Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1

Téma: Regulační ventil vzduchu/ Regulační ventil ohřívače chladicí kapaliny

Regulační ventil vzduchu/ Regulační ventil ohřívače chladicí kapaliny 18. srp 2023 07:30 #209898

• mich.folt
  • Avatar uživatele mich.folt Autor tématu
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Volťas T4 - nejlepší přestavba na multivan :-)
  • Obdržená poděkování 0
Ahoj všem,
pročetl jsem snad všechny témate která se týkají problémů s topením. Můj problém je v tom, že do zadního topení mi jde pouze teplý vzduch což je vysoce nepříjemné :D
Došetl jsem se, že by to mohl být regulační ventil. V příspěvkách jsem, ale narazil na dva regulační ventili. Jeden hledám pod chladící kapalinou celou dobu, ale není tam. Začínám si myslet, že tam být ani nemá. V příloze posílám foto (označeno žlutě), kde si myslím, že je regulační ventil vzduchu. Můžete mi někdo říct, jestli se to měnilo? Mám T4, 75KW, rok 2003, 2,5TDI . A taky jestli mi někdo vysvětlí jestli ten problém je ve ve ventilu vzduchu nebo ventilu ohřívače chladící kapaliny, který nemůžu najít ? :D Snad to dává smysl, ale už mě to začíná s*át :D V příloze přikládám i foto ventilu z jiné T4 která má reg. ventil pod chladící kapalinou. Já jsem našel pouze ten na vzduch. ... HELP ! :D
Ahoj Folťas :)
Přílohy:

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Naposledy změněno: od mich.folt.

Regulační ventil vzduchu/ Regulační ventil ohřívače chladicí kapaliny 19. srp 2023 22:08 #209904

Tohle je regulační ventil, ale vody . Jestli myslíš zadní topení v podlaze , tak to funguje tak , že z nástupního schodu u šoupaček nasává vzduch (z interiéru! ) , následně jej prožene přez výměnník tepla (radiátor) , do kterého jde právě voda ovládaná tím žlutě označeným ventilem . Pokud myslíš zadní topení - výdechy ze stropu , tak jestli nemáš clima/climatronik , tak to nasává vzduch ze zadního okna - na pravé straně auta , poslední okno , má na boku cca 15cm širokou mřížku . Takže v létě horký vzduch , v zimě studený . Celkem zbytečná záležitost. Kdyby cokoli , napiš
Vw t4 Multivan 1.9td +pár koníků navíc + dlouhá převodovka +upgrade na m-tdi....Final edition - 1.9tdi 90kw :-) .... 105kw
Vw t4 california 2.5tdi - žabka 2

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

• Strana:
  • 1
Vygenerováno za 0.261 sekund

Login