Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Zadní ventilátor

Zadní ventilátor 05. led 2023 17:32 #208143

• pek76
  • Avatar uživatele pek76 Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • caravella long 2.5tdi 75kw 98'
  • Obdržená poděkování 0
Zdarec,
fukar u šoupaček, s výdechem u schůdku, slyšitelně jede, ve všech třech stupních, ale u výdechu by se nehnul ani cigaretový papírek.
Je tam nějaký filtr, nebo něco, co by mohlo být zajebané jako jetel?
Za tipy dík.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od pek76.

Zadní ventilátor 05. led 2023 19:49 #208144

Filtr ne , je tam výměník (radiátor) . Nasává to vzduch z nástupního schodu u šoupaček a vyfukuje z podlahy za sedačkou spolujezdce . Odšroubuj kryt výdechu za sedačkou - 4 šroubky , pak v podlaze v prostoru kolem výdechu - další 4 šrouby, zespoda pod autem myslim 1 nebo 2 šrouby na zaháknutí ( až tam vlezeš , pochopíš :-) ) . 1 elektrický konektor a 2 hadice - klasické svorky na kleště , a máš vše odpojené . Topení bude stále držet v podlaze , jsou tam 2 "čepy" , zatím jsem nepřišel na to , jak je nenásilně odpojit . Takže menší páčidlo , nebo šroubovák- směr od spolujezdcovi sedačky , a opatrně oddělit topení od podlahy - neroztrhej si těsnění mezi topením a podlahou ! ! Pak už "jen" rozebrat , pořádně umýt , vyčistit , zatěsnit a složit . A je to :-) :-) . A když už budeš mít topení dole , připrav si trochu barvy a vosk na ošetření podlahy , protože do těch míst se jinak nedostaneš , a znovu už to demontovat nechceš . Jo a samozřejmě nejdřív vypustit chladící kapalinu . V těčku je jí cca 8-10 litrů , tak potřebuješ větší nádobu.
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw

Zadní ventilátor 05. led 2023 19:55 #208145

• pek76
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Ahá, takže to co je u schodu, není výdech, ale nasávání, to mě nenapadlo.

Zadní ventilátor 05. led 2023 20:03 #208146

:-) :-) . Buď tam máš "krátký" výdech - černý , cca 25cm dlouhý , nebo ten dlouhý jak mám já na foto .
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Přílohy:

Zadní ventilátor 05. led 2023 20:34 #208147

• pek76
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
Tak u mě to vypadá takhle.
Přílohy:

Zadní ventilátor 05. led 2023 21:45 #208148

Koukni pod auto , stačí se jen naklonit , v prostoru šoupaček by měl být černý box - topení . Pokud ne , tak tam topení nemáš . V podlaze za spolujezdcovou sedačkou by jsi měl i přez koberec nahmatat díru cca 15x6 cm . V motorovém prostoru , pod bankou na vodu , jsou 2 bílé plastové trubky , vedoucí pod auto , směrem k nádrži , pak se stáčí k prostoru šoupaček , právě k tomu topení . Pokud tam nic z toho nemáš , tak to nemá tohle topení . Dá se dodělat , mám kdyžtak jeden komplet navíc :-) . Jestli slyšíš něco foukat zezadu - nemáš výdechy ve stropnici ? A v posledním okně na pravé straně plastovou mřížku? To by ti foukalo zadní "topení" . Je to jen výměník vzduchu - ten netopí!!! Pokud nemáš climatronik .
Poděkovali: pek76

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.219 sekund

Login