Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Spony výfuku - céčka

Spony výfuku - céčka 06. bře 2022 08:41 #205452

Pánové , jak vrátit ty dvě šílený C spony na výfuk ? Sundat šli hrubou silou , kamarád má páru jak tank , tak je nějakým způsobem vyndal , ale dostat je zpět , to už je prostě moc . Máte na to nějaký "udělátko" ? Děkuji za rady , tohle je horší než ježek v kleci
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Spony výfuku - céčka 06. bře 2022 20:25 #205462

Už vyřešeno . Ale byl to porod . Bez stahováku už nikdy . Nemít kolem sebe partu správnejch lidiček , nešlo by to ...
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

Spony výfuku - céčka 19. bře 2022 20:46 #205560

Napsal bych jak, ale vyhodili by mě z fora. Ale když si ohneš kus drátu, ten navlíkneš na "C" a vahou se to toho pověsíš, jde to nasadit celkem v pohodě.
VW T4 Caravelle 2,5 TDi 75kW, r.v. 97
Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW, r.v. 01

Spony výfuku - céčka 19. bře 2022 21:00 #205561

:-) ;-) . Hele já mám 70kg i s postelí , to se do toho můžu opírat jak chci :-) :-) . Každopádně, kdyby někoho napadlo , to co mě - ve svěráku roztáhnout , vložit něco dovnitř a tak dále , tak to opravdu nedělejte , z té věci se stane v okamžiku projektil . Takže životu nebezpečná záležitost . Osobně vyzkoušeno , lízlo mi to čelo a málem udělalo díru do stropu . Jinak jsme to natáhli - jeden zespoda pod autem , vršek céčka zaháknout na pozici , za druhý konec něco zavěsit ( naštěstí schováváme staré řemeny ) . Ten dole tahá k sobě , zezhora tlačit , směrovat na místo a jistit toho druhého :-) . No a úplně nejlepší je to , že stahovák na to stojí opravdu jen pár korun , což jsem zjistil samozřejmě pozdě . Takže na závěr - ať to kdokoli dělá jakýmkoli způsobem , tak hlavně opatrně , pružnost toho materiálu a schopnost se pak někam vymrštit , je vážně obdivuhodná :-) :-) :-)

Spony výfuku - céčka 19. bře 2022 21:05 #205562

Hele, já nejsem o moc větší. A se svýma 85kg jsem to tam po dávce zdravého nasrání prostě nasadil... První jsem dával tak, že jsem to vyklonil do strany a navlíkl "za studena", druhej tak, že jsem to vychýlil na druhou stranu co dovolilo nasazený "C", zavěsil za vršek druhý a zespod tahal mocně drátem. A šlo to i z leže s autem na nájezdech. Sundával jsem to tehdy kvůli uhnilé sponě na konci...
jinak projektily se stávají i z pružnejch spon na hadice. To taky kolikrát vyletí z garáže.. Tohle mi vyletělo jen jednou - sesmekl se mi drát, vyletělo to tehdy otevřenou kapotou a dopadlo asi 20m daleko. Pat a Mat hadra...

Naposledy změněno: od Honzis Caravelle.

Spony výfuku - céčka 19. bře 2022 21:11 #205564

To s těma sponama je pravda , v mém případě většinou letí nervama :-) . Myslím , že za tenhle návod tě nikdo nevyhodí . Ve výsledku jsem to udělal tak nějak podobně. Ono , co jsem zjistil , to mimo stahováku , nijak jinak nejde . Vyhazov by hrozil spíš za ten, co jsem zkoušel já , kdybych to rozepsal dopodrobna . A o množství "hanlivých" výrazů ani nemluvě :-)

Spony výfuku - céčka 19. bře 2022 21:46 #205565

No, já kdybych tady napsal, jak to probíhalo, tak dostanu ban za vulgarismy. Ale ve své podstatě Tčko je v tomto úplně v pohodě, víse méně ke všemu se dá dostat...
Mám k tomu co je v popisu ještě jedno japonské vozidlo. Nízké. Dokonce tak, že když "obejmeš" přední nárazník (za předpokladu sundaných deklů pod motorem), dotkneš se rukama... ale k tomu měli v ceně dávat japonskýho mechanika. Protože moje ruce se tam nevejdou a kvůli každé kravině typu spona na hadici musí rozpěra ven, sání ven, větrák vzduchu do katu ven, vodu vypustit ze 3 různých míst... ve výsledku vyměníš za odpoledne jednu sponu a ruce máš jak po souboji s tygrem...

Spony výfuku - céčka 25. bře 2022 21:24 #205654

Já věděl, že je blbost je sundavat, když jsem teď páčil ven převodovku. Jinak si dovolim trošku OT -> T-čko stavěli soudruzi evidentně tak, že byl motor, a kolem posvařovali kastli, zepředu místa na tančení, ale udělat tam něco zezadu -porod ježka proti srsti je snažší záležitost...
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

Spony výfuku - céčka 01. dub 2022 10:52 #205696

Hele já mám objednaný stahovák , čekám až dorazí , ale bez něj už do toho nejdu . Za ty peníze , je to k nezaplacení ...
Přílohy:

Spony výfuku - céčka 03. dub 2022 22:03 #205728

No já nakonec cukal motorem dopředu/dozadu přes kolejničku, a kupodivu jsem ani výfuk nemusel odpojovat.. resp. ty céčka držej jak ku*va, a jen se to tam na nich porovnalo... Ale kdyžtak dobrý vědět, kdo je má :-D :-D
Caravelka 2.5 Tdi hybrid --> 75 kW s homemade chipem a s velkým kůlerem, MY 1999, designed with Medvěd Hydro Design
Caramelka 2.5 TDI 75 kW long - Black Jack edition by Medvěd Hydro Design
Jeep Cherokee 2.5 petrol MY1984 -veteránská srdcovka
Jeep Cherokee 4.0 petrol MY1989 - off veterán

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.216 sekund

Login