Vítejte, host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 26. čen 2009 23:23 #19154

• Machy
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 0
jj,po dlouhe dobe nikam na vikend nejdu a mam trochu casu pri baleni do Norska, zitra tu moji elektrarnu vyfotim a prilozim, abych se podelil popr. mi nekdo dal parfacek, ze to neni uplne v poradku.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. čen 2009 09:32 #19166

Ahoj,
ovladani je zde ... mate to nekdo??
vite na co je ta cervena kontrolka??
topeni je Eberspächer
jo a slo by to predelat na dalkove ovladani?? nebo neco s hodinami??
diky Radek
VW Transporter 2,4D 1995
Wehrmacht edition - světle modrá
klima,bufik,2 teplovodni topení, co si více přát :-)
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 05. čec 2009 15:46 #19728

Ahoj, jsem novym majitelem T4ky :-) mám to samé topení bohužel také nefunkční stále svítí jen zelená diodka je toho teď více co budu na autíčku vylepšovat a dělat, ale tohle je jistě taky v pořadí, takže kdyby někdo věděl jak na to tak díky za info.. :-)
T R A N S P O R T E R - IV syncro 2.5 lpg a T 2 B ;)

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 21. říj 2009 20:22 #25574

zdravim kolegy a žádám o radu . Dnes jsem měnil olejíček a tak si prohlížím spodek a koukám a ejhle prasklá ohebná hadice na výfuku nezávislého topení. Poradíte kde ji mám koupit či čím ji nahradit??
VW Multivan 2.5 TDI 75Kw
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW1999
Toyota Yaris Verso 1.3 VVTi 63KW 2000
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW 2001 stříbrný
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 21. říj 2009 21:11 #25576

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Kup novou bud ve vw nebo ve firme co delaji nezavisle topeni, je to stejne i s prihrevem....
Vw LT 35 Karmann Missouri (barák na cestach)
Vw T3 syncro Bundeswehr Westfalia

Srazy ATC Karvanky Jihocesky T-club z.s.

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 23. říj 2009 14:41 #25721

takže jsem sehnal tuhle nerezovou trubku za 190kč a až se mi udělá trochu líp tak jí tam půjdu montnout
VW Multivan 2.5 TDI 75Kw
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW1999
Toyota Yaris Verso 1.3 VVTi 63KW 2000
Toyota Yaris 1.0 VVTi 50KW 2001 stříbrný
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 24. říj 2009 21:30 #25814

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Nemate nekdo moznost zmerit umisteni trubek od bufika?
Dodelavam si ho a stacila by Mi fotka a rozmery trubek na sani a vyvod tepleho vzduchu v podlaze.
Mam uz nejake foto od Karlose a z netu ale chcu to udelat aby to sedelo :-)

Diky...

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. říj 2009 19:42 #26217

Měl bych pár otázeček k horkovzdušnýmu topení.Jelikož si ho mám možnost vyndat zcela funkční z T4 2,5TDI r.v.2000 a budu ho montovat do vlastně identickýho r.v.2001 mojeho dělníka.Za prvé mohu klidně při demontáži naměřit,nafotit stejně to udělám pro sebe a pak to sem dám.Myslím Trček chtěl rozměry apod.
Ale moje otázky jsou:
1/musí při demontáži nádrž ven?nebo jak je napojeno palivo? :-k
2/má to společnou takovou tu malou pumpičku s tím teplovodním co mám v motoru před LP kolem,nebo to má pumpu taky svojí? :-k
3/napojení na 2.baterku mi je asi celkem jasný a pak jde jen asi malej pramen k těm hodinkám v přístrojovce?Takže nic složitýho na demontáž? :-k

budu rád za každou radu na co si dát pozor a tak.jinak jsem celkej jak mech.tak el. zdatnej :)

el.schéma mám už komplet vytištěný a tam nějak problém nevidím.Pak už jen kuchnout díry do mojeho a tam na tom zase zaslepit...to mi je taky jasný.Tak prosím o rady k bodům 1-3 díky Petr.
VW Multivan Generation 2,5 TDI 111kW MTM
VW Transporter 2,5 TDI 75kW prodanej
Audi Wheel Man 8-)

