy, ale jezdim často i do Plzně, ta západní čechy když tak dobrý.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 20. pro 2022 14:25 #208014

• ToSvo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Svíčka vypadá dobře.
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 21. pro 2022 05:47 #208016

To , že svíčka vypadá dobře ještě neznamená , že funguje.
Chce to, ji změřit a nebo vyzkoušet.
Na chvilku zapoj na 12V , a uvidíš jestli žhaví.
I když jsem měl v rukách svíčku, která žhavila ale nezapálila.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 21. pro 2022 07:07 #208017

Zkus kontaktovat tady pana Prokeše (viz odkaz) , já bral u něj svíčku , na tyhle starý topení už ji taky nemají všude . Ví o čem mluví , topení rozumí . Po telefonu ti nejspíš neporadí , ale můžeš se zkusit domluvit na opravě. Každopádně dej vědět jak jsi dopadl , a hodně štěstí. Jinak tyhle topení se montovali do t3 , a do t4 cca do roku 1994 , takže už je to trochu "vykopávka" :-) :-) . Jó a ta svíčka , jak jsi dával foto , nevypadá už moc dobře.

www.prokes-auto.com/en-sekce-kontaktni_informace.html

Naposledy změněno: od Mickey1.9td.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 21. pro 2022 10:55 #208019

Osobně bych neváhal a pořídil si novej bufík,
třeba planar a nebo na alině taky najdeš, mám dojem, že i na alze nebo na moll se prodávaly.
Každopádně oprava tě vyjde přinejmenším asi na stejný prachy.

Naposledy změněno: od Oreginal.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D2L 22. pro 2022 16:01 #208022

• ToSvo
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Jasný, vim že je to starej kus, ale to je ta moje T4ka taky a rád bych jí držel v původním stavu. Ale je pravda, že bude lepší aby se na to podíval odborník. Díky za tip.

• Strana:
  • 1
  • 2
  • 3
Vygenerováno za 0.311 sekund

Login