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. říj 2009 20:19 #26222

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Demontat je jednoducha :-)
Montaz slozitejsi, :-)
Nadrz by jsi mel vyndat nebo alespon popustit aby jsi odpojil privod nafty, pumpicku to ma vlastni ktery je upevnena hned vedle bufika.
Jsou tam treba udelat tri diry :-) a ctvrta pod ridicovou sedackou k druhe baterii...
Jinak nechal jsem si poradit a nejak jsem to dnes vyvrtal a vybrousil atd.
Zitra dodelam snad zbytek a snad uz budu Bufit :-D
Kdyby jsi jeste neco potreboval tak se zeptej :-)

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. říj 2009 20:38 #26223

tak nádrž svěsit a odpojit přívod nafty...to chápu ale tím pádem u mýho ho nebudu mít kam napojit?Musím teda prohodit i plováky nebo je tam jakoby příprava se záslepkou?Teď v mojim mám jen to D3W a to je vše.Jinak ta elektrika dopředu je samotnej pramen k těm hodinkám,nebo budu muset rozplejtat celej svazek?Z toho co to budu vyndavat tak tam je to origo z výroby...
jo a díry 4 ? 1-sání vzduchu z kabiny 2-horkej vzduch do auta 3-kabeláž k II.baterce 4-.....?
Audi Wheel Man 8-)

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. říj 2009 20:48 #26224

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Odpojis privod nafty a musis si sundat takove Hcko nebo ho zaslepis a koupis si nove.
Kabelaz ma samotny svazek a vse je na konektroy coz je parada.
Jedna diry je privod kabelaze k druhe baterce.
Druha je vyvod tepleho vzduchu do kabiny.
Treti je dole do prahu a ctvrta je nad tim prahem, je tam takove plastove koleno...

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 27. říj 2009 21:08 #26227

No tak tož teď jsem věru chytřejší.Móóóóc děkuji pane za vyčerpávající odpovědi ;) takže jak to tak vypadá zítra ráno jdu na demontáž a pak někdy na tu montáž.Tak ať to tvoje zejtra dáš do kupy a už se pěkně hřeješ.Už se taky těším.Pak plánuju to ještě napojit na tel.abych si ho zapnul i na dálku.o tom ale až někdy příště...

jo akorát já budu mít ještě v mojem problém s tím sáním vlevo viz.foto :-k :-k
Audi Wheel Man 8-)
Přílohy:

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 28. říj 2009 17:24 #26290

• Trcek
  • člen clubu
  • člen clubu
  • Obdržená poděkování 72
Tak Uz Bufik :drunken:
Chci podekovat Karlosovi za foto, Pukousovi za rady a vsem ostatnim co Mi radily s detaily.
Budis Teplo :lol: :lol: :lol:

Transportérák: Vsak tam mas dobre topeni ale jen elektricke :D
Budes muset jeden obetovat nebo to sani vzduchu predelat sani na druhou stranu ke schudku...

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 28. říj 2009 17:43 #26291

• Pukous
  • Uživatel
  • Uživatel
  • Obdržená poděkování 1
Však nemáš zač, když můžu tak rád pomůžu nebo poradím D:_)
Multifalia Atlantis 2.5 TDi

Yamaha XG 250 Tricker

Stadion S11

T4 - naftové nezávislé HORKOVZDUŠNÉ topení "BUFÍK" - D3LC 28. říj 2009 18:04 #26293

Tak poslušně hlásím, že dnešní demontáž proběhla v pohodě.Až teda na to, že bez zvedáku a tak svěšení tý (naštěstí) prázdné nádrže jen pod autem nic moc.Ale dá se to pěkně
všechno vyndat.Pěkně jsem si to všechno naměřil a tak asi v sobotu už budu taky topit.
Jinak moc díky Trčkovi a Jardovi L za rady.Je to prostě skládačka.Tak Trčku velká gratulace k tomu Tvému hotovému topení!

Jinak s tím sáním je to už taky vymyšlený...JardaL mi poradil jak to udělat a tak hudba zůstane tam kde je :)
Audi Wheel Man 8-)

Vygenerováno za 0.216 sekund

Login